De stranden van Zuid-Afrika Header

Stranden in Zuid-Afrika

The Good Life: Zand, Zon en 2 Oceanen

The Good Life = The Beach Life

Mister Goodlife & stranden in Zuid-Afrika
"The Beach Life in Zuid-Afrika: de mooiste en ook meest veilige stranden aan de Indische Oceaan"


Met een duizenden kilometers lange kustlijn aan zowel de westelijke, zuidelijke en oostelijke kant van het land, is Zuid-Afrika voorzien van talloze stranden in alle denkbare typen en formaten. Zuid-Afrika's stranden zijn sublieme, zwoele, mooi weer plaatsen. Met name drie van Zuid-Afrika's zonovergoten provincies hebben een gloeiende reputatie met hun kustlijn die wordt gekenmerkt door een uitgesproken 'by-the-sea' levensstijl die zowel door bezoekers als door de lokale bevolking wordt ervaren.


De kustlijnen van de Oostkaap, Westkaap en KwaZulu Nadal lokken bezoekers naar hun zonnige kusten voor de gevarieerde zonovergoten ervaringen die ze bieden. Zodra die zuurverdiende verlofdagen aankomen op het einde van het jaar, zoeken sommigen een rustige pauze op een verlaten strand, terwijl anderen de opwinding van een drukke vakantie in combinatie met strandtijd en stedelijke bezienswaardigheden op prijs stellen. Zo'n zesendertig van de stranden van Zuid-Afrika hebben momenteel de Blauwe Vlag status, wat betekent dat ze de hoogste kwaliteit hebben op het gebied van water, milieubeheer, veiligheid en onderwijs. Andere stranden zijn afgelegen en wilder dan deze criteria toelaten, wat hen ook op hun eigen manier verleidelijk maakt.


Eén ding is zeker. Stranddagen belichamen de Zuid-Afrikaanse zomer en de tijd die de oceaan doorbrengt is gewijd aan frivoliteiten zoals het wedijveren met de zon om te zien wie de eerste snelle duik in de zee kan nemen, ontspannen slenteren met het zand tussen je tenen en de zonaanbidders om een dag van heel weinig doen af te sluiten. De Zuid-Afrikaanse stranden zijn plaatsen waar mensen komen om de zon op te snuiven en dat vakantiegevoel te krijgen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de wereld.

Waar zijn de mooiste stranden in Zuid-Afrika?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

De stranden van Kaapstad

Kaapstad mag met recht trots zijn op haar stranden want deze behoren tot de mooiste stadsstranden ter wereld! Vooral die aan de Atlantische oceaan zijn geweldig. Bovendien is er voor ieder wat wils. Er zijn speciale stranden voor gezinnen, surfers, dierenliefhebbers, homo's, nudisten en de rich and famous.
Bekende stranden zijn Camps Bay, Clifton Beach and Boulders Beach het laatste tref je niet alleen menselijke zonaanbidders maar ook een kolonie pinguïns die even van de warmte komen genieten. Minder bekend maar minstens zo mooi zijn Llandudno Beach, populair onder surfers, en Sandy Bay.
stranden in zuid afrika camps bay beach

De mooiste stranden in Kaapstad

Bekijk de video

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Camp Bay Beach

Mister Goodlife's favoriete strand in Kaapstad:

"Camps Bay is druk maar dat is logisch want het heeft alles: boulevard, strand, beach clubs, en de oceaan!"


