vissen-in-zuid-afrika-header

Vissen in Zuid-Afrika

The Fishing Life

header-vissen-in-zuid-afrika-1920x500-1

Vissen in Zuid-Afrika

The Fishing Life

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Fishing Life

Mister Goodlife & vissen in Zuid Afrika

"The Fishing Life in Zuid-Afrika: Vis in zowel zoet- als zoutwateren in Zuid-Afrika."


Hengelaars vissen in Zuid-Afrika niet snel achter het net, want er zijn genoeg vismogelijkheden! Waar de warme- en koude oceaanstromen elkaar ontmoeten vind je een scala aan vissen. Sla je hengel uit langs een ruige rivier in een game reserve, ga zeevissen langs de Westcoast of duik nog verder onder het wateroppervlak in de heldere wateren van Maputoland. Sportvissen, kitevissen, diepzeevissen, vliegvissen; voor ieder wat wils in de veelzijdige onderwaterwereld van Zuid-Afrika.

Vissen in Zuid-Afrika

vissen-in-zuid-afrika-op-boot

Vissen in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Waar in Zuid-Afrika kan ik vissen?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

vissen-in-zuid-afrika

Vissen langs de Wildcoast

Mister Goodlife & The Wildcoast: 

"Een oneindig kustlijn met diverse riviermondingen."


vissen-in-zuid-afrika-wildcoast-grote-vis-op-strand


Tussen East Londen en Port Edward loopt een oneindig lange kustlijn die bekend staat als de Wildcoast. Hier vind je niet alleen een grote verscheidenheid aan goede visspots, ook de populatie vissen is enorm langs de kustwateren.

Langs de Wildcoast zie je veel riviermondingen omringd door zanderige stranden waar je zeker iets aan de haak zult slaan. Een echte visattractie voor de rifvisser is de gigantische ‘copper steenbras’. Deze enorme vis kan een gewicht tot 60 kilogram bereiken. Strenge regels leggen wel een limiet op voor het vissen naar deze enorme waterbewoner. Verder zwemmen langs de Wildcoast kawakawa’s, koningsmakreel, dorado’s en verschillende haaiensoorten.


vissen-in-zuid-afrika-yellow-fish

vissen-in-zuid-afrika

Vissen langs de kust van KwaZulu-Natal

Mister Goodlife & Kwazulu-Natal

"Populaire plek voor sportvissers met een massa tropische vissen!"


vissen-in-zuid-afrika-kwazulu-natal-boot-oceaan


In de warme zeewateren langs de kust, waar het vaste land overloopt in de Indische Oceaan, leven veel tropische vissen. De helderblauwe zee voor KwaZulu-Natal is de thuisbasis voor de ‘pelagic game fish’, de ‘billfish’ en de ‘black marlin’. Deze laatste is erg populair onder de vissers.

De maand waarin je de meeste kans heb de marlins in grote getale aan de haak te slaan is in november. Van januari tot juli is het seizoen van de ‘sailfish’. Om de onderwaterwereld te beschermen kun je niet overal zomaar vissen. Maar, er zullen genoeg hotspots overblijven om rustig te hengelen. Wanneer je de kustlijn richting Mozambique volgt, tref je bij St Lucia goede vismogelijkheden. Niet ver hier vandaan ligt Cape Vidal, een populaire plek voor sportvissers.    


vissen-in-zuid-afrika-kwazulu-natal-spearfishing

vissen-in-zuid-afrika

Vliegvissen in het St Lucia Wetland Park

Mister Goodlife & St Lucia Wetland Park

"De ultieme vissersparadijs!"


vissen-in-zuid-afrika-st-lucia-wetland-park-sodwana-bay


St Lucia is een waar vissersparadijs waar je uitstekend allerlei soorten vissporten kunt beoefenen, zoals rotsvissen, kitevissen en surfvissen. Een sport die steeds populairder wordt in deze regio is het vliegvissen in zout water. Klim op de rotsen en werp je hengel uit over het diepe water. Een goede spot om te ‘flyfishen’ is Sodwana Bay. Het kan belangrijk zijn om je bij het vliegvissen steeds van plek tot plek te verplaatsen, omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen. Per boot is vliegvissen daarom een stuk aangenamer dan staand vanaf de oevers!    


vissen-in-zuid-afrika-st-lucia-wetland-park-sodwana-bay-grote-vis

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Fishing Life