Golfbanen Zuid-Afrika

Golfbanen in Zuid-Afrika

Top golf courses en golf resorts

The Good Life = The Golf Life

Mister Goodlife & golfbanen in Zuid-Afrika
"The Golf Life in Zuid-Afrika: de mooiste golf courses in de mooiste natuur met de snelste greens."


"Zuid-Afrika heeft meer dan 500 golfbanen en dat aantal groeit nog steeds. De geweldige kwaliteit van de meeste van de golfcourses, de prachtige ligging in vaak spectaculaire natuurlijke setting en de uitdagende lay-out maken dat Zuid-Afrika echt als de ultieme bestemming voor golfers wordt beschouwd. Zuid-Afrika staat daarmee in de top 10 van golf bestemmingen in de wereld. Je kunt  jouw golfreis ook integreren in een uitgebreidere exclusieve rondreis in Zuidelijk Afrika. Ik kom hier graag met je over in gesprek!  Lees hier meer over op de pagina over Maatwerk golfreizen in Zuid-Afrika. Ter inspiratie heb ik ook diverse kant-en-klare Signature golfreizen  voor je samengesteld, golfreizen in Zuid-Afrika zoals ik het zou doen!

Waar in Zuid-Afrika kan ik golfen?

De beste golfbanen: Selected by Mister Goodlife

Golf Zuid Afrika

Steenberg Golf Club

Mister Goodlife's favoriete golfbaan in Kaapstad

"Steenberg heeft alles: wijn, accommodatie, restaurants en zeker ook top golf!"


Steenberg golfbaan in Kaapstad


De Steenberg golf course onderscheidt zich door de landschappelijke combinatie van parken, wetlands, Kaapse wijnlanden en fynbossen. De Steenberg golfbaan beschikt over vijf verschillende tees, zodat je als golfer op elk niveau kan genieten. Het oogverblindende Kaapse landschap, met zijn rijke vegetatie en opvallende bergketens, bepaalt het decor van deze lonende baan. Elk seizoen komt met zijn eigen boeiende uitdagingen en speelplezier.

18 unieke holes met meer dan 6120 m met bomen omzoomde fairways en goed verzorgde greens. De kenmerkende par drie 7e hole is te herkennen aan de eilandgreen, die vanuit de vijver door een brede zandgordel van de rivier wordt opgetild en het imposante uitzicht op Devil's Peak. De 14e hole is de meest gedenkwaardige op de baan met zijn golvende groene en zanderige bunker "amfitheater". De Steenberg golf course architect Peter Matkovich heeft zich ertegen verzet dat hij de baan "elke dag" zou kunnen spelen en noemt deze definitieve kwaliteit "het kenmerk van een groots opgezette golfbaan".


De Steenberg golf course maakt deel uit van de illustere Steenberg Farm, met een bekroond wijnbhuis, een luxueus historisch hotel, spa, wellness en kuurfaciliteiten en eigentijdse gastronomische diners in de 2 restaurants. De boerderij dateert uit 1682 en geniet de status van de oudste geregistreerde boerderij van de Kaap - echt een spectaculaire omgeving om te genieten van een rondje golf op deze geweldige golfbaan in Kaapstad!


golfen in zuid afrika steenberg hotel golf wine estate kaapstad


De Steenberg Golf Course is onderdeel van de onderstaande golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature golfreis Kaapstad & De Kaapse Wijnlanden

Steenberg Golf Club

Golfbaan in Kaapstad

Golf Zuid Afrika

Atlantic Beach Golf Club

Mister Goodlife's outsider golfbaan in Kaapstad

"Golfen met uitzicht op de iconische Tafelberg!"


Atlantic Beach golfbaan Kaapstad


Een rondje golf op de Atlantic Beach Golf Course zal golfers van alle niveaus zeker bevallen. Deze links baan ligt aan de oevers van de Atlantische Oceaan. Het biedt een prachtig uitzicht op de Tafelberg in de verte en ligt op slechts twintig minuten rijden van het stadscentrum.


