surfen en kite surfen in zuid afrika kite header

Surfen en kite surfen in Zuid-Afrika

De beste hotspots aan de 2 oceanen

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Surf Life

Mister Goodlife & surfen en kite surfen in Zuid Afrika

"The Surf Life in Zuid-Afrika: Trotseer de golven van de twee oceanen tijdens het surfen in Zuid-Afrika."


Langs bijna de gehele kustlijn van Zuid-Afrika kan de wind- of golfsurfer genieten van uitstekende omstandigheden om over de golven te deinzen. Warme oceaanstromen en rustige stranden zorgen voor een ideaal surfklimaat. De grote kuststad Durban is uitgegroeid tot een wereldberoemd surfmecca, maar ook langs de koude Westkust zijn de golven uitstekend. Zuid-Afrika heeft verder een aantal bekende ‘surfdude’s’ voortgebracht.

Foto's surfen en kite surfen in Zuid-Afrika

Waar in Zuid-Afrika kan ik surfen en kite surfen?

Surf spots: Selected by Mister Goodlife

surf-kaart-zuid-afrika

surfen en kite surfen in zuid afrika surf

Eastern Cape

Mister Goodlife & Surfen in de Eastern Cape

"Niet te missen: J-Bay, de wereldberoemde surfspot voor golfsurfers!"


Surfen Zuid-Afrika

In de Eastern Cape vinden we surfspots van wereldklasse die tevens wereldberoemd zijn onder de golfsurfers. 

De Eastern Cape is een kustgebied in Zuid-Afrika, met veel mooie stranden en avontuurlijke golven. Het is de ideale locatie voor een onvergetelijk surfvakantie. J-bay , Seal piont en Cape Recife zijn slechts enkele van de hotspots in de omgeving. De meeste stranden in dit gebied bieden ruimte aan surfers van alle niveaus en staan bekend om hun fantastische golven


Cape St. Francis

Cape St Francis ligt in  Jeffreys Bay Coast.Het is een onbeschut zandstrand die meestal golven heeft. De Winter en lente zijn de beste tijden van het jaar om het strand te bezoeken. De ideale winden komen uit het westnoordwesten. Deining over de grond komt vaker voor dan deining door de wind. De beste wind komt uit het oosten. De golven op het strand breken zowel links als rechts. Het strand is een populaire bestemming waardoor het er soms druk kan zijn. Over het algemeen is het er redelijk veilige om te zwemmen wel is het belangrijk dat surfers rekening houden met haaien.


Seal Point

Het Seal Point langs de kust van Jeffreys Bay is een vrij kaal breekpunt, meestal met golven en zeewind uit het noordwesten. Het heeft de neiging om verdere grondstijgingen te ontvangen,. De beste opwaartse richting is van zuidoost naar zuid. Zelfs bij mooi weer zijn hier relatief weinig surfers. Pas op voor haaien, zee-egels en scheurtjes. Seal Point is een consistent, onvoorwaardelijk breekpunt dat het hele jaar door kalm en vredig blijft. Bij een noordwestenwind en een zuidoostelijke opwaartse kracht zijn de surfcondities optimaal. Het is slechts een klein eindje rijden van Jeffrey's Bay, een internationale surfspot. Daarnaast is het hele gebied ingericht voor toeristen, inclusief accommodatie, winkels en restaurants.


Cape Recife

kaap recife is een populaire strand voor surfers en duikers.  Het strand heeft zijn naam "recife" te danken  aan de talrijke riffen die het strand heeft en de vele schepen die hier zijn gestrand. Het woord 'recife" is het Portugese woord voor "rif". Het strand is geografisch gezien het zuidoostelijkste punt   van Afrika en het zuidelijkste punt van de Algobaai. activteiten die in de buurt liggen van het strand zijn het Nelson Metropolitaanse Universiteit, de stad Port Elizabeth die op ongeveer 15 kilometer afstand ligt en de Natuurreservaat Kaap Recife met de historische vuurtoren die is gebouwd in het jaar 1849.


Jeffrey's Bay (J-Bay)

Ooit een slaperig kustplaatsje, nu een hippe surfstad. Wees je er wel van bewust wanneer je met je board het zeewater induikt; in ‘J Bay’ zijn de golven enorm. Misschien hoor je het woord ‘supertube’ al vallen als je door Jeffrey’s Bay loopt. De jaarlijkse trekpleister is het kampioenschap voor surfers, genaamd het Billabong Pro championship. Dit vindt plaats in de maand juli en wordt door veel mensen bezocht. Niet alleen wordt dan naar de knapste kunsten van beroemde surfidolen gekeken, ook wordt er meestal flink gefeest. Ervaren surfers kunnen het beste tussen juni en september de golven van Jeffrey’s Bay opgaan en ontdekken of ze inderdaad zo spectaculair zijn!surfen en kite surfen in zuid afrika surf

Kwazulu Natal

Mister Goodlife & Surfen in Kwazulu-Natal:

"Hawaii gebracht naar Durban in Zuid-Afrika."


surfen-en-kite-surfen-in-zuid-afrika-durban-surfen

Meetbaar met de grote golven uit Hawai vinden we in Cave Rock, Durbans beste surfspot. Wanneer je op het droge bent, is de ‘relaxte’ surfcultuur in sommige straten van Durban nog voelbaar. Jaarlijks vind in de surfstad Durban de Gunston 500 plaats. Dit is het grote surfevenement van Zuid-Afrika dat altijd zorgt voor een rijkelijk gevuld strand en spectaculaire ‘tube’s’ van de surfhelden. Op veel plaatsen langs de kust zijn surfscholen te vinden. Hier kun je ook je board huren of kopen voor de duur van je verblijf, waarna je hem weer kunt verkopen als je vertrekt.


Umkomaas

Umkomaas Beach is een prachtig strand gelegen in Amanzimtoti aan de kust van de provincie KwaZulu-Natal, het biedt schitterende uitzichten en de wereldberoemde Ali Aliwal Shoal trekt duikers van over de hele wereld aan.

 

Aliwal Shoal is een wereldberoemde duiklocatie, 5 kilometer begraven in de zee. De gemiddelde diepte is 28 meter en het bevat een wereld van prachtig zeeleven dat te vinden is. Getande haaien, hamerhaaien, stierhaaien, koperhaaien, bronzen walvissen, dorsmachines en zelfs grote witte haaien zijn in het gebied gevonden. In deze onvergetelijke Umkomaas-duikplekken kun je ook een verscheidenheid aan tropische vissen en spectaculaire koraalriffen vinden. De school wordt gedomineerd door een centrale heuvelrug, een oude zandduin die bijna evenwijdig aan de kustlijn loopt. Deze bergkam is vol grotten, plateaus en ravijnen en biedt een prachtig uitzicht.

 

Andere strandactiviteiten hier zijn walvissen spotten, paardrijden, wandelen en natuurlijk gewoon relaxen met een goed boek.


Scottburgh

Het Scottburgh Point is een  zandstrand dat ligt aan de Hibiscuskust. het strand is een redelijk open breekpunt, surfen is zeer betrouwbaar en kan op elk moment van het jaar worden gedaan. De zeewind waait van zuidwest naar zuidwest. De mogelijkheid van terreinstijging en windstijging is gelijk, en de ideale uitbreidingsrichting is vanuit het zuiden. Als de branding er is, wordt het erg druk in het water. Het is belangrijk voor surfers om rekening te houden met rosten en haaien. Verder biedt het Scottburgh Beach een scala aan activiteiten om alle bezoekers van jong tot oud tevreden te houden. Behalve een duik nemen in het warme water (zeewater of zwembad) en ontspannen tijdens het zonnen, zijn er veel dingen te doen. Zwem of kajak in de lagune, speel op superstokken, speel een rondje putt, probeer bergafwaarts of rotsklimmen, of surf of surf op perfecte golven. Laat een hengel vallen van de rots of de oever van de rivier om het avondeten op te halen. Er zijn verschillende restaurants, afhaalwinkels en bars die uw eetlust kunnen stillen. Verken surf- en strandkledingwinkels, of koop wat items in antiekwinkels als souvenir.


