Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Tswalu Kalahari Game Reserve

The Good Life & Safari

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het oorspronkelijke Tswalu gebied werd voor het eerst gemaakt door Stephen Boler, een ondernemer uit Manchester. Het werd gebruikt als een jachtgebied in de Kalahari regio. In 1998 overleed Stephen plotseling en zijn wil liet instructies achter dat Tswalu eerst moest worden aangeboden aan Nicky Oppenheimer. En dus werden Nicky en zijn familie bewaarders van dit buitengewone stukje land.

In de jaren 1950, was dit een desolaat land geteisterd door de veehouderij en verwaarlozing. Er is veel veranderd in de afgelopen tien jaar. Het jagen is gestopt, honderden tonnen kunstmatige structuren, bedrijfsgebouwen en hekken werden verwijderd. Nieuw land werd toegevoegd, dit om uit te breiden en te beschermen. De grassen mochten groeien. Geleidelijk aan werden het inheemse wild, zoals de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en Kalahari leeuwen weer terug naar huis gebracht.

Vanaf het begin had Nicky Oppenheimer een duidelijk missie. "Om de Kalahari te herstellen naar zichzelf."

Bekijk foto's van het Tswalu Kalahari Game Reserve

Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Tswalu Kalahari GR

Bekijk de video!

Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Tswalu Kalahari GR 2

Bekijk de video!

Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

The Opperheimer Story

Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Als liefhebbers voor natuurbeheer projecten, hebben Nicky en Strilli Oppenheimer prijzen gewonnen voor hun genereuze inzet voor het behoud van de leefgebieden en het stimuleren van onderwijs op het gebied van het behoud. Ze werden samen gepresenteerd met het prestigieuze Wereld Natuur Fonds - Lonmin Award voor behoud van het milieu. "De award erkent degenen die een cultuur van duurzaam gebruik en behoud van ons natuurlijk erfgoed", zegt Rob Little chief executive officer van WWF Zuid-Afrika. "Het wordt toegekend aan personen of organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan het behoud van het milieu. De prijs is vanwege de actieve en betrokken ondersteuning van de Oppenheimers 'van behoud projecten die gericht zijn op de biodiversiteit van zoogdieren van de provincie, vogels, ongewervelden (insecten), vissen, reptielen, vegetatie
Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Green Kalahari

Tswalu Kalahari Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

De naam Kalahari is afgeleid van de Tswana werk "Kgala", wat betekent de grote dorst, of "Kgalagadi", wat betekent de waterloze plaats. Het is bewoond door de Bosjesmannen voor 20 000 jaar als jagers-verzamelaars, die leefden in een harmonieuze relatie met de omgeving tot aan de instroom van Afrikaanse en Europese mens. Echter, als gevolg van de barre omgeving, vond de moderne mens de ongunstige omstandigheden niet geschikt om zich te ontwikkelen. Zelfs met de introductie van boorgat water en landbouw van de veestapel was het een moeilijke achtervolging. Om deze reden heeft de mens bijna geen invloed gehad op het land, en is het Kalahari gebied nog steeds een echte wildernis.


De zuidelijke Kalahari ontvangt iets meer regen dan het centrale gebied van Kalahari, vanwege de ligging en de plaatselijke klimatologische omstandigheden, waardoor het een grote diversiteit aan leven heeft. Het is om deze reden dat de zuidelijke Kalahari vaak wordt aangeduid als de "Green Kalahari" - dit is het huis van Tswalu Kalahari Reserve.

Ja, ik wil naar het Tswalu Kalahari Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Tswalu

Bekijk Mister Goodlife's keuze