header-informatie-wellington-zuid-afrika-1920x500.jpg

Wellington

Informatie over Wellington in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Wellington, op zo'n uur rijden van Kaapstad en iets voorbij Paarl, ligt in de Limiet vallei aan de voet van de grote Groenbergen. Hier stroomt ook de bergrivier. Ooit heette deze vallei "Val du Charron" (vallei van de wagenmakers). Het was destijds de laatste post in de 'bewoonde' wereld voor men met de 'ox-wagon' over de nabijgelegen Bainskloof Pas richting het achterland van de Karoo trok. Wellington werd vernoemd naar de hertog van Wellington, die nog voor Napoleon vocht bij de slag van Waterloo. Meer over de geschiedenis van Wellington kunt u zelf gaan bekijken in het Wellington Museum.

Tegenwoordig wonen er zo'n 55.000 mensen in Wellington en valt de stad bestuurlijk gezien onder Drakenstein, waarvan Paarl de hoofdstad is. Een rit met de auto over de Bainskloof Pas is nu zeker een aanrader. Onderweg waant u zich in vervlogen tijden en geniet van prachtige panorama's en vergezichten. U kunt de deze pas ook gebruiken om via Ceres in de Witzenberg regio terecht te komen (Tulbagh, Riebeek kasteel, Hermon enz.). Andere activeiten  en aanraders in Wellington zijn de wijndomeinen op de Bovlei road (oa. Nabygelegen, Dunstone, Val du Charon, Doolhof en Bosman), het om zijn Pinotage bekende wijndomein Diemersfontein, diverse mooie wandelroutes in het Limietberg Nature Reserve, organische boerderijen (olijven, brandy, grappa, kaas, paddestoelen en meer). Interessant is ook dat Wellington de plek is waar het overgrote deel van de jonge wijnstokken en olijven planten worden gekweekt in nurseries en van hieruit of heel Zuid-Afrika worden verspreid. In de maand augustus vind in Wellington het jaarlijkse Gravel Travel Mountain Bike  Festival plaats.

Indien u in de omgeving van Wellington wint wilt gaan wijnproeven adviseert Mister Goodlife u om de volgende wijndomeinen te bezoeken: Nabygelegen, Dunstone, Doolhof, Mischa, Schalk Burger en Bosman Family Wines.

Qua accommodatie adviseert Mister Goodlife vooral Grand Dédale Country House en het Dunstone Country Estate beiden rustig gelegen buiten de stad aan de voet van de Limietberg.

Bekijk foto's van Wellington Zuid-Afrika

header-informatie-wellington-zuid-afrika-1920x500-1920x500-1.jpg

Wellington in  Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Wellington

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Wellington

Bekijk Mister Goodlife's keuze