St. Mikes

St mikes is een strand gelegen aan de Hibiscous kust. Het strand heeft een vrij blootgestelde rif. De beste tijd van het jaar om te surfen op St Mikes  is tijdens de winter en meestal in juni. In deze tijd zijn de golven het meest schoon en consistent Verder is het een zeer mooi strand met een klein stadje in de buurt genaamd st micheals.  Het Strand is een redelijke druk bezocht plek door surfers. Het is belangrijk voor surfers om hier uit te kijken voor beschermde haaien.


Port Shepstone

Als we aan Port Shepstone Beach denken, denken we aan de term "enorm en indrukwekkend". Het strand ziet er breed uit en wekt de indruk erg lang te zijn, omdat het zich over de hele lengte van de weg die erlangs loopt, lijkt uit te strekken. Er is ook een getijdenpoel op het strand. Het getijdenpoel is groot en zeer geschikt voor Long Beach. Het zwembad is opgedeeld in drie delen; het grote zwembad met aan het eind twee kleinere zwembaden. Zowel volwassenen als kinderen vinden hier een ideale plek om van de zon te genieten. Sommige delen van het zwembad zijn modderig, perfect voor jongere kinderen, en als je in lange cirkels wilt zwemmen, is er een dieper gebied.


Richards Bay

Richards Bay (Inside) in KwaZulu-Natal North Coast is een tamelijk blootgestelde zandbank die een betrouwbare branding heeft. De zomer biedt de optimale omstandigheden om te surfen. Offshore winden komen uit het noordwesten met hier en daar beschutting tegen noordoostelijke winden. De meeste branding hier komt van groundswells en de beste deiningsrichting is vanuit het zuiden. De sandbar breaks bieden links en rechts. De kwaliteit van de branding wordt niet beïnvloed door het getij. Als het hier werkt, kan het druk worden. Wees gewaarschuwd er worden regelmatig haaien gesignaleerd.


Alkanstrand

Alkantstrand in Kwazulu-Natal is een onbeschutte strandbranding met een vrij betrouwbare branding. De zomer biedt de beste omstandigheden om te surfen. De beste windrichting is uit het zuidwesten. De meeste branding hier komt van groundswells en de ideale hoek voor de deining is vanuit het zuidoosten. Het strand breekt biedt rechtse boorden. Het is hier soms druk. Kijk uit voor haaien.

 

Alkantstrand is het belangrijkste zwemstrand in Richards Bay, KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Alkantstrand betekent "beide kanten" en is het meest noordelijke strand met blauwe vlag van het land. Dit subtropische strand is 365 dagen per jaar geopend en strandwachten zorgen het hele jaar door voor veilig zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan. Er is een restaurant en een toiletruimte, evenals een picknickplaats en een picknickplaats. Het strand is geschikt voor rolstoelgebruikers.


Sodwana Bay

Sodwana in Kwazulu-Natal is een onbeschutte strand- en rifbranding met onbetrouwbare golven. De zomer biedt de beste omstandigheden om te surfen. Offshore winden komen uit het noordwesten. Er is een mix van groundswells en windswells en de beste swellrichting is vanuit het zuidoosten. De golven op het strand zijn zowel links als rechts. Het is onwaarschijnlijk dat het te druk is, zelfs als er veel branding is. Pas op voor haaien en rotsen.

 

Sodwana Bay is een van de meest unieke en ongerepte delen van de wereld. Om het in één woord samen te vatten: Sodwana Bay Beach is fantastisch! Dit lange stuk strand aan de Elephant Coast biedt een groot aantal activiteiten voor strandgangers. Als je rustig bent, kom dan ontspannen op het strand en werk aan je kleurtje, maar als je actief bent, staat je iets te wachten.

 

Als u een ervaren surfer bent (of een beginner) zult u graag in het water zijn, want er is een constante deining die voor goede golven zorgt. De watertemperatuur is gemiddeld een aangename 24 graden Celsius en het water is vrij helder, zodat u de riffen en rotsen onder het oppervlak gemakkelijk kunt zien.

 

Vissen is ook een optie met tal van diepzee charters die vanuit het gebied werken. Andere activiteiten zijn kitesurfen, oceaantochten, snorkelen, scubaduiken en speervissen. En een hoogtepunt van het strand zijn de schildpadden tours in het seizoen (eind november tot eind februari).


1.  The Bluff

Bluff of Bluff is een geografisch gebied dat bestaat uit de zeven buitenwijken van Durban, de metropool eThekwini in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. De buitenwijken van Brighton Beach, Grosvenor, King's Rest Area, Sea View, Finland en Treasure Beach bevinden zich in het zogenaamde 'fraude'-gebied. De naam van het gebied komt voort uit de lange steile rotswand - de meeste buitenwijken bevinden zich in twee Ancient Bluff is een van de belangrijkste omsloten elementen van Durban Port in de Indische Oceaan en vormt de zuidelijke terminal van Durban Port


2. New Pier

Op het hoofdstrand in Durban vind u New Pier. Het is de surfhoofdstad en de derde grootste stad van Zuid-Afrika. Dit is een zeer toegankelijke en begeerde bestemming, op slechts een half uur rijden van de nieuwe King Shaka International Airport in Durban. Dankzij lokale ontwerpers zoals Spyder Murphy heeft de explosieve groei van de sport- en surfindustrie in Durban sinds de jaren tachtig zakelijke kansen gecreëerd voor surfgerelateerde zaken, waaronder accommodatie, scholen, winkels en veel hoogwaardige houten planken. , Peter Lawson en Clayton Nienaber. U kunt alle voertuigen parkeren in de gouden zone nabij Durban Beach, maar vergeet niet dat de parkeerplaats snel vol raakt. Er zijn echter andere bewaakte parkeerplaatsen.


3. South Beach

South Beach ligt ten zuiden van het centrum van Durban, halverwege tussen North Beach en Ushaka Marine World aan het strand van de stad. South Beach ligt dicht bij het Durbans trendy wijk Point die nu een opbloei van luxe appartementen, winkels, kantoorruimte en waterwegen heeft. In de buurt van Vetch's Pier is er zelfs een kleine jachthaven, deze kon pas worden aangelegd na 4 jaar vanwege het verzet van de plaatselijke botenclubs. Vandaag de dag worden de waterwegen gebruikt door boten en gondala's, die vooral 's nachts je de indruk geven dat je in Venetië bent. Een verandering ten opzichte van de Point van weleer.


4. Mgeni River

De noordkust van KwaZulu-Natal loopt van de Mgeni-rivier tot de Tugela-rivier. Het is een groen subtropisch paradijs dat in marketingjargon bekend staat als de Dolfijnkust. De branding wordt meestal gekenmerkt door zandbanken, riffen of combinaties van beide. De linkshandigen komen op in een oostelijke deining (meestal in de zomer), en de rechtshandigen geven over het algemeen de voorkeur aan een zuidelijke deining (meestal in de winter).surfen en kite surfen in zuid afrika surf

Kaapstad en Cape Peninsula

Mister Goodlife & Surfen in Kaapstad en omstreken

"De favoriete spot voor starters en toeschouwers!"


surfen-en-kite-surfen-in-zuid-afrika-kaapstad

De surfcondities voor de kust van Kaapstad zijn uitstekend voor de ‘grommet’ (beginneling), terwijl aan de Atlantische zijde ‘bombs’ (enorme golven) te vinden zijn voor de ervaren surfer. Het water voor de kust kan vrieskoud zijn, dus een dik wetsuit is een absolute aanrader. Wat betreft de beste spots binnen de Cape; met een zuidwestelijke wind is het zogenaamde ‘Kommetjie’ de beste plek en als er een noordwestelijke wind staat is de False Bay the place to surf.


Derde Steen

Derde Steen in West-Kaap is een vrij onbeschutte beachbreak met redelijk constante branding. De zomer biedt de beste omstandigheden om te surfen. Offshore winden komen uit het oosten en noordoosten. Schone groundswells overheersen en de optimale hoek van de deining is vanuit het zuidwesten. De beach breaks bieden links en rechts. Als de branding er is, kan het behoorlijk druk worden in het water. Hier surfen betekent gevaarlijke rips oversteken.


