header-wereld-erfgoed-zuid-afrika-namaqualand-1920x500-1

Wereld erfgoed van Zuid-Afrika

Bezoek de wereld erfgoed plekken in Zuid-Afrika

The Good Life = The World Heritage Life

Wist u dat Table Mountain National Park meer plantensoorten in zijn 22 000 hectaren dan de Britse eilanden of Nieuw-Zeeland heeft? Of dat de Drakensbergen zowel de hoogste bergketen van Afrika ten zuiden van de Kilimanjaro en het continent rijkste concentratie van rock art? Zuid-Afrika is de thuishaven van acht van de officiële van de wereld erfgoed, zoals bepaald door de Unesco World Heritage Committee. De commissie beoogt de bevordering van de identificatie, de bescherming en het behoud van cultureel en natuurlijk erfgoed over de hele wereld beschouwd als zijnde van "uitstekende waarde voor de mensheid".

Bekijk foto's van Wereld Erfgoed in Zuid-Afrika

header-wereld-erfgoed-zuid-afrika-namaqualand-1920x500-1

Wereld erfgoed in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Wereld erfgoed in Zuid-Afrika bezoeken?

9 Locaties: Selected by Unesco

wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

iSimangaliso Wetland Park

Jaar gegraveerd: 1999
Locatie: KwaZulu-Natal
Type: Natuurlijk erfgoed

Op 1 november 2007, werd voor het eerst Wereld Zuid-Afrika's Heritage Site, het Greater St. Lucia Wetland Park, een nieuwe naam die beter aansluit bij de unieke Afrikaanse identiteit: het iSimangaliso Wetland Park.

De iSimangaliso Wetland Park is zowel een van de grootste estuarium in Afrika en het continent zuidelijke koraalriffen. Bij het verlenen van het Werelderfgoed-status in 1999, het World Heritage Committee gewezen op het park "uitzonderlijke biodiversiteit, waaronder een aantal 521 vogelsoorten".

Gelegen aan de centrale Zululand kust van KwaZulu-Natal, is het park bestaat uit 13 aangrenzende beschermde gebieden met een totale grootte van 234 566 hectare. Zijn opmerkelijke biodiversiteit is een gevolg van de locatie van het park tussen de subtropische en tropische Afrika, evenals de kust instelling.

Gevormd door de acties van de rivier, zee en wind, iSimangaliso het landschap biedt kritische habitats in een brede waaier van mariene Afrika, wetland-en savanne soorten. Zijn gevarieerde landvormen zijn grote onderzeese canyons, zandstranden, beboste duin cordon en een mozaïek van wetlands, graslanden, bossen, meren en savanne. De iSimangaliso Wetland Park heeft zijn oorsprong in de St. Lucia Game Reserve, verklaarde in 1895 en bestaat uit het grote meer en zijn eilanden. St Lucia Park werd afgekondigd in 1939, met het land rond het estuarium en een strook van ongeveer een kilometer rond het grootste deel van de oever van het meer. In 1971 St Lucia-meer en de schildpad stranden en koraalriffen van de Maputaland kust werden opgenomen in het Verdrag inzake watergebieden van internationale betekenis. Het mozaïek van landvormen en habitattypen creëert adembenemend mooie vergezichten," merkt de commissie bij haar beoordeling van het park.

De eigenschappen omvatten breed onderzeese canyons, zandstranden, beboste duin cordon en een mozaïek van wetlands, graslanden, bossen, meren en savanne. De verscheidenheid van de morfologie en grote overstromingen en stormen een bijdrage leveren aan de lopende evolutionaire processen in het gebied. Natuurlijke fenomenen zijn onder een groot aantal nestelende schildpadden op de stranden, de migratie van walvissen, dolfijnen en walvis-haaien offshore;. En grote aantallen watervogels waaronder grote broedkolonies van de pelikanen, ooievaars, reigers en sternen.

wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Robben Island

Jaar gegraveerd: 1999
Locatie: Western Cape
Type: Cultureel erfgoed

Robbeneiland is het meest bekend als de plaats waar Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika, werd opgesloten voor 18 van zijn 27 jaar in de gevangenis. Het eiland is sindsdien uitgegroeid tot een symbool van de triomf van de democratie en de vrijheid over onderdrukking. Liggen 11 kilometers kust van Kaapstad, de kleine, winderige eiland is nu de thuisbasis van de wereldberoemde Robben Island Museum, een hoogtepunt van een bezoek aan Zuid-Afrika.

