Zeilen Zuid-Afrika

Zeilen in Zuid-Afrika

The Good Life op de Indische en Atlantische Oceanen

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Sail Life

Mister Goodlife & zeilmomenten in Zuid-Afrika
"The Sail Life in Zuid-Afrika: Trotseer de wind op twee oceanen."

Zeilen in Zuid-Afrika is spannend en mooi tegelijk. Kaapstad staat bekend om z'n pittige winden (Cape Doctor) die zorgen voor de nodige excitement tijdens het zeilen, en tegelijkertijd een hele goede leerschool vormen voor iedereen die in de toekomst volledig vertrouwd en zelfverzekerd aan bord van een zeiljacht wil stappen. Na een zeilvakantie in Zuid-Afrika ben je dat absoluut.

Met duizenden kilometers aan kust biedt Zuid-Afrika prachtige locaties met legio aan ongelooflijke baaien. Zeilen in Zuid-Afrika biedt een ongelooflijke bezienswaardigheden en ervaringen die niet kunnen worden gemist. Of het nu het koudere wateren van de West-Kaap, of de warmere oceanen van KwaZulu Natal zijn, zeilen in Zuid-Afrika is een bijzondere ervaring. Met het gevarieerde maritieme leven voor de kusten van Zuid-Afrika, zal je zeker dolfijnen, scholen vissen, zeehonden, pinguïns en misschien zelfs sommige walvissen in het seizoen te zien krijgen.

De meeste Zuid-Afrikaanse commerciële 'sail-operators' verwachten geen input van hun gasten aan boord en zo kun je achterover te leunen, ontspannen en genieten van de tocht. Zeilen op de oceaan in Zuid-Afrika is een heerlijk gevoel - op voorwaarde dat je niet zeeziek wordt natuurlijk. Door de goed opgeleide professionele bemanning word je meegenomen op een onvergetelijke rit langs de prachtige Zuid-Afrikaanse kust.


Zuid-Afrikaanse zeil 'hot spots' zijn onder anderen Kaapstad, Port Elizabeth, Mossel Bay, Plettenberg Bay en Knysna. Alle kuststeden in Zuid-Afrika hebben jachtclubs en staan altijd open voor nieuwe gezichten. Deze jachtclubs zijn gastheer van zeilwedstrijden, lessen en fantastische zeiltochten. De False Bay Yacht Club is gastheer van de jaarlijkse voorjaars regatta. Dit evenement vindt plaats rond het einde van september en wordt ondersteund door alle plaatselijke jachtclubs. Knysna is de thuisbasis van magische lagunes. Doe een sunset cruise in een jacht of catamaran en ontdek de fenomenale 'Knysna Heads'. Geniet van het fantastische uitzicht en de zonsondergang, onder het genot van gekoelde champagne en oesters. Er wordt in Zuid-Afrika natuurlijk ook veel gezeild op de talloze grote meren die het land rijk is. 

Foto's zeilen in Zuid-Afrika

Waar in Zuid-Afrika kan ik zeilen?

De beste plekken: Selected by Mister Goodlife

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Sail Life