header-informatie-swellendam-zuid-afrika-1920x500

Swellendam

Informatie over Swellendam in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen
Swellendam is een stad met 18.000 inwoner, in de gelijknamige gemeente (munisipaliteit) in de provincie West-Kaap in het Zuid-Afrikaanse district Overberg. Het stadje ligt ongeveer 250 km ten oosten van Kaapstad. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen. Deze stad is de derde oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch.

Swellendam heeft een Nederlands of Kaap-Hollands karakter, er staan kerken, huizen en andere gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl.

Het Nationale Bontebokpark werd in 1931 opgericht en is een interessant natuurreservaat.Het stadje werd in 1747 gesticht samen met het stadje Tulbagh door Nederlandse kolonisten in de Kaapkolonie. Hiermee is dit na Kaapstad een van de oudste blanke gemeentes in Zuidelijk Afrika. Het stadje is genoemd naar de gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helena ten Damme.


Tussen juni 1795 en november 1795 was Swellendam een onafhankelijk republiekje gesticht door kolonisten onder leiding van Petrus Delport, die het niet eens waren met de VOC in de Kaapkolonie.

Kaart Overberg Regio - Zuid-Afrika

Bekijk foto's van Swellendam Zuid-Afrika

header-informatie-swellendam-zuid-afrika-1920x500

Swellendam in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Swellendam in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve hotels en lodges in Swellendam

Bekijk Mister Goodlife's keuze