Robben Island was niet altijd een gevangenis, noch was het oorspronkelijk afgesneden van het Kaapse Schiereiland. Duizenden jaren geleden was het een bewoond gebied met elkaar verbonden door een landtong aan de Kaap vasteland. Het was eerst een gevangenis door Nederlandse kolonisten op de Kaap, die vanaf hun aankomst in het midden van de jaren 1600, gevangen tegenstanders van het koloniale bewind daar, met inbegrip Afrikaanse en islamitische leiders.

Robben Eiland werd later berucht als een streng beveiligde gevangenis voor anti-apartheid activisten, waaronder Nelson Mandela. Vanaf het midden van de jaren 1960 de gevangenis gehouden vele leiders van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), waaronder Walter Sisulu, Govan Mbeki en Ahmed Kathrada, evenals Robert Sobukwe, de stichter van de Pan Africanist Congress. Het werd ook gebruikt als een leprakolonie, en als een psychiatrische inrichting 1846-1931, evenals een training-en defensie-basis in de Tweede Wereldoorlog. Na de unbanning van het ANC en andere tegenstanders van de apartheid in 1990, werden politieke gevangenen vrijgelaten van het eiland, de laatste vertrek in mei 1991. De laatste gemeenschappelijke rechtspraak gevangenen verliet in 1996, toen het eiland niet langer een gevangenis te zijn.

In 1999 is het World Heritage Committee verklaarde Robben Island een World Heritage site van culturele betekenis. De gebouwen van Robben Island te dragen sprekend bewijs van zijn sombere geschiedenis," merkte de commissie, eraan toevoegend dat het eiland "de triomf van de menselijke geest symboliseert, van vrijheid en van de democratie over onderdrukking."

wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

The Cradle of Humankind

Jaar ingeschreven: 1999, 2005
Locatie: Gauteng en Noord-West
Type: Cultureel erfgoed

Bekend in Zuid-Afrika als de Wieg van de Mensheid, de regio van Sterkfontein, Swartkrans, Kromdraai en omgeving heeft een van 's werelds rijkste concentraties van menselijke fossielen, het bewijs van de menselijke evolutie over de laatste 3,5 miljoen jaar.

Gevonden in de provincies Gauteng en Noord-West, het fossiel vestigingen bestrijken een oppervlakte van 47 000 hectare. De overblijfselen van oude vormen van dieren, planten en hominiden - onze vroege voorouders en hun familieleden - zijn vastgelegd in een bed van dolomiet gedeponeerd 2,5 miljard jaar geleden. Hoewel andere locaties in Zuid-en Oost-Afrika hebben vergelijkbare blijft, heeft de Cradle produceerde meer dan 950 mensachtige fossielen.

Locaties in de regio leveren cruciale informatie over leden van een van de oudste mensachtigen, de Australopithecus - twee-voeten, kleine hersenen primaten die verschenen over vijf miljoen jaar geleden. Opgravingen en onderzoek aan de Sterkfontein Caves zijn tot nu toe leverde de bijna complete skelet van een 3,3 miljoen jaar oude Australopithecus, evenals ongeveer 500 exemplaren van Australopithecus africanus die dateren van ongeveer 2,8 tot 2,6 miljoen jaar geleden. Andere belangrijke vondsten in het gebied zijn de meest complete schedel nog niet gevonden van Australopithecus africanus, een uitstekend voorbeeld van een vrouwelijke Paranthropus - een meer robuuste Australopithecus, ook wel bekend als Australopithecus robustus - en fossielen van een vroege soorten van het geslacht Homo met stenen werktuigen, het eerste bewijs van cultureel gedrag.

