West Coast National Park Zuid-Afrika

West Coast National Park

The Good Life bij de Langebaan Lagoon

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

West Coast National Park

Als je de rauwe, authentieke, openluchtkant van de West-Kaap wilt ervaren, dan is het uitgestrekte West Coast National Park de plek waar je dat moet doen. Eindeloze natuurlijke schoonheid, een reeks geheime strandjes, niet overbevolkte braaiplekken, een heleboel spannende outdooravonturen en een aantal van de beste wildbloemplekken in het land - dit zijn slechts enkele van de wonderbaarlijke attracties die dit prachtig bewaarde, ongerepte paradijs op aarde tot de ultieme ontsnapping maken.

Bekijk foto's van het West Coast National Park

panaroma-kaapstad

West Coast National Park

Bekijk de video!

Waarom het West Coast National Park bezoeken?
Activiteiten Selected by Mister Goodlife

West Coast National Park Zuid-Afrika

Kraalbaai

west-coast-national-park-kraalbaai

Dit dromerige turquoise stuk water maakt deel uit van Zone A, een multifunctioneel gedeelte van de Langebaan Lagune, waar bezoekers van alles kunnen doen, van kitesurfen en waterskiën tot vissen, kajakken, snorkelen, SUP-en, varen en natuurlijk zwemmen in een verbazingwekkend stil, kristalhelder water! Waterratten worden verwend met keuze, gezien de verscheidenheid aan activiteiten die worden aangeboden. Maak een rustige wandeling langs de houten loopbrug die naar Kraalbaai leidt, wandel langs de hoofdsteiger, of ga gewoon zonnebaden op een van de ongerepte stranden, die deze spectaculaire locatie omringen. Er is een lange aanlegsteiger voor je boot(jes) om af te meren, evenals een mooi stuk zandstrand, ideaal voor picknicks. Er zijn ook aparte, gedeeltelijk afgesloten barbecue faciliteiten vlakbij het informatiecentrum.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Spring flowers at Postberg

west-coast-national-park-postberg-flowers

Deze toplocatie om bloemen en wild te bekijken is op zijn kleurrijkst in augustus en september is het hoogtepunt van ons jaarlijkse voorjaarsbloeiseizoen. Eigenlijk is het alleen open voor het publiek tijdens deze twee maanden, wanneer de grond onder je voeten ontploft in een oogverblindend lappendeken van levendige, gevarieerde madeliefjes en sporries. Kleurpatronen veranderen van week tot week, sommige soorten vervagen en andere komen ervoor in de plaats. Deze verbazingwekkende bloemenafdeling is onbetwistbaar een van de beste plaatsen om de lentebloemen te zien en dat is te merken aan de lange rijen gretige bloemenkijkers, goed geïnformeerde groenlingen en bloemenliefhebbende selfiejagers. Met dit in het achterhoofd kunt u het beste vroeg komen en, indien mogelijk, proberen op een doordeweekse dag langs te komen, want in het weekend wordt het erg druk! Neem een picknick mee om te midden van de bloemen te genieten, en zorg ervoor dat je een camera of smartphone meeneemt om een paar schitterende foto's te maken!

West Coast National Park Zuid-Afrika

Preekstoel Beach

West Coast National Park Zuid-Afrika Preekstoel

Als u ooit Preekstoel heeft gezien, dan weet u dat we niet overdrijven als we het omschrijven als het paradijs op aarde. Dit geheime strand biedt prachtige afgelegen stukken strand, prachtige aquamarijne wateren die uitmonden in het nabijgelegen Kraalbaai, en een aantal onmogelijk opvallende rotsformaties in het ondiepe water en in de buurt van de ruige klifwanden. Het is moeilijk om niet van een locatie te houden die zo ongerept is als het adembenemend is. U zult het niet kunnen laten om in het prachtige water te duiken (zelfs in de winter) en te genieten van de zon, terwijl u een plek verkent die aanvoelt als uw eigen stukje paradijs. Zelfs wanneer u andere gezinnen, badgasten en zonaanbidders ziet, zult u zich een eenzame ontdekkingsreiziger voelen, vooral met de unieke rotsformaties. Insider tip: Dit strand is vernoemd naar de rotsformatie die de vorm heeft van een preekstoel en dat is precies wat Preekstoel betekent in het Afrikaans
West Coast National Park Zuid-Afrika

Tsaarsbank Braais & Picnics

west_coast_national-park-zuid-afrika-tsaarsbank-braai

Aan de meer aan het weer blootgestelde, ruigere kant van het West Coast National Park, zijn de rustige, spiegelachtige wateren van de Lagoon ingeruild voor beukende, schuimende golven van de Atlantische Oceaan. De minder ongerepte, maar nog steeds op een of andere manier prachtige stukken strand zijn perfect voor het verzamelen van schelpen en, je raadt het al, een lekker braai bij de zee!