Atlantic Beach Golf Course is een lastig parcours in links stijl dat de westelijke duinen van Table Bay in de West-Kaap bestrijkt. Het zomerse spel wordt uitgedaagd door de sterke zuidoostelijke wind en wordt met lage schoten uitgevoerd, terwijl de lichte sturing van de zeewind in de wintermaanden de richting van uw swing zal bepalen. De Atlantic Beach Golf Course is ontworpen met het oog op het behoud van de inheemse flora en als zodanig barsten de zanderige fynbos-enclaves uit langs de 18 holes.


Ontworpen door de internationale golfbaanarchitecten Golf Data, werd de baan geopend in juni 2000. De huidige onberispelijkheid van Atlantic Beach is te danken aan de attente zorg van Southern TWF Maintenance.  De Championship-stijl baan is omgeven door een luxe woonwijk en gezegend met een spectaculair uitzicht rondom.

Op slechts 20 minuten van het centrum van Kaapstad, in de buurt van Melkbos Beach, is Atlantic Beach Golf Course uniek in zijn opmerkelijke uitzicht op de Tafelberg en de glinsterende baai eronder. De rustige woonomgeving en de fluisterende windstilte van de aangrenzende kust bieden de recreatieve golfer zowel een uitdagende baan als een ontspannende ervaring. Atlantic Beach zorgt voor een kampioenschapsgolfervaring in een prachtige natuurlijke omgeving op korte afstand van de stad.


Atlantic Beach golfbaan Kaapstad


De Atlantic Beach Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Rondreizen in Zuid-Afrika

Atlantic Beach Golf Club

Golfbaan in Kaapstad

Golf Zuid Afrika

Clovelly Country Club

Mister Goodlife's familie favoriet in Kaapstad

"Prachtige views op een uitdagende golfbaan, golfen onder invloed van mogelijke zeewind!"


Clovelly Country Club Golfbaan Kaapstad Zuid-Afrika


Genesteld in de ongerepte en rustige Silvermine Valley vlakbij Fish Hoek, ligt Clovelly Country Club. Met een van de beste golfbanen in Zuid-Afrika biedt Clovelly haar leden en bezoekers een onvergetelijke ervaring. Clovelly - net als fijne Kaapse wijnen - verbetert gestaag met de leeftijd, en haar vintage en kwaliteit is goed ingeburgerd in heel Zuid-Afrika en daarbuiten. De club heeft een rijke geschiedenis en werd in 1932 opgericht. De club was ook de eerste Zuid-Afrikaanse sportfaciliteit die aan het eind van de jaren zeventig de strenge regels van de apartheid doorbreekt. Clovelly staat sindsdien bekend om zijn warme en gastvrije sfeer voor alle bezoekers.


Het parcours zelf staat bekend als een korte maar uitdagende golfbaan die extra lastig wordt als de wind opsteekt. Beide 'Negenen' beginnen met kenmerkende 'dog-leg' holes, waarbij de fairway onder u wegvalt van verhoogde tees die onder het statige clubhuis zijn gepositioneerd. De baan is relatief vlak en zorgt voor een prachtige wandeling door de inheemse fauna en flora.


Er is een ongerepte driving range faciliteit en een Pitch 'n Putt Mashie baan voor de jongeren of voor diegenen die hun korte spel willen verbeteren. Clovelly is ook de thuisbasis van de Raymond Ackerman Golf Academy, waar naast het ontwikkelen van golftalent ook academische en levensvaardigheden met minder geprivilegieerde kinderen uit de omgeving worden ontwikkeld.


Clovelly Country Club Golf Kaapstad


De Clovelly Country Club is onderdeel van onderstaande golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Golfreis Kaapstad & De Kaapse Wijnlanden

Clovelly Country Golf Club

Golfbaan in Kaapstad

Golf Zuid Afrika

Royal Cape Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet in Kaapstad

"Golfhistorie in het centrum van Kaapstad."


Royal Cape golfbaan Kaapstad


Royal Cape is de oudste golfbaan van Zuid-Afrika. Het werd in 1885 opgericht door een groep golfliefhebbers onder leiding van luitenant-generaal Sir Henry Torrens. Deze golfbaan in Kaapstad heeft door de jaren heen generaties Zuid-Afrikaanse golfers verrukt en gefrustreerd, en is een must als uw Zuid-Afrikaanse golfvakantie u naar Kaapstad brengt.