Bij het verlenen van de Cradle World Heritage status voor hun culturele betekenis, het World Heritage Committee merkte op dat de sites "licht te werpen op de vroegste voorouders van de mensheid. Zij vormen een enorme reserve van wetenschappelijke informatie, waarvan het potentieel is enorm."

wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Ukhahlamba Drakensberg Park

Jaar ingeschreven: 2000
Locatie: KwaZulu-Natal
Type: Gemengde cultureel en natuurlijk erfgoed

De uKhahlamba Drakensberg Park heeft een uitstekende natuurlijke schoonheid, de hoogste berg van Afrika ten zuiden van de Kilimanjaro assortiment, en de grootste en meest geconcentreerde serie van rotsschilderingen in Afrika - waardoor het een World Heritage site van zowel natuurlijke en culturele betekenis.

Het park ligt in het westen van KwaZulu-Natal op de grens met Lesotho. Het is 243 000 hectare groot en strekt zich 150 kilometer van Royal Natal National Park in het noorden tot Cobham Forest Station in het zuiden. Zowel de Zulu naam uKhahlamba (barrière van speren) en het Afrikaans naam Drakensberg (dragon bergen) past de formidabele horizon gecreëerd door het bereik.

Een massieve basalt cap ingesteld op een brede basis van sedimentaire gesteenten die behoren tot de Stormbergen reeks van 150 miljoen jaar geleden, de bergen zijn de belangrijkste keerpunt in Zuid-Afrika.

Al meer dan 4 000 jaar waren ze het thuis van de inheemse San volk, die creëerde een grote hoeveelheid rotstekeningen - de grootste collectie in Afrika. Wonen in de zandstenen grotten en schuilplaatsen in de rotsen van de Drakensbergen de valleien, de San schilderijen gemaakt beschreven door het World Heritage Committee als 'wereldberoemd en alom beschouwd als een van de hoogste verworvenheden van de mensheid ... uitstaande kwaliteit en diversiteit van het onderwerp en in hun voorstelling van dieren en mensen ... die veel licht werpt op hun manier van leven en hun geloof ".

Bij de beschrijving van het park natuurlijk erfgoed, stelt het Comite zijn "uitzonderlijke natuurlijke schoonheid in haar stijgende basaltische steunberen, scherpe dramatische bezuinigingen en gouden zandsteen wallen. Rolling grote hoogte graslanden, de ongerepte steile rivierdalen en rotsachtige kloven ook bijdragen aan de schoonheid van de site. De site is de diversiteit van habitats beschermt een hoog niveau van endemische en met uitsterven bedreigde soorten, vooral vogels en planten.


wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Mapungubwe Cultuurlandschap

Jaar gegraveerd: 2003
Locatie: provincie Limpopo
Type: Cultureel erfgoed

Mapungubwe - "plaats van de steen der wijsheid" - was eerste koninkrijk in Zuid-Afrika, en uitgegroeid tot de grootste van de subcontinent is rijk, voor de duur van 400 jaar voordat het werd verlaten in de 14e eeuw. De zeer geavanceerde mensen verhandeld goud en ivoor met China, India en Egypte. De site ligt op de open savanne van het Mapungubwe Nationaal Park, aan de samenvloeiing van de rivieren Limpopo en shashe in de provincie Limpopo. Het grenst aan de noordelijke grens van Zuid-Afrika en de grenzen van Zimbabwe en Botswana, een kruispunt locatie die helpt te verklaren de welvarende verleden als een belangrijk handelscentrum, in het bijzonder op het hoogtepunt van haar bevoegdheden tussen ongeveer 1220 en 1300 AD.

Een vrijstaande structuur stijgen 30 meter boven de omliggende graslanden, is Mapungubwe bekroond door onneembare kliffen rondom. Sinds de ontdekking in 1932 deze IJzertijd site is opgegraven door de Universiteit van Pretoria. Echter, werden de bevindingen gehouden van de publieke aandacht tot 1993, net voor de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika, omdat het bewijs van een zeer geavanceerde inheemse samenleving bestaande eeuwen voor het Europese kolonialisme, verspreid over Afrika liep in strijd met de racistische ideologie van de apartheid.

