Informatie over het Welgevonden Game Reserve in Zuid-Afrika

Het particuliere wildpark Welgevonden, dat geheel vrij van malaria is, heeft de status van nationaal erfgoed en is onderdeel van een groter natuurpark dat 100.00 hectare aan wildgebied waaronder nationaal Park Marakele omvat. Het is een plek van zeldzame en ruige schoonheid, met een overvloed aan wild en vogels. Het geweldige landschap en de ideale mogelijkheden om wild te spotten maken Welgevonden tot een unieke plek op aarde. Kristalheldere beekjes hebben gedurende duizenden jaren het prachtige landschap van het woeste Waterberg gebergte uitgesleten. Rotsschilderingen van 2000 jaar oud kan men zowel in Welgevonden als in het hele Waterberg gebied aantreffen.

Welgevonden hebergt meer dan 50 soorten zoogdieren, inclusief de Big Five (Leeuw, Buffel, Olifant, Luipaard en Neushoorn), en heeft een van de grootste populaties witte neushoorns van alle particulieren parken in Afrika. Er bevinden zich ook zeldzame en ongewone soorten, zoals de bruine hyena, het aardvarken en de aardwolf, die allemaal ’s nachts te bewonderen zijn. Antilopen bevolken de graslanden, van de grote elandantilope tot de kleine duikerantilope. De cheetah, de leeuw en het luipaard zijn dan nooit ver weg.

De variatie aan natuurlijk leefgebied veroorzaakt het uitgebreide palet aan wilde dieren, bovendien zijn er meer dan 300 vogelsoorten te vinden waaronder de zeldzame blauwe kraanvogel. Welgevonden beschermt een unieke en speciale natuurlijke omgeving, de directie neemt de taak de natuur te beschermen erg toegewijd ter hand, en bevordert het onderzoek en ontwikkeling daarvan.


Ja, ik wil naar het Welgevonden Game Reserve!