De Royal Cape Golf Course is een historische baan met meer dan 100 jaar golf. Op de achterste hellingen van de Tafelberg in de West-Kaap, dwaalt de baan zijn fairway tapijt over de Wynberg. Een paar dagen nadat Luitenant-Generaal Sir Henry Torrens in 1885 in de kaap aankwam, riep hij een aantal burgers bijeen om de Cape Golf Club op te richten. Met een paar rollen Waterloo Green gaven ze een 9-holes baan vorm en presenteerden ze de eerste maandelijkse medaillewedstrijd in 1886. Een foto van deze historische gelegenheid, waarop generaal Torrens wegrijdt, is bewaard gebleven en hangt in het clubhuis.


In 1910 was de club voor het eerst gastheer van het SA Open en Amateur Kampioenschap. Het was in datzelfde jaar dat de titel "Royal" werd toegekend aan de Cape Golf Club door H M King George V ter herdenking van het bezoek van H R H de Hertog van Connaught, die de koning vertegenwoordigde bij de opening van het eerste parlement van de Unie van Zuid-Afrika.


Deze gevierde oude baan bewijst een uitdagend spel voor veel ervaren golfers, geplaagd zoals zo vaak door de Zuid-Oostelijke wind. De volgroeide bomen zorgen op een slechte dag misschien wel voor de rust van de beruchte Cape Doctor, maar zelfs op een windstille ochtend zal de baan vaak een stimulerende, lonende ervaring zijn. De Royal Cape Golf Course is nu maar liefst tien keer gastheer geweest van de SA Open en is momenteel gastheer van de Lion of Africa Cape Town Open, wat de status van deze baan als kampioenschapsgolfbaan versterkt.


Royal Cape golfbaan Kaapstad


De Royal Cape Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Royal Cape Golf Club

Golfbaan in Kaapstad

Golf Zuid Afrika

Boschemnmeer Golf Club

Mister Goodlife's favoriet in Paarl

"Een uitdagende baan tegen een achtergrond van een ruig berglandschap!"

Boschemnmeer Golf Course Zuid-Afrika


David Frost's kenmerkende Boschenmeer Golfbaan ligt genesteld in een van de meest pittoreske valleien van de West-Kaap. Deze Paarlse golfbaan wordt gekenmerkt door de majestueuze rotswanden van het Drakensteingebergte, de bruisende rivier de Berg en het diepgroene landschap van de Kaapse wijngebieden. Volwassen bomen en sprankelende waterwegen vormen de 27-holes parklands baan die de professional op de proef stelt en de amateur-golfspeler verwent.


De jaarlijkse Winelands Classic, die sinds 1979 in oktober wordt gehouden, is een van de belangrijkste amateurgolvenementen van Zuid-Afrika. Het is een belangrijke bron van inkomsten en een van de belangrijkste PR-ondernemingen van de club. Daarnaast is de Champagne Classic voor gemengde vier ballen die tijdens de Winelands-week worden gespeeld, in populariteit toegenomen.


De ontwikkeling van het Boschenmeer Estate, waarin het terrein van de Paarl Golf Club is opgenomen, vond plaats in 1997 en veranderde het gezicht van de Paarl Golf Club radicaal. Door de herontwikkeling ontstonden nog eens negen holes die de Boschenmeer Negen werden, wat resulteerde in de eerste 27-holes golfclub van de West-Kaap.

Verdeeld in de "Berg Nine", de "Paarl Nine" en de "Boschenmeer Nine "S, maakt de 6128m Boschenmeer Golfbaan meer gelijktijdige rondes en championship-spel mogelijk.  Pro-golfer David Frost heeft zijn jarenlange ervaring en zijn Paarl Golf Club wortels geleend aan de herinrichting van deze mooie baan. In 2002 werd door de lezers van Golf Today de vierde hole van de Boschenmeer Negen uitgeroepen tot de beste van het land. Geniet van een golfervaring van wereldklasse in een van de mooiste landgoederen van de Kaap.


De Boschenmeer Golfbaan ligt aan de rand van de stad Paarl in de Kaapse wijnlanden. Deze golfbaan in Kaapstad ligt tegen een achtergrond van een ruig berglandschap en biedt een uitdagende golfronde.