Camps Bay Beach - De stranden van Kaapstad Zuid-Afrika


Camps Bay Beach is het Zuid-Afrikaanse antwoord op St.Tropez in Frankrijk. Het is een favoriete spot van Kaapstad en kan daarom druk zijn. Maar het is dan ook een prachtig strand! Je hebt hier een geweldig uitzicht over Lion’s Head en de Twelve Apostles. Het water is vrij koud, maar gelukkig zijn er veel restaurants en bars waar je lekker kunt loungen.
 Na een dagje strand kun je er heerlijk genieten van een sundowner tijdens een prachtige zonsondergang. Camps Bay ligt op 10-15 auto/taxi minuten van het V&A Waterfront in Kaapstad en de Cable car van De Tafelberg ligt op slechts 5 auto/taxi minuten. De binnenstad van Kaapstad bereiken kost ook maar 10 minuten met de auto/taxi. Camps Bay is ook een gunstige uitvalsbasis voor trips op het Kaaps schiereiland (Peninsula) naar bijvoorbeeld Houtbaai, Chapman's Peak Drive, High Tea in het Twelve Apostels Hotel en Noordhoek Farm Village. Het lommerrijke Constantia (oa. Kirstenbosch Botanical Gardens, wijndomeinen, Rhodes Memorial) vergt zo'n 15-20 minuten. Tot slot bent u vanuit Camps Bay ook dicht bij de stranden van Clifton en Llandudno en Sandy Bay.


camps_bay_beach_strand-bij-kaapstad-3

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Clifton Beaches

Mister Goodlife's favoriete kleine strandjes in Kaapstad:

"Minder mensen, meer privacy, en dichtbij het stadscentrum"


Clifton Beaches - De stranden van Kaapstad


De Atlantische kust van Kaapstad is schitterend en biedt ruimte aan een paar van de mooiste stranden van Zuid-Afrika. De Clifton Beaches liggen ten westen van het stadscentrum en zijn dé plek om aan je teint te werken. Zwemmen is niet altijd aan te raden aangezien het water door de golfstroom uit de richting van Antarctica erg koud kan zijn. De Clifton Beaches hebben een onvergetelijk uitzicht en worden door de aanwezigheid van de rich and famous ook wel de hipste stranden van de stad genoemd. Het zijn vier kleine stranden op een rij die beschut van de harde zuidoosten wind liggen.


Elk strand trekt zijn eigen publiek. Zo komen op de eerste twee vooral modellen, sterren en wannabe’s. Hier geldt 'zien en gezien worden' dus kun je er leuk mensen kijken. Op het derde komen veel homo’s en op het vierde veel families vanwege het nabijgelegen parkeerterrein.


clifton_beaches-strand-bij-kaapstad

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Llandudno Beach

Mister Goodlife's familie favoriet in Kaapstad:

"Prachtige zonsondergangen met de kans om walvissen te spotten."


LLandudno Beach strand bij Kaapstad


Llandudno Beach is een van de mooiste stranden van heel Zuid-Afrika! Dit sukje paradijs staat bekend vanwege de prachtige sundowners, zowel de zonsondergangen als de drankjes. De weg ernaartoe is al erg fotogeniek. Hier hebben de rich and famous hun optrekjes. En dat hebben ze goed bekeken want het is hier echt geweldig mooi. Het mooie, brede strand wordt omgeven door rotsen die je leiden naar kleine baaitjes.


Surfers en body-boarders kunnen hun hart ophalen door de goede golven. Verder kun je er snorkelen en van september tot januari zwemmen er walvissen voorbij. En ben je in een romantische bui? Ga hierheen voor je mooiste zonsondergang...  Het strand ligt wat afgelegen en zijn er (nog) geen winkels. Je kunt er wel strandstoelen en parasollen huren en snakcs halen. Parkeren kan nogal lastig zijn tijdens het hoogseizoen maar dat is omdat er weinig plek is. Daardoor wordt het nooit erg druk op dit strand.


LLandudno Beach strand bij Kaapstad 2

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Sandy Bay

Mister Goodlife's meest gewaagde strand in Kaapstad: 

"Naturisme is bevrijdend "


sandy-bay-strand-bij-kaapstad2


Sandy Bay ligt aan een stukje prachtig, onbedorven kust. Het is behoorlijk afgelegen en lastig te bereiken. Ideaal voor iedereen die graag zonder bikini of zwembroek zich helemaal wil laten bruinen. Dit stukje natuur (het strand dan) heeft als mooie bijnaam 'kaalgatstrand'. Het is erg populair in de gay-scene. Sandy beach is een parelwit besloten strand dat wordt omgeven door witte duinen en een steile berghelling. Je hebt er een fenomenaal uitzicht over de Atlantische Oceaan.