Long Beach

Long Beach op het Kaapse schiereiland is een beschutte beachbreak met een vrij constante branding. De winter is de beste tijd van het jaar om hier te surfen. De offshore winden komen uit het zuiden. Schone groundswells overheersen en de beste swellrichting is uit het zuidwesten. De beach breaks bieden linkshandigen. Als de branding er is, is het waarschijnlijk druk. Pas op voor haaien, mensenmassa's. Long Beach is een van de langste en meest opvallende stranden van Kaapstad, met een totale lengte van 8 km poederachtig wit zand. Long Beach ligt in het kustplaatsje Kommetjie in de Westkaap en is een fantastische surf- en bodyboardbestemming. Er is veel te beleven, zowel in als uit het water. Het strand heeft de neiging nogal blootgesteld te zijn aan de wind, dus als je een aangename dag op het strand wilt, kies dan een dag waarop de wind relatief kalm is. Het water is vrij koud om te zwemmen, maar een klein getijdenbad bekend als de "Kom" biedt veilig zwemmen voor de kinderen.


Cape Point

De geheime stranden van Cape Point zijn een hoogtepunt voor watersportliefhebbers  die houden van privacy en afzondering. Het lijdt geen twijfel dat Diaz Beach een van de mooiste stranden van Kaapstad is. Het duurt slechts 20 minuten om vanaf de parkeerplaats langs de steile houten trap naar het witte zandstrand te lopen. Diaz Beach wordt in principe op geen enkele manier beïnvloed. Maar alleen al in termen van adembenemende uitzichten is het ongetwijfeld de moeite waard, want Diaz zal je op de beste manier de adem benemen. Helaas is zwemmen hier vanwege de sterke stroming verboden. De Olifantsbos Beach staat bekend om de wilde dieren die er leven. Ook staat Olifantenbos Beach bekend om de wreedheid van de beruchte Cape Storm die er voor heeft gezorgd dat er vandaag de dag minstens drie scheepswrakken langs de kust liggen. Dan is er Maclear Beach, waarschijnlijk het meest afgelegen strand van alle stranden, en je kunt het bereiken via een van de twee met Fynbos omzoomde wandelpaden.


Muizenberg

Er is een prachtig lang strand in Muizenberg, dat zich eigenlijk uitstrekt tot de top van False Bay en tot Strand, een afstand van meer dan 20 kilometer. False Bay staat bekend om zijn populaties witte haaien en biedt ook haaienbewakingsdiensten buiten Muizenberg. Het waarschuwt wanneer een haai zwemmers op het strand en surfers op Surfers Point nadert. Er is een rij steile kliffen boven Muizenberg, die erg populair zijn bij rotsklimmen. Omdat vogels echter op richels nestelen, zijn bepaalde delen van de klif verboden voor klimmers. De monding van de rivier Zandvlei mondt uit in de oceaan van Muizenberg. Het estuarium is een van de belangrijkste estuaria die aan de kustlijn paait en is de thuisbasis van de Imperial Yacht Club en de Peninsula Canoe Club.

 Andere accitiviteiten in de buurt van het strand zijn ; De Zandvlei Estuary Nature Reserve, Rondevlei Nature Reserve, Kalk Bay Harbour, Peck’s Valley en Able Mountain Nature Reserve above Boyes Drivesurfen en kite surfen in zuid afrika surf

Milnerton en Blouberg

Mister Goodlife & Surfen in Milnerton en Blouberg

"De favoriete spot met makkelijk breekbare golven!"


surfen en kite surfen in zuid afrika bloubergstrand


Milnerton

Als we ten noorden van Kaapstad de Westkust volgen komen we bij het plaatsje Milnerton. Voor de kust vinden we golven die erg gunstig zijn voor beginners, omdat ze langzaam breken. Verkijk je hier niet op de kracht van de golven en vooral niet op de temperatuur van het water! Onder je surfboard bevindt zich hier namelijk een behoorlijk koude zeestroom, maar met de benodigde adrenaline die onder je wetsuit stroomt zul je dit vast wel kunnen trotseren.


