Welgevonden Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Welgevonden Game Reserve

Malaria-vrije safari in de Waterberg regio

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het Welgevonden Game Reserve, dat geheel vrij van malaria is, heeft de status van nationaal erfgoed en is onderdeel van een groter natuurpark dat 100.00 hectare aan wildgebied omvat, waaronder het Marakele National Park. Het is een plek van zeldzame en ruige schoonheid, met een overvloed aan wild en vogels. Het geweldige landschap en de ideale mogelijkheden om wild te spotten maken Welgevonden tot een unieke plek op aarde. Kristalheldere beekjes hebben gedurende duizenden jaren het prachtige landschap van het woeste Waterberg gebergte uitgesleten. Rotsschilderingen van 2000 jaar oud kan men zowel in Welgevonden als in het hele Waterberg gebied aantreffen.

Welgevonden herbergt meer dan 50 soorten zoogdieren, inclusief de Big Five (Leeuw, Buffel, Olifant, Luipaard en Neushoorn), en heeft een van de grootste populaties witte neushoorns van alle particulieren parken in Afrika. Er bevinden zich ook zeldzame en ongewone soorten, zoals de bruine hyena, het aardvarken en de aardwolf, die allemaal ’s nachts te bewonderen zijn. Antilopen bevolken de graslanden, van de grote elandantilope tot de kleine duikerantilope. De cheetah, de leeuw en het luipaard zijn dan nooit ver weg.

De variatie aan natuurlijk leefgebied veroorzaakt het uitgebreide palet aan wilde dieren, bovendien zijn er meer dan 300 vogelsoorten te vinden waaronder de zeldzame blauwe kraanvogel. Welgevonden beschermt een unieke en speciale natuurlijke omgeving, de directie neemt de taak de natuur te beschermen erg toegewijd ter hand, en bevordert het onderzoek en de ontwikkeling daarvan.


Welgevonden is Nederlands voor "goed gevonden". Wat een perfecte manier is om deze ruige schoonheid van het land te beschrijven. Rijk beboste bergen doorsneden door diepe rotsachtige ravijnen en magische kloven maken Welgevonden Game Reserve tot een prachtig stukje Afrika. Dit gebied is een 34.850ha groot wildreservaat in het Waterberg District, van de Limpopo Provincie van Zuid-Afrika. Net als Waterberg is Welgevonden een Biosfeerreservaat dat in 2001 officieel door UNESCO is uitgeroepen en momenteel een oppervlakte heeft van meer dan 4000 km².


Het Welgevonden Game Reserve is de perfecte bestemming voor het ervaren van het weidse uitzicht over de horizon, de opwindende kick van het zijn tussen de wilde dieren maar tegelijkertijd ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Welgevonden staat ook bekend om haar inspanningen om het natuurlijk erfgoed van de aarde te beschermen. Door reizigers een toevluchtsoord te bieden waar ze een zinvolle en fascinerende reis kunnen beleven. 

Bekijk foto's van het Welgevonden Game Reserve

Welgevonden Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Welgevonden Game Reserve

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar het Welgevonden Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Luxe Safari Lodges in Welgevonden GR

Bekijk Mister Goodlife's keuze