Er zijn geen speciale toeganswegen naar dit onofficiële naakstrand. Sla af van de doorgaande weg richting Llandudno en houd vervolgens links aan naar de Sunset Rock Parkeerplaats. Volg de bordjes 'Sandy Bay Beach'. Je bereikt het strand in zo'n 20 minuten lopen over een kronkelpaadje.


sandy-bay-strand-bij-kaapstad3

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Boulders Beach

Mister Goodlife's meest bijzondere strand in Kaapstad:

"De kans om een ultieme ervaring te beleven door te zwemmen met pinguïns!"


Boulders Beach strad bij kaapstad


Bij de tropische temperaturen van Zuid-Afrika denk je aan giraffen, leeuwen en kudde zebra's maar niet direct aan pinguïns. Toch zijn ze er wel want hier leven de Afrikaanse pinguïns. Je kunt ze bezoeken op Boulders Beach. Dit strand is onderdeel van het Table Mountains National Park en ligt even ten zuiden van Kaapstad.


De Afrikaanse pinguïns leven zo’n 3.000 op een kluitje. Je kunt ze niet alleen van een afstandje bekijken, maar zelfs met ze in zee. De dieren stinken alleen een beetje, dus te lang met hen in het water is niet echt een aanrader. Maar ook zonder de pinguïns is Boulders Beach zeer de moeite waard. Het strand is goudgeel en mooi breed, onderbroken door grote keien (boulders) en op de achtergrond grillige rotsen. De zee is perfect om te snorkelen. Boulders Beach is ontzettend populair onder gezinnen en tijdens vakanties kan het hier erg druk worden.


Boulders Beach strad bij kaapstad 2

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Muizenberg Beach

Mister Goodlife's meest levendige strand in Kaapstad:

"De strand met verschillende activiteiten wordt aanbevolen aan gezinnen met kinderen.


Muizenberg Beach strand bij kaapstad


Als je door een reisgids van Zuid-Afrika bladert en je ziet een foto van een wit strand met felgekleurde strandhuisjes, dan is dat gegarandeerd een artikel over Muizenberg Beach. Deze vakantieplaats ligt 25 kilometer ten zuiden van het centrum van Kaapstad. De naam Muizenberg dankt de plaats aan haar Nederlandse sergeant Wynand Willem Muijs. In 1743 was Muizenberg een militaire post van de VOC. Muijs heeft jarenlang de leiding gehad over deze stad.
In de jaren '50 en '60 was deze wat slaperige stad nog een van de meest trendy plaatsen van het land. Een aantal pronkerige villa's in Victoriaanse stijl herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig wordt de hele stad grondig gerenoveerd om weer iets van haar vroegere glans te krijgen. Ondanks de vergane glorie van Muizenberg is het strand de moeite waard. Muizenberg Beach ligt gunstig aan de zuidoostelijke kant van de Western Cape. Hier begint de Indische Oceaan en die is heel wat warmer dan de Atlantische. Het warme, rustige water bij Muizenberg trekt veel gezinnen met kinderen. Het hagelwitte strand met de gekleurde strandhuizen geeft het geheel een lekker tropisch tintje.


Er zijn kleine zwembaden en er is midgetgolf (put-put). Aan het einde van het strand heb je lange wave breaks waardoor je er prima kunt surfen. Een surfschool daar beweert zelfs je in twee uur te leren surfen. Als je niet na die twee uur op de plank kunt blijven staan, krijg je je geld terug. Het strand van Muizenberg is wel 34 kilometer lang. Een goede manier om dit gebied te verkennen is een hike langs de treinrails. Start bij het station en zorg wel dat je aan de kant van de zee wandelt. Je kunt zo helemaal doorwandelen tot St. James en Kalk Bay. Met een beetje geluk kun je dolfijnen en zelfs walvissen spotten.