Blouberg
In Blouberg vinden we ook een groot aantal goed surfbare golven, evenals het daarnaast gelegen Big Bay waar de ‘paddle in’ erg gemakkelijk is. Scrub je voeten terwijl je je tenen wrijft over het witte zand van Bloubergstrand (Blue Mountain Beach). Staar naar de uitgestrekte blauwe Atlantische Oceaan en het kobaltblauwe water zal je blik naar Robbeneiland brengen. Kijk naar de Tafelbaai tot de Tafelberg, steek je hand op en volg alle iconische vormen die Kaapstad symboliseren. Dit lange en slanke strand kan het prachtige landschap van de rotsachtige wand van Mother City zien, dus het wordt niet geblokkeerd door de bergen, waardoor kitesurfers en windsurfers naar binnen kunnen waaien. Als de kleurrijke vliegerzeilen aan het einde van de snaar de lucht in vliegen, zullen de kinderen zich verheugen.

Op de hoek van het strand ligt een rotspoel vol ijzige golven. De minder avontuurlijke wandelaars houden gelijke tred met de horizon en lopen in het silhouet van de acrobatiek van de adrenaline-surfer. Windstille dagen zullen watersportliefhebbers teleurstellen, maar ze bieden gouden zonnebaden en zacht zand voor strandvleermuizen en balspelen. Breng alle versnaperingen en strandaccessoires mee als de zon schijnt.surfen en kite surfen in zuid afrika surf

West Coast

Mister Goodlife & Surfen aan de West Coast 

"De favoriete spot voor locals!"


surfer-sea-sunset

Tussen Strandfontein en Melkbos, aan de buitenrand van Kaapstad, ligt de Westkust. Afgezien van de rotsachtige kust van Strandfontein naar Doornbaai, en de verwrongen Cape Columbine in het zuiden, wordt deze gekenmerkt door lange zandstranden onderbroken door met struiken begroeide landtongen omzoomd met rotsen. De grote landtongen blokkeren de dominante zuidwestelijke golven, en kleinere brandingbreuken op hun noordelijke zijden. Sterke zuidoostelijke passaatwinden in de zomer houden het opwellende water een frigide 10 ° tot 15 °C.


Schaapeiland (Yzerfontein)

Een knapperige wig op een rotsplaat die aansluit op zandbanken, en een goederentrein afsluit. Wordt waanzinnig hol. Je hebt een lichte noordwesten- tot noordoostenwind nodig en een westelijke deining van drie tot vijf voet. Hectisch als het groot is. Trekkers worden in dikke rechtopstaande vaten geslingerd. Leuke zandstrook pieken verder naar beneden.


Paternoster

Kwaliteits break met links rif aan de noordkant van dit kleine stadje aan de westkust. Werkt in medium westelijke swell en lichte oostenwind. Er zijn beach breaks in het noorden, verspreid langs een fl at kustlijn die zich uitstrekt tot Steenbrasbaai. Veel verkenningspotentieel.


Lamberts Bay

Een rotsachtige plank ten zuiden van Lambertsbaai produceert een leuke, soms klassieke golf van twee tot vijf voet bij glasachtige of lichte noordoostelijke bergwinden. Het land is eigendom van boer Gerrit Burger, beroemd om zijn kunstzinnige feestjes, maar iedereen kan hier surfen op deze spot die "Farmer Burgers" wordt genoemd. Er zijn nog veel meer kwaliteitsriffen in de buurt, met variërende deining en windvereisten - zoek en je zult vinden.


Vredenberg

Een punt van goede kwaliteit aan de linkerkant. Vereist hoge getijden, een schone deining van vier tot acht voet en lichte wind. Diep water bij de rotsen maakt het een beetje eng, maar het wordt klassiek. Enige afstand ten noorden van Saldanha Bay. De wig concentreert zich en helt steil over, vergelijkbaar met de Outer Kom. Je moet hard peddelen om de val te maken, waarbij je voor een rotsblok opstijgt. Meestal oncontroleerbaar als de deining meer dan twee meter is. Goed in kleine deining en glasheldere bergwind. Sneller en krachtiger dan Elands, maar wispelturiger.