Boschemnmeer Golf Course Zuid-Afrika Golfers

De Boschemnmeer Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Boschemnmeer Golf Club

Golfbaan in Paarl

Golf Zuid Afrika

Erinvale Golf Club

Mister Goodlife's wereldberoemde favoriet bij Somerset West

"Één van de mooiste van de Kaap, ontworpen door Gary Player himself!"

Erinvale Golf Estate Zuid-Afrika

De Erinvale Golfbaan is een van de mooiste van de Kaap. De door Gary Player ontworpen 18-holesbaan ligt op de groene rokken van de Helderberg bij Somerset West. Versterkt door een sprankelend uitzicht op zee en de schoonheid van het historische Vergelegen Wijngebied, is de baan bij uitstek windvrij op het zuidoosten. Kikuyu fairways en Penn Cross greens strekken zich uit over 6506m parklandbaan onder de mystieke gevel van het Hottentots-Holland gebergte.


Het parcours heeft zijn oorsprong in hoofdzaak te danken aan David Gant, de eigenaar van de naburige wijnboerderij Lourensford. Toen een in Pretoria gevestigd eigendomsbedrijf in 1998 een uitbreiding van de voorstad van Somerset West wilde ontwikkelen, maakte Gant zich zorgen over de historische wijnmakerijen en het natuurreservaat dat aan het terrein grenst. Hij ging over tot de aankoop van de boerderij zelf en nodigde de gevierde Zuid-Afrikaanse natuurbeschermer Ian Player uit om het gebied te onderzoeken, die op zijn beurt voorstelde om met zijn broer, Gary, te overleggen over de ontwikkeling van een residentieel golflandgoed.


Vandaag de dag biedt deze wereldberoemde par-72 kampioenschapsbaan enkele van de meest uitdagende en spectaculaire holes van het land. Erinvale speelde gastheer voor de World Cup of Golf in 1996 en de SAA Open in 2005 en wordt nog steeds hoog aangeschreven door professionals uit de sector. De nabijheid van Kaapstad en de betoverende Kaapse wijnstreek scoort het landgoed als een fantastische vakantiebestemming. De drie wijnboerderijen in de directe omgeving van Erinvale - Vergelegen, Lourensford en Morgenster - bieden elk hun eigen unieke tekenkaart, van bekroonde olijfproducten tot meester-chocolatiers.


De Erinvale Golfbaan ligt aan de voet van de Helderberg, met in de verte de Valse Baai. Deze prachtige golfbaan is de gastheer van de Golf World Cup; een primeur voor Zuid-Afrika. Erinvale is te bereiken vanuit het centrum van Kaapstad met een rustige rit van ongeveer veertig minuten.


Erinvale Golf Estate Zuid-Afrika Course

De Erinvale Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Erinvale Golf Club

Golfbaan in Somerset-West

Golf Zuid Afrika

Pearl Valley Golf Club

Mister Goodlife's favoriet bij Franschhoek

"Omgeven door wijngaarden, het majestueuze Drakenstein, Klein Drakenstein en de Simonsberg!"

Pearl Valley Golf Course Zuid-Afrika Uitzicht


Pearl Valley Golf Course is een kenmerkende Jack Nicklaus 18-holes bedding in het groene Franschhoektal van de Kaapse wijnstreek. De parklandschool wordt gekenmerkt door ondiepe bunkers met een laag wit rivierzand en rustige blauwe vijvers. Wat deze baan echt een graadje boven de rest uitsteekt, is het geavanceerde afwateringssysteem, waardoor het spel slechts enkele minuten na een regenbui verder kan gaan.


De baan heeft twee kenmerkende holes, de 4e en 13e, die beide een majestueus uitzicht bieden op de omliggende bergen en meren. De 4e hole is uitdagend, met een beperkte foutmarge omdat je drie keer de kreek moet oversteken op weg naar een lastige green. Deze par 5 wordt regelmatig genoemd als een van de beste par 5's in Zuid-Afrika en belichaamt de idealen van 'risk and reward'. De 13e hole is een ontmoedigende par 3. Terwijl het water van rechts snijdt en een greenside bunker wacht, wordt men gebiologeerd door het voorzichtige tee shot. Deze hole test zowel je bal als je lef.