Muizenberg Beach strand bij kaapstad 2

De stranden van de Westkaap regio

De West-Kaap ligt in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan De natuurlijke iconen van de West-Kaap zijn onder andere de Tafelberg en het Robbeneiland. Het karakter van deze provincie wordt gekenmerkt door inspirerende steden zoals Kaapstad, schilderachtige vissersdorpjes langs de westkust, de weelderige Garden Route, de wijngaarden en het dorre Klein Karoo. Als je van Lambert's Bay aan de westkust naar Witsand reist, verandert de stemming aan de kust van de provincie aanzienlijk. De provincie beschikt over zonvriendelijke stranden en verraderlijke en stormachtige zeeën, die een adembenemend uitzicht bieden.
zwemmen-in-zee-kleine-icon

De stranden van de Overberg regio

Grotto Beach (Hermanus)

Dit brede, schijnbaar ongerepte strand in Hermanus wordt geflankeerd door de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant, waardoor een toevluchtsoord ontstaat dat even rustig als voortreffelijk is. Het is dan ook geen wonder dat Grotto Beach in 2013 de Blauwe Vlag status kreeg toegekend; een erkenning van de ecologische waarde, schoonheid, veiligheid en toegankelijkheid. Grotto Beach is veilig om te zwemmen, surfen, stand-up paddling, body-boarden, en hydrofoilen. Het zand is uitnodigend voor diegenen die willen genieten van het spelen van strandspelletjes, het bouwen van zandkastelen, of genieten van de stralen terwijl ze genieten van een goed boek. Wandel hand in hand over het lange strand, of werk je in het zweet tijdens een jogging. Het hele strand is maar liefst 18 kilometer lang, dus er is genoeg ruimte om te verkennen en te ontdekken. Dankzij het veilige water en de prachtige zandstranden is Grotto Beach ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, zowel met twee als met vier benen. Honden moeten worden aangelijnd en de eigenaars zijn verantwoordelijk voor het opruimen van hun spullen. Naast zee en zand biedt het strand ook een goed uitgerust speelpark en uitstekende picknick- en braaigebieden voor gezinnen die de dag willen doorbrengen met genieten van het mooie uitzicht. De toiletten zijn goed onderhouden en er is parkeergelegenheid. Tijdens het hoogseizoen zijn er bewakers aanwezig. Als je energiek genoeg voelt, maak dan de wandeling van +/- 18 km van Grotto Beach langs de hele kustlijn naar het nabijgelegen De Kelders. Het uitzicht is prachtig en in het seizoen zul je naar alle waarschijnlijkheid een paar walvissen zien. 


Voëlklip Beach (Hermanus)

Voëlklip Beach is een van de kleine zandschatten die Hermanus zo bijzonder maken. Het is vooral populair om te surfen en te bodyboarden, dankzij de constante deining. Op de meeste dagen is dit rif waarschijnlijk de veiligste plek om te surfen. Het strand is het grootste deel van het jaar rustig, maar extreem populair in december en januari, wanneer vakantiegangers naar de Westkaap trekken voor wat Vitamine Zee. Het witte zand wordt geflankeerd door groene grasvelden die uiteindelijk uitlopen in de bergketens die Hermanus omringen, en het kille blauw van de Atlantische Oceaan. Er zijn ook kustrotsen om te beklimmen en te verkennen, wat altijd een hit is bij nieuwsgierige kleintjes. Of breng uw dagen door met ontspannen met een goed boek en een prachtig uitzicht, op de soundtrack van de golven die tegen de kust slaan. Vanaf de winter komen de walvissen naar dit deel van de wereld en kunnen vaak worden gezien vanaf de oevers van Voëlklip Beach als ze tevoorschijn komen, sproeien en met hun staart tegen het wateroppervlak slaan.