Elands Bay

De J-Bay van de Westkust. Deze golf is goed, maar is overbelast deze dagen. Kan overspoeld worden door kiters en windsurfers, om chaos aan de mix toe te voegen. Een rotsachtige, met kelp bedekte point break die eindigt bij een kleine riviermonding. Als het groot is, piekt de deining op een buitenrif en breekt af op de punt, waardoor een snelle cilindervormige muur ontstaat die misschien 200 meter doorloopt. Heeft een open oceaan westelijke deining van zes voet nodig om in te pakken bij drie tot vier voet. Als de algemene deining zuidwest zes voet is, kan het slechts twee voet zijn. Kan matige zuidenwind aan. De overheersende wind is zuidoost, die pompt in de zomer. Best bij lichte oost- tot zuidoostenwind en stevige, langdurige westelijke deining.surfen en kite surfen in zuid afrika surf

Garden Route

Mister Goodlife & Surfen op de Garden Route

"Surfen in aantrekkelijk warm water!"


surfen-en-kite-surfen-in-zuid-afrika-gardenroute


Van Kaapstad richting Port Elizabeth reizend wordt het water steeds warmer wat het surfen aantrekkelijker maakt. Langs The Garden Route vind je behalve een aanbod aan afwisselende golven, een golf aan vriendelijkheid van de locals. Van Mossel Bay tot de Storm Rover Mouth biedt moeder natuur je aangename surfspots. 


Cape Alguhas

Cape Agulhas is een rotsachtige  gebied bezaaid met prachtige stranden met wit zand, blauw water en veel zon. Cape Agulhas is het meest zuidelijkste puntje van Afrika en het punt waar de Atlantische en Indische oceaan samenkomen.  met een aantal prachtige stranden, waardoor het een prachtig weekendje weg is voor reizigers langs de Tuinroute of diegenen die de Cape Overberg verkennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de vuurtoren of het Algulhas National Park.


Stilbaai

Stilbaai Beach is een vredig en ontspannend strand, maar de sfeer is dromerig en altijd actief. Surfers gaan hand in hand met waterskiërs en kitesurfers. Omdat dit een veilig zwemgebied is, kunnen kinderen heerlijk spelen terwijl mama en papa in de zon liggen te baden op het zachte strand. Als je toevallig in de lente of winter in het gebied bent, heb je misschien het geluk om de jaarlijkse zuidkapers te spotten en ze op het water te zien drijven of met vinnen en staarten in de lucht te zien zwaaien.


Mossel Bay ( Santos beach)

Santos Beach is een van de Blauwe Vlag-stranden van Zuid-Afrika, gelegen in de Mosselbaai in de West-Kaap aan de zuidkust. Santos Beach is breed en zanderig, met prachtig uitzicht op zee en gemakkelijke toegang tot de winkels, restaurants en vele historische bezienswaardigheden in de stad. Het strand heeft de prestigieuze "Blauwe Vlag" -kwalificatie gewonnen voor zijn strikte waterkwaliteitscontrole, milieueducatie, goed milieubeheer en veiligheid. Santos Beach is ook een favoriete plek voor paddle boarding en biedt ook andere watersporten zoals surfen, varen, duiken en vissen. De rotsen langs het strand herbergen rotspoelen vol interessant zeeleven en oesterbanken. Santos Beach maakt ook deel uit van de Zuid-Afrikaanse walvisroute. In de maanden Mei tot Oktober schuilen de walvissen in de baai. Vanaf het strand kun je vaak duidelijk walvissen, dolfijnen en zelfs zeehonden zien. Mosselbaai zelf ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en staat bekend als de historische hoofdstad van de Tuinroute.


Victoria Bay

Victoria Bay is een kleine baai in de Westkaap, Zuid-Afrika. Het ligt aan de Tuinroute tussen George en Wilderness. Het is een populair strand voor surfers, bestaande uit een rechtse rif-achtige golf die over kleine kei-achtige rotsen rolt voor ongeveer 200m.surfen en kite surfen in zuid afrika jeffreys bay

Surfen in Zuid-Afrika

Bekijk de video

kite surfen in zuid afrika

Kite surfen in Zuid-Afrika

Bekijk de video

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Surf Life