Het blijft in de Mapungubwe cultuurlandschap is een opmerkelijk complete getuigenis van de groei en de daaropvolgende daling van de Mapungubwe staat", het World Heritage Committee zegt in haar beoordeling.

Wat overleeft zijn de bijna onaangetaste overblijfselen van het paleis sites en ook de hele nederzetting gebied afhankelijk van hen, evenals twee eerder hoofdstad sites, de hele presentatie van een ongeëvenaarde beeld van de ontwikkeling van sociale en politieke structuren meer dan zo'n 400 jaar."


wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Cape Floral Regio

Jaar gegraveerd: 2004
Locatie: West-en Oost-Kaap
Type: Natuurlijk erfgoed

De Cape Floral Gewest neemt slechts 0,04% van het landoppervlak van de wereld gebied, maar bevat een verbazingwekkende 3% procent van de plantensoorten. Dit maakt het een van de rijkste gebieden voor planten in de wereld en een van 18 de hele wereld de biodiversiteit hot spots.

Een stuk van land en zee verspreid over 90 000 vierkante kilometer, de 553 000 hectare Cape Floral Gewest omvat acht beschermde gebieden die zich uitstrekt van het Kaapse Schiereiland aan de Oost-Kaap: de Tafelberg, De Hoop Nature Reserve, het Boland berg complex, het Groot Winterhoek natuurlijke omgeving, de Swartberg bergen, de Boosmansbos natuurlijke omgeving, de Cederberg wildernis, en Baviaanskloof.

Kirstenbosch Botanical Garden op de hellingen van de Tafelberg is een onderdeel van de regio, waardoor het de eerste botanische tuin ooit opgenomen in een World Heritage site.

De rijke verscheidenheid van de Cape Floral regio draagt bij aan Zuid-Afrika met het derde-hoogste niveau van de biodiversiteit in de wereld. Table Mountain National Park, bijvoorbeeld, heeft meer plantensoorten in zijn 22 000 hectaren dan de Britse eilanden of Nieuw-Zeeland.

De Cape Floral regio is niet alleen opmerkelijk vanwege zijn diversiteit. Van de regio endemie niveau, op 31,9%, is de hoogste op de planeet. Van de 9 600 soorten vaatplanten (planten met schepen voor het dragen van sap) hier gevonden, ongeveer 70% endemisch zijn, die zich nergens anders op aarde.

De regio is de thuishaven van bijna 20% van Afrika's flora, maar het maakt minder dan 0,5% procent van het land van het continent massa. Het is ook de thuishaven van 11 000 mariene diersoorten, 3 waarvan 500 endemisch zijn, en 560 gewervelde soorten, waaronder 142 soorten reptielen, waarvan 27 endemisch zijn.

Bij het verlenen van de Cape Floral Gewest Werelderfgoed-status in 2004, het World Heritage Committee merkte op: "Unieke plant reproductieve strategieën aanpassen aan brand, patronen van zaadverspreiding door insecten, maar ook als patronen van endemie en adaptieve radiatie gevonden in de flora zijn van uitstekende waarde aan de wetenschap. "

wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Vredefort Dome

Jaar geschreven: 2005
Locatie: Vrijstaat en Noord-West
Type: Natuurlijk erfgoed

Sommige 2-miljard jaar geleden een meteoriet met een diameter van 10 kilometers raakte de aarde ongeveer 100 km ten zuidwesten van Johannesburg, het creëren van een enorme inslagkrater. Dit gebied, nabij de stad Vredefort in de Vrijstaat, is bekend als de Vredefort Dome.

De meteoriet, groter dan de Tafelberg, veroorzaakte een duizend megaton explosie van energie. De impact zou hebben verdampt ongeveer 70 kubieke kilometer van de rock - en kan zijn toegenomen van de aarde zuurstofgehalte in een mate die gemaakt de ontwikkeling van meercellig leven mogelijk te maken.

De wereld heeft ongeveer 130 krater structuren van de mogelijke impact oorsprong. De Vredefort Dome is een van de top drie, en is de oudste en grootste duidelijk zichtbaar meteorietinslag site in de wereld.

