Artikel over Exclusive Culitravel en Mister Goodlife in     Vakantie DeLuxe

Auteur: Redactie Vakantie DeLuxe

Culinair genieten in Zuid Afrika

Klik hieronder om de PDF versie van het originele artikel te zien met daarin ook foto's.

Exclusive Culitravel; Maatwerk binnen een groepsreis


Culinaire reizen zijn in trek. Volgens Jos van Krimpen, eigenaar van Exclusive Culitravel, verpesten te veel grote reis organisaties deze reisvorm echter door er massatoerisme van te maken. Hij pakt het dan ook anders aan. Met Exclusive Culitravel organiseert Van Krimpen culinaire wijnreizen naar zijn favoriete plek op aarde: de Zuid Afrikaanse Kaapstreek.

Met twintig man in een bus, veel kilometers maken, een hoog tempo en veel oppervlakkige ontmoetingen. Niets van dat al hoeft u verwachten bij Exclusive Culitravel. Jos van Krimpen heeft ronduit een hekel aan massatoerisme. In plaats van grootschalige hotels, brengt Exclusive Culitravel u onder in exclusieve, luxe en landelijk gelegen guesthouses. En met maximaal zes kamers heerst hier geen hotelgevoel, maar een intieme sfeer zoals die van een thuis. Exclusive Culitravel organiseert daarnaast tailormade proeverijen en workshops bij de finefleur van culinair Zuid Afrika.


Persoonlijk en exclusief 

“Onze reizen passen perfect in de nieuwste toeristische tendens van kleinschalig, persoonlijk en exclusief”, aldus Van Krimpen. “De nieuwe vakantieganger heeft een onstilbare honger naar unieke reiservaringen en persoonlijke ontmoetingen.”Die unieke reiservaringen garandeert Van Krimpen door per reis hooguit acht door hem zorgvuldig gescreende, gelijkgestemde reizigers mee te nemen naar Zuid-Afrika.“Ik wil dat mijn reisgenoten de verhalen achter de wijnen en de gastronomie van Zuid Afrika en over hun ontmoetingen met wijnmakers en koks thuis aan vrienden kunnen vertellen. Dat ze meer willen dan een gewone toerist zijn, maar gaan voor meer diepgaande ervaringen. Ik wil herinneringen creëren!” Om er voor te zorgen dat de reis precies naar wens is, legt Van Krimpen voor elke vakantie huisbezoeken af bij de medereizigers, om zo alle

verwachtingen en persoonlijke wensen boven tafel te krijgen. “Het is bij ons mogelijk om een bestaand arrangement aan te passen naar de persoonlijke wensen van de reiziger. Op deze manier bied ik maatwerk binnen een groepsreis. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen bij de gemiddelde reisagent of touroperator!”


Voortreffelijk eten 

Tijdens een reis maken zijn gasten uitgebreid kennis met de Zuid Afrikaanse kookkunsten. “De hedendaagse Zuid Afrikaanse keuken is een prettige mengelmoes van stijlen en smaken. Alle chefs die we ontmoeten hanteren hun eigen stijl. Die eigenzinnige aanpak zorgt voor een weldadige variatie in gerechten.Iedereen gebruikt verse en seizoensgebonden ingrediënten. Traditioneel Zuid Afrikaans wordt moeiteloos gecombineerd met een eigentijdse moleculaire manier van koken. Om dit laatste staat El Bulli in Spanje heel bekend. De perfecte bediening maakt de maaltijden tot een waar feest en de absolute ‘icing on the cake’ is de eindeloze reeks aan voortreffelijke, lokaal geproduceerde wijnen, waarvan vele tot de wereldtop behoren”, aldus Van Krimpen. Jos van Krimpen heeft een grote passievoor Zuid-Afrika en biedt met Exclusive Culitravel niet alleen reizen naar zijn favoriete plek, de Cape Winelands ,nabij Kaapstad, maar ook naar de overige delen van het land, zoals de Garden Route of het Krugerpark. “Zuid-Afrika is een land waaraan je heel gemakkelijk je hart verliest. Niet alleen door het oogverblindende landschap, maar ook door de vriendelijke en relaxte bevolking”, zegt hij. 


Zwitserleven zucht 

Onder zijn klanten staat Van Krimpen bekend om zijn ‘compromisloze Zwitserlevenzucht’ en weet hij zijn medereizigers zo op plekken te brengen waar zij anders nooit zouden komen. Van Krimpen is een insider, met een grote smaak en (wijn)kennis, mede doordat hij inmiddels ook zo’n 20 tot 25 weken per jaar in Zuid Afrika woonachtig is. Hierdoor kan hij persoonlijke ontmoetingen organiseren met wijnmakers, chefs, estate eigenaren en andere bevriende profs uit de gastronomische wereld. Tussen het winen en dinen bezoekt u ook de highlights van de Western Cape: Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland, de Tafelberg, Stellenbosch, Franschhoek, pinguïns, walvissen en dolfijnen. “We genieten, we leren, we waarderen, we lachen, we verbazen ons en we onthaasten in een prachtige en ook veilige omgeving."  Aan het eind van de reis, moeten we onze nieuwe liefde wel bekennen. Een bezoek aan deze streek is onvergetelijk!” 


Exclusive Culitravel biedt u de volgende mogelijkheden:

•Cape Winelands Arrangement: maximaal 8 deelnemers, 4xperjaar, 10dagen (vrijdag t/m zondag).

Vertrekdata in 2009: 30 oktober en 11december.

•Exclusieve Arrangementen op Maat: particulier, zakelijk ,individueel, groepen, rondreizen, safari’s

steden, golf, strand, incentives, teambuildingcongressenen. Elke datum mogelijk.

•U kunt ook kiezen om het Cape Winelands Arrangement te combineren met een Exclusief Arrangement op Maat


Cape Winelands Arrangement 

Dit arrangement neemt u mee naar de zonovergoten Zuid-Afrikaanse Cape Winelands; proef wijn bij de beste wine estates en eet bij de beste restaurants van de regio. 


Highlights: 

• Ontmoet Zuid-Afrika’s meest gepassioneerde wijnmakers en bekendste 

chefs zoals Luke Dale-Roberts, Franck Dangereux, Margot Janse, Johan Odendaal, David Higgs en Camil Haas. 

• Overnachten op de mooiste plekken: kleinschalig, luxe en persoonlijk 

• ‘Olijvendag’ met olijven goeroe Linda Costa: excursies, proeverijen en een diner met in speciale olijfoliën bereide gerechten. 

• Bezoek aan Kaapstad en het Kaaps schiereiland, met zijn Tafelberg, Robben Eiland, Kirstenbosch Gardens, V & A Waterfront 

en Kaap de Goede Hoop. 

• Pinguïns en met een beetje geluk walvissen spotten. 

• Bezoek aan het historische Stellenbosch en het pittoreske Franschhoek 

• Ruimte voor eigen invulling: golfen, shoppen, wandelen, musea, wellness enz. 


Het Cape Winelands Arrangement is werkelijk all inclusive; geen verborgen kosten; Inclusief vlucht, transfers, lunches, proeverijen, diners, alle wijnen en andere dranken, overnachtingen excursies en reisbegeleiding. 

Vakantie DeLuxe lezers ontvangen bovendien een aantal leuke extra’s. 

Voor een uitgebreide beschrijving van dit arrangement, data en prijzen zie www.exclusiveculitravel.nl

of bel (020) 4084210 en vraag naar de Vakantie DeLuxe aanbieding.