Pearl Valley Golf Course speelde gastheer voor de prestigieuze Zuid-Afrikaanse Open in 2008 en heeft onderscheidingen ontvangen zoals, onlangs, Golf Digest's Best Conditioned Golf Course in de West-Kaap 2011/2012. Het heeft ook een "5 Star Golf Experience" credit ontvangen van Compleat Golfer. Geniet van het spelen op een kampioenschapsbaan van wereldklasse onder de ruige toppen van de bergen op minder dan een uur rijden van het kosmopolitische centrum van Kaapstad.


Pearl Valley Golf Course ligt in het hart van de Zuid-Afrikaanse wijngebieden in de buurt van de historische stad Franschhoek. Het gebied wordt gekenmerkt door boom- en wijngaarden omgeven door de majestueuze Drakenstein, Klein Drakenstein en Simonsberg.


Pearl Valley Golf Course Zuid-Afrika Kids

De Pearl Valley Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Pearl Valley Golf Club

Golfbaan in Franschhoek

Golf Zuid Afrika

Arabella Golf Club

Mister Goodlife's favoriet aan de Kleinmondse Lagoon

"Een topbaan in de West-Kaap met bekroonde Golf Course en Country Club!"

Arabella Golf Course Zuid-Afrika

De Arabella Golfbaan, met zijn prachtige ligging aan de kust van de Kleinmondse Lagune, wordt al enkele jaren beschouwd als een van de topbanen in de West-Kaap. Arabella ligt op ongeveer een uur rijden van Kaapstad en is zeker een bezoek waard tijdens een Zuid-Afrikaanse golftour.


De bekroonde Arabella Golf Course and Country Club geniet van een onnavolgbare locatie nabij de badplaats Kleinmond, gelegen onder de kronkelende blik van het Kogelberg gebergte. De Dominant-Bent greens en de uitgestrekte Kikuyu fairways worden omzoomd door wilde fynbo's en begrensd door het azuurblauwe water van de West-Kaapse Bot River Lagoon. Elk gat wordt versterkt door deze opvallende natuurlijke panorama's en bezaaid met testbunkers en waterhindernissen.


Ontworpen door de gewaardeerde baanarchitect Peter Matkovich, rolt deze 18-holes Par 72 baan over 6391m van eersteklas kustlandschap, een combinatie van Links en Parkland-stijl miens. Arabella Golf Course staat momenteel op nummer 5 op de lijst van de Top 10 van golfbanen in Zuid-Afrika en kan bogen op tal van andere onderscheidingen en prijzen. De 8e hole is uitgeroepen tot een van de mooiste par-5's van het land, terwijl de 18e hole een van de mooiste afwerkingsgaten is.


Veel vereerde professionals en beroemdheden uit de industrie hebben een Arabella-golfervaring op prijs gesteld, van Jack Nicklaus en Retief Goosen tot Samuel L Jackson en Ronan Keating.De ligging van Arabella in de kuststreek Overberg maakt het een ideale aanvulling op een ontspannen vakantie aan zee. Verhoog uw vakantieverblijf bij een bezoek aan deze gelauwerde badplaats in de late winter of vroege lentemaanden met een walvisspektakel. Walker Bay wordt in deze periode bezocht door honderden zeereuzen, met name de zuidelijk gelegen walvis.


Arabella Golf Course Zuid-Afrika Estate

De Arabella Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Arabella Golf Club

Golfbaan nabij Hermanus

Golf Zuid Afrika

Fancourt - The Links

Mister Goodlife's favoriet op de Garden Route

" 's Werelds meest legendarische lay-out op internationaal niveau!"

Fancourt Golf Course The Links Zuid-Afrika

De Fancourt Links Golfbaan heeft een internationale reputatie als een van 's werelds meest legendarische en uitdagende lay-outs. Deze Garden Route golfbaan is een van de mooiste van Zuid-Afrika en heeft de eer om de Presidents Cup te organiseren.


De gewaardeerde Fancourt Links Golfbaan rimpelt over de groene pracht van de Garden Route. Een paar minuten van de kuststad George, de natuurlijke omgeving van het gebied zijn enkele van de meest spectaculaire in het land. De fairways en tees mengen zich in het koele seizoen met grassen zoals Kentucky Blue, Rye en Fescue, terwijl de greens een dominante Bent zijn. Deze baan in Links-stijl, de enige in zijn soort in het land, mengt de surrealistische organische bloei van de omgeving met een lonende speelstructuur.


De Fancourt Links Golf Course, ontworpen door de beroemde golfer en architect Gary Player, is een van de meest opmerkelijke golfontwerpen en -bouwprestaties van Zuid-Afrika. De eigenaar van de golfbaan, Hasso Plattner, heeft verklaard dat hij de golfers de meest natuurlijke golfervaring wil bieden die er is, en dat is in wezen "waar het bij golf om gaat". Het ontwerpteam van de speler heeft maandenlang de klassieke linksbanen van Schotland en Ierland bestudeerd en is vervolgens, gewapend met inspiratie uit het beste wat die landen te bieden hadden, begonnen met de ambitieuze taak om enkele van hun mooiste holes opnieuw te maken om een echte linkstest te maken op wat ooit een vliegveld was.


De baan werd geopend in 2000 en in 2003 werd de prestigieuze President's Cup georganiseerd door de Links, waarbij Gary Player het internationale team en Jack Nicklaus de Amerikanen gevangen hield. Sindsdien heeft het zich gevestigd als een baan van wereldklasse. Huidige rangen omvatten #1 Course in South Africa door Golf Digest SA en #34 Course in the World door USA Golf Digest.


Fancourt Golf Course The Links Zuid-Afrika Vlag

De Fancourt Links Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Fancourt - Montagu Golf Course

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie in het centrum van Kaapstad."

Fancourt Golf Course Montagu Zuid-Afrika

De door Gary Player ontworpen Fancourt Montagu Golf Course is bij vele gelegenheden gerangschikt als de topgolfbaan van Zuid-Afrika. De pittoreske layout daagt golfers van alle niveaus uit en laat je weer terugkomen op een van de meest gedenkwaardige golfbanen van het land.


De Fancourt Montagu Golf Course is een ongerepte Parklands baan in het hart van de betoverende Tuinroute die een goed ingerichte waarde toevoegt aan de gewaardeerde Fancourt naam. 18 holes liggen verspreid over een weelderig paradijs van altijdgroene verdure en spangled blue pools, omzoomd door de fynbos-hellingen van het Outeniqua gebergte. Montagu biedt een exclusieve golfervaring omdat het spel beperkt is tot de bewoners van het hotel en het landgoed.


De baan is vernoemd naar de Montagu Pass, die door het Outeniqua gebergte tussen George en het kleine gehucht Herold slingert. De pas zelf is vernoemd naar John Montagu, de koloniale secretaris van de Kaap in de jaren 1840, en is ontworpen door de Australische wegenbouwkundige Henry Fancourt White, naar wie het landgoed is vernoemd.

De Fancourt Montagu Golf Course, oorspronkelijk ontwikkeld door de beroemde Zuid-Afrikaanse golfer Gary Player, onderging onlangs een knappe face-lift van de Schotse golfbaanarchitect David McLay Kidd. De 1ste en 9de hole werden volledig gerenoveerd, waardoor deze eersteklas baan een nieuwe en verbeterde ervaring krijgt. In 2014 werd de baan door Golf Digest SA op de 6e plaats gezet. Montagu wordt beschouwd als een van de best geconditioneerde banen van het land en zal uw Zuid-Afrikaanse golfvakantie verrijken.


Fancourt Golf Course Montagu Zuid-Afrika Overview

De Fancourt Montagu Golf Course kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Fancourt - Montagu Golf Course

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Fancourt Outeniqua Golf Course

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie in het centrum van Kaapstad."

Fancourt Golf Course Outeniqua Zuid-Afrika

Fancourt Outeniqua Golf Course is een van de meest elitaire golfbanen van het land. Het adembenemende Outeniqua gebergte geeft zijn naam aan dit charmante uitje op de Tuinroute. Losjes vertaald van Khoisan naar "zij die honing dragen", voldoet de opvallende omgeving zeker aan deze beschrijving, net als de bloei van een gewaardeerde Fancourt golfervaring. Outeniqua rolt meer dan 5 891 meter gemanicuurd groen in het midden van wilde Kaapse fynbo's en iriserende vogels.