De oorspronkelijke krater, die nu weg geërodeerd, is waarschijnlijk 250 tot 300 kilometer in diameter. Het was groter dan de Sudbury invloed structuur in Canada, ongeveer 200 kilometer in diameter.

Op 2 miljard jaar oud, Vredefort is veel ouder dan de Chixculub structuur in Mexico, die met een leeftijd van 65-miljoen jaar, is de site van de impact dat heeft geleid tot het uitsterven van de dinosauriërs. Originele invloed Vredefort's litteken maatregelen 380 kilometer breed en bestaat uit drie concentrische cirkels van de opgeheven rock. Ze zijn ontstaan door de rebound van de rock onder de invloed site wanneer de asteroïde hit. De meeste van deze structuren hebben uitgehold weg en niet meer duidelijk zichtbaar zijn.

De binnenste cirkel, het meten van 180 kilometer, is nog zichtbaar en kan gezien worden in de prachtige heuvelrug in de buurt van Parys en Vredefort. Het is op dit gebied, dat werd uitgeroepen tot een World Heritage site.


wereld-erfgoed-ukhahlamba-drakensberg-park-joe_cornish_drakensberg

Richtersveld Culturele en Botanische Landschap

Jaar ingeschreven: 2007
Locatie: Northern Cape
Type: Cultureel erfgoed

De Richtersveld Culturele en Botanische Landschap beslaat 160 000 ha van dramatische bergachtige woestijn in het noord-westelijk deel van Zuid-Afrika.

Een uniek kenmerk van de site - zowel in de Zuid-Afrikaanse en internationaal gezien - is dat het eigendom is van en beheerd door een gemeenschap die tot voor kort had zeer weinig om zijn eigen call.

Gekenmerkt door extreme temperaturen, het communaal run landschap biedt een semi-nomadische pastorale levensonderhoud voor de Nama bevolking, afstammelingen van de Khoisan mensen die ooit bewoond land in het zuiden Namibië en de meeste van de hedendaagse West-en Noord-Kaap provincies van Zuid-Afrika.

Khoisan is een term die wordt gebruikt om twee aparte groepen, fysisch vergelijkbaar in wezen een lichte huid en klein van gestalte te beschrijven. De Khoi, die Hottentotten genoemd door de Europeanen, waren herders en effectief werden vernietigd, de San, Bosjesmannen genoemd door de Europeanen, waren jager-verzamelaars. Een kleine San bevolking leeft nog steeds in Zuid-Afrika.

Moderne menselijke geschiedenis in het Richtersveld begon een eeuw of langer terug, toen de Khoi werden geduwd in de afgelegen regio door de verspreiding van andere boeren uit de Kaap. De San mensen, ondertussen, werden gedwongen in het gebied vanuit het noorden. Volgens de Richtersveld Gemeenschap Conservancy, tijdens gevechten in eerste instantie heeft plaatsgevonden, de twee groepen al snel opgaan in de mensen die nu bekend staat als de Nama.

Wat is bijzonder aan de Richtersveld erfgoed site is dat het maar een paar jaar geleden dat het gebied werd teruggegeven aan de eigenaar van de Nama onder de bodem van Zuid-Afrika restitutie-programma.

Vandaag zijn de Nama in geslaagd om de balans tussen de voortzetting van hun oude pastorale levensstijl en de behoeften van het behoud van de gezondheid van het land te behouden te vinden. Ze hebben nog steeds de praktijk seizoensgebonden migratie tussen voorraad-berichten, het gebruik en het bouwen traditionele draagbare stormloop-mat huizen. De Nama zijn de laatste beoefenaars van deze duizenden jaren oude manier van leven.

De uitgebreide gemeenschappelijke begraasd land getuigen van het land, beheer processen die hebben gezorgd voor de bescherming van de sappige Karoo vegetatie," het World Heritage Committee opgemerkt. "Dit toont een harmonieuze interactie tussen mensen en natuur.

Ja, ik wil Wereld erfgoed bezoeken in Zuid-Afrika