wild-coast-zuid-afrika

Wild Coast

Informatie de Wild Coast in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Zoals de naam al doet vermoeden is de Wild Coast in de Oostkaap, die zich uitstrekt tussen de Mtamvuna rivier in het noorden en de Great Kei rivier in het zuiden, een ongetemde wildernis. De Wild Coast is een ongelooflijke, bescheiden combinatie van een adembenemende kustlijn, steile rotswanden, wilde en verlaten stranden, afgelegen baaien en glooiende groene heuvels die uitlopen in diep geëtste riviervalleien.


De Wild Coast omvat ook wat vroeger de Transkei was, die, grotendeels door gebrek aan infrastructuur, verwaarlozing in het verleden en het feit dat het niet gemakkelijk is om er een weekend naartoe te vliegen, ervoor gezorgd heeft dat de meer dan 200 kilometer lange kustlijn vrijwel ontoegankelijk is voor iedereen, behalve voor diegenen die bereid zijn om te wandelen of te paard te gaan. De schoonheid van de kustlijn wordt door weinigen verstoord, en afgezien van een enkele verzameling rieten hutjes is het gebied vrijwel onbewoond. Dit Wild Coast gebied fungeerde als grens voor een groot deel van de 18e en 19e eeuw, toen het wemelde van conflicten tussen Britse kolonisten en het Xhosa plattelandsvolk dat een kleurrijk en rijk cultureel bestaan leidde in deze prachtige streek. De geboorteplaats van Nelson Mandela is een moeiteloos ongerept land dat beweert een van de mooiste plekken op aarde te zijn.


Aan de Wild Coast kun je uren doorbrengen op stranden, wandelen langs wit zand, koeien ontmoeten bij riviermondingen, Xhosa hutten, koffie uit tinnen bekers, pot-holed zandwegen, klifwandelingen, rivier kanoën, paardrijden en surfen. Het gaat er vooral om weg te zijn van alles. Het weer is bijna altijd mild en er zijn maar weinig dagen dat de zon niet moeiteloos schijnt. De beboste gebieden omvatten prehistorische cycaden, nieskruid en geelhoutbomen, en gebieden die dicht begroeid zijn. De lucht wordt vaak verhuurd met de roep van de visarend, en een tumult van vogelgeluiden is een combinatie van zee-, kust- en binnenlandvogels. Ontdek de tradities en gewoonten van de plaatselijke Xhosa-bevolking, bezoek de geboorteplaats van Nelson Mandela en leer meer over het verbazingwekkende leven van de man die Zuid-Afrika naar haar moderne democratie leidde in het Nelson Mandela Museum in Umtata. De Wild Coast is een ongerepte natuurlijke schat met een rijke Xhosa cultuur. Bezoekers kunnen de beroemde schoonheid te voet, met een 4x4 of te paard verkennen voordat ze aan visexpedities of snorkel- en duikexcursies beginnen. De kustdorpen langs de Wild Coast zijn al generaties lang de traditionele vakantieplek van gezinnen in Zuid-Afrika.


De Wild Coast in Zuid-Afrika strekt zich uit langs de noordelijke kustlijn van de Eastern Cape (Oost-Kaap) provincie. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze strook kustlijn, die zich uitstrekt van de Mtamvuna-rivier in het noorden tot de Great Kei-rivier in het zuiden, een ongetemde wildernis. Het biedt een fantastisch uitzicht op de dramatische kustlijn, je vindt er grillige kliffen, beschutte baaien, wilde stranden en glooiende heuvels en valleien. Dit is een paradijs voor wandelaars en kan ook te paard worden verkend. Het staat bekend als een van de mooiste plekken op aarde en is het hart van de Xhosa-bevolking. Oerbossen gevuld met cycaden en geelhoutbomen zijn rijk aan vogels en ook vind je er vele dieren. Vogelaars kunnen op zoek gaan naar de ongeveer 320 vogelsoorten die dit gebied tot hun thuis maken, terwijl vissers grote vissen kunnen vangen tijdens het diepzee-, rots-, surf-, vlieg- en speervissen. Visvergunningen zijn hierbij verplicht en zijn verkrijgbaar bij elk plaatselijk postkantoor.


Vanwege zijn ongelooflijke natuurlijke schoonheid is de Wild Coast van de Eastern Cape ideaal om te wandelen, maar een groot aantal 4x4-routes maakt het mogelijk voor diegenen die liever comfortabel reizen. Vanwege hun kwetsbare ecosystemen zijn stranden verboden terrein voor voertuigen. De Wild Coast staat ook bekend om zijn scheepswrakken, een erfenis van zijn wilde en onstuimige natuur. Wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken geven een spectaculaire ervaring van de wereld onder de golven terwijl je verloren schatten en andere overblijfselen van scheepswrakken kunt spotten.

Bekijk foto's van de Wild Coast

wild-coast-zuid-afrika

Wild Coast in Zuid Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar de Wild Coast in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat