st-lucia-zuid-afrika

St. Lucia 

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Het plaatsje St Lucia maakt deel uit van het iSimangaliso Wetland Park, met een oppervlakte van 332 000 hectare. (Voorheen het Greater St. Lucia Wetland Park). St. Lucia is gesitueerd ten noorden van Durban aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het dorp is onderdeel van het iSimangaliso Wetland Park en is ingeklemd tussen de Indische Oceaan en de rivieren en meren van het Wetland Park. Er lopen hier nogal eens nijlpaarden door het dorp, vooral in de avonduren, en Mister Goodlife, die graag in St. Lucia komt, geniet daar elke keer weer van maar blijft wel op gepaste afstand. Of het nu in het dorp of tijdens een boottocht over de rivier is: je komt hier dichter in de buurt van nijlpaarden dan waar ook ter wereld en dat alleen al rechtvaardigt een bezoek aan St. Lucia.

Bekijk foto's van St. Lucia Zuid-Afrika

st-lucia-zuid-afrika

St. Lucia in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Wat te doen in St. Lucia?
Activiteiten Selected by Mister Goodlife

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

De Hippo & Crocodile riverboat trip in St. Lucia

    st-lucia-zuid-afrika-hippo-croc-boat-trip

Mister Goodlife loves de hippo & croc tours die je vanuit St. Lucia, maar ook vanuit andere plekken in het iSimangaliso Wetland Park, kunt doen. Met de boot nader je de dieren op slechts enkele meters afstand en zie je ze up close en personal zonder dat je gevaar loopt. Je ziet tijdens de tour , behalve vele zogenaamde pods (groepen) van nijlpaarden, ofwel hippos, ook vele krokodillen en natuurlijk de vele bijzondere vogels en natuur! Er zijn grote (Advantage) en kleinere boten (Heritage). Het liefst kiest Mister Goodlife voor zo'n boottocht een tijdstip zo laat mogelijk op de middag. De dieren zijn dan iets actiever omdat het al wat is afgekoeld en je geniet dan optimaal van het prachtige avondlicht en de zonsondergang op de boot en het water.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Whale watching per boot vanuit St. Lucia

    st-lucia-zuid-afrika-whale-watching-walvis-spotten
Wanneer Mister Goodlife tussen juni en november in St. Lucia verblijft zal hij het niet nalaten om walvissen (Bultruggen) te spotten vanaf een boot. In deze periode is de kans op het spotten van walvissen bijkans 100% net als voor nijlpaarden en krokodillen. Er zijn diverse aanbieders van dit soort boottochten. Walvissen van dichtbij op volle zee meemaken is wellicht een van de meest imponerende ervaringen die je kunt ervaren en daarmee een no-brainer om te doen als je tussen juni en november in St. Lucia bent. Het gigantische Lake St Lucia ligt in het midden en is een van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maak je een trip over het meer, tref je duizenden flamingo's, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Hier leven ook zo’n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden. Het is de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden van zuidelijk Afrika. Je gaat er gegarandeerd veel zien.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Op eigen houtje naar Cape Vidal vanuit St. Lucia

St. Lucia Zuid-Afrika Cape Vidal Beach

In het iSimangaliso Wetland Park zijn veel mooie stranden en een van de mooiste is vanuit St Lucia prima op eigen houtje bereikbaar: Cape Vidal is een kilometers lang wit strand en de route erheen door het park is erg mooi. Mister Goodlife trekt hier zelf altijd voldoende tijd voor uit en neemt vanuit de ingang van het park (Bhangazi Gate) nogal eens een loop om te stoppen bij een van de vele viewpoints waar je vele diersoorten en groene graslanden en waterlanden kunt bewonderen. Onderweg en ook op het strand van Cape Vidal zijn geen winkels of restaurants dus zorg voor een goed gevulde picnic mand met veel lekkers te eten en te drinken. Vergeet ook niet je paspoort mee te nemen want daar wordt bij de gate doorgaans om gevraagd.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Strandleven in St. Lucia

st-lucia-zuid-afrika-beach

Mister Goodlife komt graag op het ongerepte strand in St. Lucia. Meer voor het wandelen en luieren in de namiddag dan voor het zwemmen want de stroming is hier vaak sterk en het kan soms ook aardig waaien. Bonus als je je auto parkeert bij de Ski Boat Club is dat je, gedurende de 5 minuten die het je kost om naar het strand te lopen, kans maakt om flamingo's te zien (denk aan verrekijker!) bij de uitmonding van de rivier in de oceaan! Op slechts 32 km ten noorden van St Lucia ligt het strand van Cape Vidal. Dit is een door klippen beschermd strand en heeft tropische wateren en een zoetwatermeer. Hier kun je goed zwemmen, snorkelen en diepzeeduiken.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Paardrijden in St. Lucia