Een braai aan zee - beter dan dat kan het niet worden! Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit een van de populairste braaiplaatsen aan de Kaap is, dus zorg dat je er op tijd bent of bereid je voor op de wachtrij die weinig garanties biedt, behalve een knorrend maagje. We raden je aan een mandje mee te nemen om wat te eten terwijl je wacht om te braaien. Neem een picknickkleed mee, wat kussens en extra plastic zakken om je afval in te verzamelen.

Tijdens de maanden augustus en september kunnen bezoekers het geluk hebben een paar zuidkapers te zien die voor de kust langs de Tsaarsbank dartelen. Als u toch in de buurt bent, kunt u ook een wandeling maken langs een tamelijk verlaten strand naar het Pantelis A. Lemos scheepswrak, dat er al ligt sinds 1978. De wandeling langs het strand is vrij zwaar en vermoeiend, waardoor de tocht langer lijkt dan hij is, maar je ziet zelden een ander mens in de wijde omtrek, dus het biedt zijn eigen beloning: bevrijdend isolement. Alcohol is ten strengste verboden op openbare plaatsen, zoals de picknick- en braaiplaatsen en de oevers van de Langebaan Lagoon.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Wildlife

west-coast-national-park-wildlife-bontebokHet West Coast National Park herbergt meer dan 250 vogelsoorten, reptielen en zoogdieren. En niet te vergeten, het wordt elk seizoen bezocht door groepen walvissen. Natuurminnende gezinnen zullen in hun element zijn bij het spotten van alle verschillende fauna. De opwinding van het spotten van verre kuddes gemsbok, zebra en bontebok, of het wijken voor een verdwaalde schildpad of enge cobra is iets waar levenslange (Insta-waardige) herinneringen van gemaakt worden. Van augustus tot oktober moeten bezoekers de kustlijn goed in de gaten houden. Enorme scholen zuidkapers kunnen in en uit het heldere water dobberen als ze langs de Tsaarsbank van het park zwemmen, vooral als de golven niet te woelig zijn.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Kraalbaai Houseboats


Als je in de jaren 70 bent opgegroeid en te veel Jaws-films hebt gezien, is de gedachte om alleen op de oceaan te zijn misschien niet zo aantrekkelijk. Maar voor de meesten van ons is rondhangen op een luxueuze woonboot terwijl je ronddobbert op het langzaam stromende water van de Langebaan Lagoon een schipbreuk fantasie die werkelijkheid wordt. Deze permanent voor anker liggende woonboten zijn perfect voor vakanties met groepen: Eve biedt plaats aan vier personen, Serenity en Larus elk aan zes en Nirvana aan 24 personen. Geniet van de braais op het dek en van het zwemmen rond de lagune. Wonen in een woonboot biedt een uniek - privé, zonder gedoe en zonder wachtrijen - perspectief op het park. Elke woonboot is volledig uitgerust met een keuken met gasfornuis, oven en koelkast, braai faciliteiten en badkamers met douche, toilet en wastafel.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Activiteiten bij de Langebaan Lagoon

west-coast-national-park-langebaan-lagoon-activiteiten

Aan de rand van het West Coast National Park ligt Langebaan Lagoon, een idyllisch paradijs van witte zandstranden en turkoois water. Bekend om zijn zijwind, is het de perfecte plek voor windsurfen, snorkelen, wakeboarden, waterskiën, kajakken, kitesurfen en alles wat je maar kunt bedenken. Als wateractiviteiten niet uw ding zijn, dan zal een ontspannen wandeling langs de ongerepte stranden en wat chillen voor de broodnodige ontspanning zorgen. Turquoise wateren, asfaltkleurige kliffen, reusachtige rotsblokken en zachte zandstranden rechtstreeks uit een Grieks strandtafreel, Langebaan Lagoon heeft een dromerige, onmiskenbaar Europese sfeer. Met een breed scala aan watersporten, activiteiten en een aantal gedeeltelijk afgesloten braai faciliteiten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op deze prachtige omgeving. De lagune is verdeeld in drie zones: Zone A, B en C. Zone A is een multifunctioneel gedeelte dat watersporten toestaat (kitesurfen, waterskiën, SUPen, snorkelen, kajakken, zwemmen, vissen, hengelen en varen); terwijl Zone B uitsluitend is gereserveerd voor zeilboten en plankzeilen geen motorboot of hengelen). Zone C is een privé-heiligdom; openbare toegang is strikt verboden. Langebaan Lagoon werd in 1975 geclassificeerd als een wetland van internationaal belang volgens de criteria van de Ramsar Conventie.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Hiking: The Eve's Trail 