Onrus Beach (Hermanus)

Onrus Beach is een van deze juweeltjes, en heeft veel in petto voor de liefhebber. Het ligt aan de Onrus rivier, waar de serene lagune uitmondt in de Atlantische Oceaan bij een schilderachtige monding. Dit betekent dat Onrus het beste van alle werelden heeft - er zijn kalme, ondiepe wateren voor de kinderen en geweldige golven voor surfers en de meer avontuurlijken. Op dit strand wordt jaarlijks in december een wedstrijd surfen en bodyboarden gehouden, dankzij de geweldige deining en omstandigheden. De lagune heeft ook de neiging om warmer water te hebben, wat zeker een bonus is tijdens de koelere maanden van het jaar. De zanderige oevers zijn ideaal voor strandsporten (zoals frisbee of slag-en-bal), een romantische wandeling, of genieten van een goed boek. Er is een restaurant net boven het strand, waar je terecht kunt voor een lichte lunch en wat verfrissingen. Er zijn toiletten op het strand, dus gezinnen kunnen de hele dag van de zon en de frisse lucht genieten. Er is ook veel parkeergelegenheid, waardoor het gemakkelijk en handig is om het te bezoeken. 


Kleinmond Beach

Kleinmond Beach is ook een strand met blauwe vlag en is uitstekend geschikt om te zwemmen, paddle-skiën, stand-up paddling, zonnebaden, zandkastelen bouwen en de rotspoelen te verkennen. Dit strand ligt aan de monding van de Kleinmond lagune in zo'n natuurlijke en ongerepte omgeving en het is niet moeilijk te begrijpen waarom toeristen hier het hele jaar door naartoe komen. De mogelijkheid om te genieten van de zee of zoet water van de lagune maakt dit een ideale locatie voor het krijgen van die peddelski's en boten uit en maakt het een geweldige plek voor kinderen. Als je van vissen houdt, vind je fantastische plekjes tussen de rotsen om te vissen terwijl de rest van de familie in het zachte zand ontspant en van de zon geniet. Van juni tot november ben je hier op een toplocatie om de walvissen te zien die hier vlakbij zwemmen.


Pringle Bay Beach

Het verbluffend mooie zwemstrand van Pringle Bay is ongeveer 2 kilometer lang en slechts 100 meter - minder dan 3 minuten lopen van Dreams. Het prachtige witte zandstrand is omgeven door zandduinen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant. Het ligt tegen een achtergrond van bergen bedekt met ons unieke en prachtige fynbos. De watertemperatuur in de zee is meestal koel, maar in de monding van de Buffel's River behoudt het water een veel aangenamere temperatuur. Het ondiepe water hier is de ideale plek voor jongere en oudere kinderen om te spelen en te spetteren. De riviermonding is slechts een korte wandeling verwijderd van Dreams.

Surfers en bodybanners komen naar de baai wanneer de omstandigheden dat toelaten. Snorkelen is mogelijk rond de vele rotspoelen en -spleten aan de uiterste kanten van het strand, net als vissen.

Met de noordwestelijke ligging van het strand gaat de zon onder boven de zee en biedt spectaculaire zonsondergang taferelen. In noordelijke richting kan men op een heldere dag het Kaapse Schiereiland aan de andere kant van False Bay zien liggen. Het rustige dorp Pringle Bay en zijn prachtige strand ligt in de Kogelberg Biosfeer op een uur rijden van Kaapstad. Om Pringle Bay te bereiken vanuit Kaapstad rijdt u langs een van 's werelds meest spectaculaire maritieme oprijlanen. De schilderachtige Clarence Drive (R44) biedt een prachtig uitzicht over False Bay en volgt de natuurlijke curve van de rotsachtige zeekliffen aan de kust. Van juni tot november biedt de Clarence Drive goede mogelijkheden om de walvissen te zien vanaf een van de vele plaatsen waar u kunt stoppen.

zwemmen-in-zee-kleine-icon

De stranden van de West Coast regio

Het zijn de stranden van de Cape West Coast die er echt een magisch toevluchtsoord van maken. De zomer is over het algemeen warm en droog, met verfrissende winden afkomstig van het koele water van de Atlantische Oceaan. Het zachte witte zand, de rotspartijen en het ongerepte blauw van het water zijn gewoonweg onweerstaanbaar. Aan de Cape West Coast liggen een aantal kleine vissersdorpjes, compleet met de huizen die nog dateren uit de visserij-industrie van weleer. De belangrijkste nederzettingen langs de kust zijn Yzerfontein, Langebaan, Paternoster, St Helena Bay en Saldanha Bay. En omdat hier zulke vissersdorpen liggen, is het niet verwonderlijk dat de stranden langs dit hele stuk van de Zuid-Afrikaanse kust ideaal zijn om te vissen.


