Upington

The Good Life op historische plek

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Upington: een avontuur gevuld met het schilderachtige Namaqualand, prachtige wilde dieren en historische wijnlandgoederen. Upington, rijk aan weelderige tuinen en boulevards vol dadelpalmbomen, is een schilderachtig stadje in de Noordkaap van Zuid-Afrika, waar meer dan 74.000 mensen wonen. Deze bestemming biedt u de kans om de prachtige Groene Kalahari te ontdekken. Tot de topattracties van deze stad behoren het Kgalagadi Transfrontier Park, Bezalel Wine & Brandy Estate, en het Kalahari-Oranje Museum. Verken de charmante, met palmbomen omzoomde boulevards van Upington. Dit stadje is nog zo'n historische bestemming in Zuid-Afrika en dateert uit 1884. Upington ligt op een prachtige locatie, grenzend aan de Oranjerivier en langs de Namaquaroute, in de prachtige halfwoestijn van de Groene Kalahari. Met de ligging die deze stad biedt, hebt u prachtige mogelijkheden om de schilderachtige omgeving te verkennen. In en rond Upington vindt u spannende activiteiten, waaronder 4x4-paden die duinritten en een prachtig uitzicht op het betoverende terrein bieden. Ontdek de vele wilde dieren in het Spitskop Nature Reserve, waar bergzebra's, struisvogels, elanden, gemsbokken, hartebeesten en springbokken leven. Trakteer uzelf in Upington zelf op nog meer fantastische uitzichten, dankzij de Date Palm Avenue, een van de langste en dichtste palmenlanen van het zuidelijk halfrond. Als het tijd is om achterover te leunen en te ontspannen, geniet dan van het heerlijke aanbod in de verschillende pubs en restaurants in de stad, waaronder Cafe Zest, BiLo's, en O'Hagans Irish Pub.

Bekijk foto's van Upington

Upington

Bekijk de video

Waarom Upington bezoeken?

Namaqualand

Upington ligt op de route naar de prachtige regio Namaqualand. Breng een paar uur door met het verkennen van de adembenemende landschappen van dit gebied, gevuld met de heldere en kleurrijke wilde bloemen tijdens de lente!


Prachtige wilde dieren

Dierenliefhebbers zullen gegarandeerd een onvergetelijke tijd beleven in Upington. Ontmoet alle bijzondere dieren in nabijgelegen prachtige locaties zoals het Spitskop Nature Reserve en het Kgalagadi Transfrontier Park.


Betoverende wijndomeinen

Dankzij een irrigatiesysteem van de Oranjerivier, produceren de prachtige wijnlandgoederen en wijngaarden enkele van de beste rode en witte wijnen in Zuid-Afrika. 

Upington - South Africa

Wat is de beste tijd om Upington te bezoeken?

Voor mooi weer, minder drukte en redelijke accommodatieprijzen bezoek je Upington tijdens het koele seizoen (mei - augustus). De temperaturen schommelen in deze periode rond de 20 graden, terwijl de nachten koud zijn (minder dan 5°C). Met zulke ideale omstandigheden overdag hebt u de perfecte gelegenheid om te genieten van alle bezienswaardigheden rond Upington. Het hete seizoen (september - april) daarentegen brengt temperaturen boven de 30°C en het grootste aantal toeristen, wat hogere hotelkosten met zich meebrengt. Als deze weersomstandigheden u goed uitkomen, zorg dan dat u ruim van tevoren boekt voor een betere beschikbaarheid.

Ja, ik wil Upington bezoeken

En zie uit naar een droomreis op maat