eve-s-trail-hiking-west-coast-national-park

Ga terug in de tijd met deze prachtige, schilderachtige wandelroute van twee en een halve dag die in de voetsporen treedt van Eva een jonge vrouw die 117.000 jaar geleden leefde en van wie wordt gezegd dat al het menselijke leven afstamt. De route beslaat 30 km van het prachtige terrein van het park, beginnend bij Duinepos en eindigend op Seeberg, het hoogste punt van het park. Na het bewonderen van de adembenemende omgeving kunnen wandelaars genieten van een comfortabel verblijf (en maaltijden) in de drie-sterren Duinepos chalets (of andere accommodaties die aan het park grenzen) voor de duur van de tocht. Als Eva's Trail te veel van het goede lijkt, heeft het park ook een aantal kortere wandelroutes, zoals de Bakoor en Steenbok Trails, evenals een paar tweedaagse wandelingen, namelijk de Strandveld en Postberg Trails.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Hiking: The Shipwreck Trail

shipwreck-trail-west-coast-national-park-zuid-afrika

Als u avontuurlijk bent ingesteld, is de mogelijkheid om een echt scheepswrak te zien altijd een opwindend vooruitzicht. Net voorbij de Tsaarsbank kunt u de verroeste overblijfselen zien van het Kroatische vrachtschip Pantelis A Lemos, dat hier in 1978 schipbreuk leed en ooit 74.000 ton woog. Het wrak ligt vermoedelijk aan het einde van een wandeling van 1,8 km (hoewel het langer lijkt te zijn,zo voelt het tenminste), en is toegankelijk voor de meer onverschrokkenen onder ons. Dit verlaten stuk kustlijn, veel minder ongerept dan de andere stranden van het West Coast National Park, is niettemin een wilde en bevrijdende plek, ingesloten aan de ene kant door prachtige witte duinen (waar je niet op mag) en aan de andere kant, door de schuimende Atlantische Oceaan. Het is een pittige wandeling, want het zand onder de voeten kan zwaar zijn, maar als u dicht langs de beukende golven loopt, is het iets gemakkelijker.

Hoe er te komen: Toegankelijk vanaf Tsaarsbank, 24 km van West Coast Gate en 34,3 km van Langebaan Gate.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Fietsen in het West Coast National Park

west_coast_national-park-zuid-afrika-fietsen-mountain-biking

Voel de wind op je gezicht (en het stof aan je voeten) als je geniet van een ontspannende fietstocht of een opwindende mountainbiketocht door de prachtige omgeving van het park. Alle tochten starten bij de Langebaan poort, de eerste route voert over een ronde van 30 km naar Geelbek en terug. De tweede route gaat naar het altijd mooie Kraalbaai en terug, over 70 km terrein. Ga een versnelling hoger en verken het park via het groene pad (13 km) naar de Seeberg Bird Hide en terug, of het rode pad (17 km) naar Seeberg Lookout voordat u naar Mooimaak gaat en terug. De nabijheid van de ongerepte natuur die deze routes bieden is uniek en bevrijdend. In het park geldt een strikt helm- en rijverbod, dus neem uw helm en voldoende water mee.

West Coast National Park Zuid-Afrika

Bezoekerscentrum & Geelbek restaurant

west_coast_national-park-zuid-afrika-geelbek-restaurant

Geschiedenisliefhebbers die graag meer willen weten over de fauna, flora en culturele geschiedenis van het park krijgen meer dan waar ze op gerekend hadden in dit bezoekerscentrum. Want het is hier dat je replica's kunt zien van de voetafdrukken van Eva, die in 1995 in Kraalbaai werden ontdekt. De originele afdrukken, ontdekt in rots (vroeger strandzand), zouden toebehoord hebben aan een vrouw die zo'n 117.000 jaar geleden leefde. Naast het ontdekken van zeldzame en minder bekende verhalen, kunnen bezoekers ook genieten van een hapje in het restaurant, dat 365 dagen per jaar geopend is. De originele voetafdrukken van Eva zijn te vinden in het Iziko South African Museum.

Het Geelbek restaurant biedt het een spectaculair uitzicht over het park en de lagune en is omgeven met adembenemende natuurlijke vergezichten van flamingo's en andere vogelsoorten, met een enorme variëteit aan wild en wilde dieren. Dit Kaaps-Hollandse gebouw is een nationaal monument en staat bekend om zijn kenmerkende Afrikaanse keuken. 

West Coast National Park Zuid-Afrika

Seeberg Viewing Point

west-coast-national-park-seeberg-view-point

Bekijk enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Kaapstad de Tafelberg, de Cederberg en het zuidelijke deel van de Langebaan Lagune vanaf het uitkijkpunt Seeberg, dat de beste uitzichten van het park biedt. De 4,6 km lange wandeling van Langebaan Gate naar het uitkijkpunt Seeberg is onbeschrijflijk mooi. Als je vanaf de R27-kant binnenkomt (bij de West Coast Gate), kunt u ook genieten van het Atlantische uitzichtpunt, dat beschutte picknickplekken en bankjes biedt. Op heldere dagen kunt u vanaf daar de Tafelberg zien.

Ja, ik wil naar het West Coast National Park

En zie uit naar een droomreis op maat

Luxe accommodatie bij het West Coast National Park

Bekijk Mister Goodlife's keuze