Langebaan is bekend geworden om zijn uitstekende kitesurfomstandigheden, dankzij het kalme water van de lagune en de constante wind. Maar de stranden zijn ook fantastisch voor het hele gezin. Calypso Beach is perfect om te zwemmen, te surfen en te body surfen. Langebaan Beach is een hub voor alles wat met watersport te maken heeft. Jetskiën, stand-up paddling, zwemmen en vissen zijn allemaal mogelijk op dit schilderachtige strand. Het water van de lagune is een stuk warmer dan dat van de oceaan, waardoor het een ideale plek is voor het hele gezin, vooral voor degenen met kleintjes die in het ondiepe willen spelen. Surfers kunnen hun hart ophalen op de stranden van Elands Bay en Paternoster. In Elands Bay breken de golven links en is het zelden erg druk, waardoor de plaatselijke bevolking de perfecte gelegenheid heeft om urenlang de geweldige barrels na te jagen. Paternoster Beach is ook heerlijk voor een koele duik, kajakken (kijk uit voor de nieuwsgierige pinguïns die om je heen zwemmen), stand-up paddling, zwemmen, of lange wandelingen op het warme zand. Langs de oevers van Yzerfontein ligt Pearl Bay Beach; een rustig strandje dat ideaal is om te zeilen, skiën, kajakken en vissen. Het hoofdstrand van Yzerfontein is maar liefst 25,7 kilometer lang en is ideaal om te zwemmen, surfen en lange wandelingen te maken. Er zijn hier openbare toiletten.

zwemmen-in-zee-kleine-icon

De stranden van de Garden Route regio

natures-valley-strand-bij-garden-route


Nature's Valley

Op slechts 29 km afstand van het bruisende Plettenberg Bay is Nature's Valley een klein dorp dat als enige woongebied in een Zuid-Afrikaans nationaal park ligt. Gelegen aan de monding van de Grootrivier, die uitmondt in de Indische Oceaan en een lagune vormt die ideaal is om te zwemmen, zeilen en kanoën, is het hier zo veilig dat er alleen hekken nodig zijn om de herten af te schrikken van het eten van de bloemen in de tuin. De beroemde Otter Trail wandeling eindigt ook op het prachtige strand van Nature's Valley. Ooit verklaarde de Zuid-Afrikaanse minister van Toerisme het strand van Nature's Valley, samen met het Wilderness strand (ook binnen het Garden Route National Park), tot de eerste blauwe vlag stranden binnen een Nationaal Park. Wat kun je hier doen? * De Otter Trail wandeling * De dagwandeling in het Zoutdal * Zeilen en kanovaren * Bungeejumping van de Bloukrans brug (op 20 km afstand).


Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een paradijs voor surfers, en veel van de stranden zijn favoriet om hun consistente deining en ritjes, waarvan sommige ideaal zijn voor beginners, terwijl andere het beste zijn voor surfers die op zoek zijn naar een uitdaging. Maar, meer dan dit, de stranden van Plett zijn ideaal voor luie dagen met de kinderen, en nodigen u uit om te genieten van de zeespray en de zon. Bezoek de schijnbaar eindeloze stukken van Lookout Beach, waar er een lagune is voor de kleintjes om te zwemmen of voor een rustige stand-up paddle. De golven hier zijn uitstekend om te surfen en te kiten, en er zijn restaurants en toiletten in de buurt. Robberg is ook een prachtig strand, met rotsen om te beklimmen en rotspoelen om te ontdekken, en niets dan spectaculaire uitzichten om je ziel te voeden. Singing Kettle Beach in Keurbooms, bij Plett, is nog zo'n mooi, afgelegen strand.


Knysna

Knysna staat bekend om zijn enorme lagune-estuarium, en de oevers zijn fantastische plekken voor een picknick en een duik in het ondiepe, rustige water. Bollard Bay Beach is een lagune-strand. Maar omdat het aan de oever van een estuarium ligt, is het strand alleen toegankelijk bij eb en vloed. Net buiten de stad is er Buffalo Bay (of Buffs), een prachtig, uitgestrekt strand dat geweldige surfgolven, uitstekend zwemmen, rotspoelen, zandduinen en lange zandstroken combineert. Bodyboarden, kitesurfen, stand-up paddling en hydrofoilen zijn hier allemaal erg populair. Er zijn een winkel, restaurant en goed verzorgde toiletten bij Buffs. Het adembenemende Brenton Beach is indrukwekkend door zijn afmetingen en ongerepte schoonheid. Dit strand strekt zich uit tot aan Buffs.


Vanaf Knysna is de kustlijn bezaaid met stranden als Myoli (uitstekend geschikt voor kitesurfen, maar de golven en stromingen zijn hier wat wilder en gezinnen moeten de kleintjes in het ondiepe water houden), Victoria Bay (een prachtige surf- en visplek, met schilderachtige huisjes voor de deur), en Wilderness Beach waar eindeloos wit zand wordt omspoeld door het blauw van de zee aan de voet van enkele mooie bergen.


Mossel Bay

Mossel Bay is een andere favoriet voor toeristen die op zoek zijn naar een fantastische strandvakantie met alle gemakken van deze kustplaats. Santos Beach heeft de Blauwe Vlag status gekregen voor zijn zwemomstandigheden, faciliteiten, educatieve bijdrage en inzet om eco-vriendelijk te zijn. Eiland is een heerlijk zwemstrand, terwijl De Bakke en Pinnacle Point ook aanraders zijn voor bezoekers die van de zon willen genieten en wat Vitamine Zee willen opdoen. 


natures-valley-strand-bij-garden-route2

De stranden van de Oostkaap regio

De Oost-Kaap is een provincie met een groot natuurlijk contrast. Het omvat de zuidelijke Drakensbergen, weelderige kustbossen en een werkelijk dramatische en unieke kustlijn. De 820 km lange, afgelegen kustlijn met de meest ontzagwekkende uitgestrektheid wordt treffend de Wild Coast genoemd en is een van de meest ongerepte kuststreken van Zuid-Afrika. Deze kustlijn strekt zich in noordelijke richting uit van Oost-Londen tot aan Port Edward (aan de grens van KwaZulu-Natal). Traditionele Xhosa modderhutten liggen op de groene heuvels waar vee rondzwerft, talloze scheepswrakken achtervolgen de kusten en de zee is net zo ongecontroleerd als de omringende vegetatie. De meer zuidelijke delen van de oostelijke kustlijn van de Kaap lopen door steden als Port Elizabeth en slaperige holtes als Cape St Francis en Kenton-on-Sea.
WIld Coast Beaches

Wild Coast Beaches

Bekijk de video

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Kenton-on-Sea

Mister Goodlife's favoriete rustige strand in de Oostkaap Regio:

"Een rustig strand in een beschermde natuurlijkje omgeving"


kenton-on-sea-strand-bij-oostkaap2


Kenton-on-Sea is een kleine kustplaats gelegen tussen East London en Port Elizabeth. Met slechts een handvol permanente bewoners - waarvan er veel gepensioneerd of aan het rentenieren zijn - is Kenton een zeer populaire plek tijdens de kerstvakantie wanneer bezoekers komen genieten van de ongerepte stranden. De aanwezigheid van Kariega Game Reset in de buurt beschermt Kenton tegen overontwikkeling die, zonder twijfel, zijn kenmerkende charme zou bederven. Kenton Main Beach, een voormalige ontvanger van de blauwe vlag, is schoon, veilig en sereen. Met altijd dienstdoende badmeesters zijn de zwemomstandigheden gunstig. De lagune en de zandduinen zijn populair bij de kinderen. Wat kun je hier doen? * Riviercruises * Diepzeevissen * Walvisspotten * Mountainbiken en wandelen * Wild kijken in het nabijgelegen Kariega wildreservaat of een van de overige Private Game Reserves in de Eastern Cape provincie.