    st-lucia-zuid-afrika-paardrijden

Mister Goodlife is zelf geen ervaren amazone maar desalniettemin groot liefhebber van paard safari's. In st. Lucia is Bhangazi Horse Safaris de enige concessiehouder voor paardensafari's vanuit St Lucia. Alle paardrijtochten vinden plaats binnen het iSimangaliso Wetland Park, Zuid-Afrika's allereerste werelderfgoed locatie (Unesco). Bhangazi Horse's bestaat uit 15 prachtige en goed verzorgde paarden. Alle paarden zijn goed opgevoed en dit biedt instapniveau paardrijden. Zelfs beginnende ruiters zijn welkom. Alle paarden worden zo dicht mogelijk bij een natuurlijke omgeving gehouden, inclusief stallen in de open lucht en roterende paddocks. Alle ritten worden begeleid door professionele gidsen en begeleiders. Ruiters krijgen de optie om te draven en galopperen is toegestaan naar goeddunken van de hoofdgids.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Diepzee vissen in St. Lucia

st-lucia-zuid-afrika-diepzee vissen deep sea fishing

Chartervissen in St Lucia Zuid-Afrika is ongelooflijk populair vanwege het feit dat verschillende wildsoorten in het gebied kunnen worden gevangen. Houdt u er rekening mee dat je een visvergunning nodig heeft voordat je met een vaartuig vertrekt. De Indische Oceaan biedt het hele jaar door warme wateren in combinatie met een onovertroffen uitzicht op de kustlijn van het iSimangaliso Wetland Park. Er zijn twee visseizoenen: in de warmere zomermaanden wordt er gevist op King Mackerel, Dorado (dolfijn), Sail Fish en Marlin. Alle zeebaarsvissen (zeilvissen en marlijnen) zijn tag & release. Tijdens de wintermaanden kan men genieten van het vangen van de ongrijpbare Queen Mackerel.

Langs de kust maak je kans op soorten zoals Shad, Gt's, Grunter en tal van andere soorten. De kustlijn is ongelooflijk mooi en tijdens de wintermaanden kun je ook genieten van walvissen die aan het breaken zijn. Zorg ervoor dat je een geldige visvergunning hebt, verkrijgbaar bij het plaatselijke postkantoor.

Je kunt in en rond St.Lucia ook rots- en surfvissen langs de hele kustlijn van St Lucia en ook in het iSimangaliso Wetland Park (vanaf de ingang van St Lucia). Zelfs vliegvissen is steeds populairder geworden in dit gebied. Er zijn talloze viswinkels in St Lucia, mocht je zelf willen vissen.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Safari in het Hluhluwe-Imfolozi Park vanuit St. Lucia

St. Lucia Zuid-Afrika Safari Hluhluwe Imfolozi

Dit park is het oudste safari park van Zuid-Afrika en heeft een unieke status omdat hier de grootste populatie neushoorns ter wereld leeft. Ook de Big Five zijn natuurlijk te spotten in dit mooie park. Zoals gebruikelijk met National (openbare) Parks kun je hier ook dagtrips doen (vanuit St. Lucia). Je kunt met je eigen auto op eigen gelegenheid door het park gaan om dieren te spotten of je kunt vanuit St Lucia een halve - of hele dagtour boeken bij een van de aanbieders. Mister Goodlife adviseert de laatste variant zeker als je niet nog meer safari dagen gepland hebt staan. De voordelen van met de gids in een open safari vehicle (Landrover of Landcruiser) zijn groot: niet zelf hoeven rijden, extra uitleg en kennis door gids, alle ruimte om om je heen te kijken en te fotograferen/filmen, enz, enz.

Informatie over St. Lucia in Zuid-Afrika

Culturele Zulu Rondleidingen in St. Lucia

st-lucia-zuid-afrika-cultural zulu tour

Culurele Zulu Tours in en rond St Lucia: Bezoek het lokale dorp Khula Village waar je kennis kunt maken met de lokale Zulu cultuur. Bezoek verschillende boerderijen, scholen en geniet van de levendigheid van het dorp. Ga op stap met je persoonlijke gids terwijl hij of zij uitleg geeft en de vele gebruiken en rituelen bespreekt die de Zulu's nog steeds hanteren in de hedendaagse samenleving. Het Zulu Cultural Village, (Veyane) ligt ongeveer 4 km van St Lucia. Zulu Cultural Dancing, volksverhalen en kralen maken zijn maar een paar van de opwindende ervaringen die u zult beleven in Veyane Zulu Cultural Village. U zult ook zien hoe de Zulu's hun traditionele rondavels bouwen en leren waarom deze stijl van huisvesting nog steeds in gebruik is.

Ja, ik wil naar St. Lucia  in Zuid-Afrika!

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in St. Lucia 

Bekijk Mister Goodlife's keuze