Informatie over het Thanda Game Reserve in Zuid-Afrika

Thanda ligt aan de Elephant Coast, in Zululand of te wel KwaZulu-Natal. Het ligt dicht bij iSimangaliso, een World Heritage Site, ongeveer 25 minuten ten noorden van Hluhluwe en 4 uur rijden vanaf Durban. Transfers zijn beschikbaar vanaf Richards Bay Airport en King Shaka International Airport.

Thanda Private Game Reserve ligt in de landelijke Zululand omgeving, omringd door prachtige flora en fauna, Zulu cultuur en heeft prachtige uitzichten over het glooiende landschap. Bezoekers van Thanda kunnen de Big Five verwachten naast andere wildlife en 400 vogelsoorten. Dit prive-wildreservaat in KwaZulu-Natal heeft zich met veel moeite gerehabiliteerd van wat ooit landbouwgrond was.

Het klimaat langs de Elephant Coast in KwaZulu-Nata is het hele jaar door tropisch, met in de zomer kans op regen en koele winternachten. Het gebied is geclassificeerd als een laag risico malaria gebied en Thanda is uitgeroepen tot 99% malaria-vrij door de World Health Organisation. Het wordt aanbevolen dat de bezoekers een mug middel op de blootgestelde huid te gebruiken. Insecten werende gordijnen en middlen worden vaak geleverd in zowel de tenten als de villa's.

Sinds de oprichting van heeft Thanda's het doel gehad om de natuurlijke balans te herstellen van het gebied en het terugbrengen van de soorten die oorspronkelijk leefde in dit gebied. Thanda was eerst gekocht als gedegradeerde veehouderijen, vol met uitheemse plantensoorten. Thanda's wildbeheer heeft zich geconcentreerd op een omvangrijk renovatieproject waarbij de herinvoering van de Big Five was inbegrepen. Thanda was ook het eerste prive-wildreservaat in KwaZulu-Natal met succes hebben zij opnieuw een roedel wilde honden binnen haar grenzen.

Vroeg in de ochtend en laat in de middag gaan er game drives op zoek naar de ongrijpbare Big Five. Deze game drives worden uitgevoerd in open Land Rovers onder toezicht van deskundige rangers en trackers. Andere wilde dieren op Thanda's 14.000 hectare zijn onder andere de wilde hond, bedreigde zwarte neushoorn, cheetah, hyena, wrattenzwijn, antilopen en een rijk vogelleven.