kenton-on-sea-strand-bij-oostkaap

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Coffee Bay

Mister Goodlife's favoriete strand in de Oostkaap Regio:

"Een Zuid Afrikaanse parel aan de Wild Coast"


coffee-bay-strand-bij-oostkaap2


Coffee Bay kreeg zijn naam in de 19e eeuw, toen een schip daar schipbreuk leed en zijn lading koffiebonen aanspoelde. De stad ligt in het hart van de Wilde Kust, op slechts 8 km van het natuurwonder, bekend als het Gat in de Muur. De wind en het water hebben een holte verweerd, dwars door deze massieve rots in de zee. Eenvoudige toegang vanaf de N2 leidt u naar gezellige strand lodges en de vele bush bars die deel uitmaken van dit kleine stadje. Het leven in Coffee Bay beweegt zich echt op de oceaan. Coffee Bay Beach is een prachtig zwemstrand met ongelofelijke surfomstandigheden aan de zuidkant van de baai. De prachtige omgeving van dit kilometerslange zandstrand maakt ontspannen strandwandelingen een must-do en het strand staat bekend om de buitengewone kaurierschalen die overvloedig aanwezig zijn aan de oevers. Wat kun je hier doen? * Abseilen * Quad biking * Dorpsexcursies


coffee-bay-strand-bij-oostkaap

De stranden van Kwazulu Natal regio

De warme en uitnodigende provincie KwaZuiu Natal heeft een zomer die het hele jaar door duurt, waardoor het echt onweerstaanbaar is voor bezoekers. De vriendelijke stranden, het warme water en een kustlijn die verdeeld is in de kosmopolitische North Coast (met de subtropische Dolphin Coast) en de laid- back South Coast (met de ongerepte e Hibiscus Coast). De stad Durban is een kleurrijke plaats met unieke Zulu en Indiase invloeden en een druk bezocht en groot strand. Iets ten noorden van Durban ligt het mondaine Umhlanga Rocks, waar Mister Goodlife vaak vanaf het terras van het Oyster Box Hotel uitkijkt over de Indische Oceaan en de stranden van de Umhlanga Coastline.

oyster-box-hotel-durban

Umhlanga Coastline

Bekijk de video

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Zinkwazi

Mister Goodlife's favoriete onbewoonde strand in de Kwazulu Natal regio:

"Een afgelegen strandparadijs tussen de kustduinen."


zinkwazi-strand-bij-kwazulu2-jpg-


85 km ten noorden van Durban, in suin sugar cane territory, is het strandparadijs van Zinkwazi. Deze afgelegen badplaats heeft een 'out-of- town' gevoel dat wordt gekenmerkt door de strandwoningen die aan de lagune liggen. Hier vindt u geen enkel resort of hotel. Het strand van Zinkwazi wordt omzoomd door beboste kustduinen en heeft een aantal intrigerende rotsbassins te ontdekken. De oceaan is warm en uitnodigend en tijdens de vakantieperiodes zijn er altijd life guards aanwezig. De lagune is een van de andere grote trekpleisters van het strand.


zinkwazi-strand-bij-kwazulu3-jpg-

zwemmen-in-zee-kleine-icon

Ramsgate

ramsgate-beach-strand-bij-kwazulu


Ramsgate is een pittoresk vakantiedorp aan de zuidkust van de provincie waar het leven rustig is en het landschap idyllisch. Het is ook genoeg te doen qua stedelijke attracties zoals de South Coast Mall en het Shelly Central. The Wild Coast Sun Resort and Casino ligt op slechts 20 minuten afstand en er zijn tal van prestigieuze golfbanen te vinden in het gebied. Mede door de focus op veiligheid door middel van haaiennetten en badmeesters om de zwemmers te beschermen tijdens het vakantieseizoen, verdient het strand van Ramsgate zijn Blauwe Vlag status met trots, Het strand strekt zich uit aan het einde van een riviermonding en het warme water is verleidelijk. Zwemmen is echter verboden in het estuarium, waar je wel kunt waterfietsen en waar andere activiteiten


ramsgate-beach-strand-bij-kwazulu2

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Beach Life