Outeniqua wordt beschouwd als de gemakkelijkere baan van Fancourt, omdat het er opener uitziet. Het heeft echter nog steeds zijn aandeel in de uitdagingen en risico- en beloningsmomenten.  Op maar liefst 11 van de holes, waaronder 4 van de laatste 5, spelen waterhindernissen of beekjes een rol. De baan staat op de 17e plaats van de Best Courses van Golf Digest SA in Zuid-Afrika 2014.


Het ontwerp van de Fancourt Outeniqua Golf Course biedt een lonende ervaring voor spelers van alle niveaus, van beginner tot expert. De tijds- en ruimteproblemen worden verzacht door de grens van het spel voor de bewoners van het landgoed en de hotelgasten. De door de beroemde golfer en architect Gary Player ontworpen baan in Parklands-stijl werd in 1991 officieel geopend en blijft erkend als de belangrijkste bestemming voor een Zuid-Afrikaanse golfvakantie.


De Fancourt Outeniqua Golf Course is legendarisch geworden vanwege de slimme en gevarieerde uitdagingen en de prachtige omgeving waarin het zich afspeelt. Vanaf de meeste holes kunnen golfers genieten van een prachtig uitzicht op het Outeniqua gebergte. 


Fancourt Golf Course Outeniqua Academy Zuid-Afrika

De Fancourt Outeniqua Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Fancourt Outeniqua Golf Course

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Oubaai Golf Club

Mister Goodlife's lifestyle favoriet

"Golf en lifestyle a la Ernie Els."

Oubaai Golf Course Zuid-Afrika

Oubaai Golf Course heeft een Ernie Els ontwerp met een prachtige omgeving grenzend aan de Indische Oceaan. Oubaai zal u verrukken met een uitdagend rondje golf terwijl u geniet van een eindeloos uitzicht op de oceaan in het zuiden en een adembenemend berglandschap in het noorden.


Het illustere Oubaai Golf Resort is ontworpen door kampioen-golfspeler Ernie Els en heeft een aantal van de meest spectaculaire landschappen van het land. Bovenop de adembenemende kustlijn van de Garden Route biedt Oubaai de bezoekers een unieke golfervaring, aangevuld met af en toe een walvisspektakel of de honingrijke roep van de visarend. De monding van de Gwaing rivier loopt ver onder de kliftoppen door, terwijl de zee zich ongehinderd naar de horizon toe uitstrekt. Elk gat biedt zijn eigen prachtige uitzicht.


Veldgrassen omlijnen liberale fairways en gladde, glooiende greens. De baan in linkerstijl is uitdagend en vereist geduld en absolute concentratie, want eigenzinnige schoten worden opgeslokt door de koele kustwind. Goed uitgevoerde rechte schoten worden naar behoren beloond en blijven in het geheugen gegrift. De Oubaai Golfbaan is een van de mooiste van Zuid-Afrika en zal de golfvakantie van elke speler verbeteren.


Oubaai is gelegen op een benijdenswaardig stukje onroerend goed aan de kust naast de badplaats Herolds Bay op minder dan 30 minuten van George Airport. Deze gunstige ligging, in het hart van de Garden Route, betekent dat Oubaai zich op een gunstige afstand bevindt van de beste attracties van het gebied, zoals het Featherbed Nature Reserve, Elephant Sanctuary en Knysna's heerlijke aanbod aan restaurants.


Oubaai Golf Club Course Zuid-Afrika

De Oubaai Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Oubaai Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Pinnacle Point Golf Club

Mister Goodlife's Indian Ocean favoriet

"Spectaculair: over het water naar de green."

null

Designmeesterwerk Pinnacle Point Golf Course dankt zijn dapperheid aan architect Peter Matkovich en golfer Darren Clarke van wereldklasse. Op de kliffen rond de Mosselbaai in de Garden Route biedt de baan een fascinerend uitzicht op de oceaan terwijl de witte golven tegen de rotskust slaan. Afgelegen stranden, wilde fynbo's, ruige zeevogels en lonende glimpen van het zeeleven kenmerken deze prachtige baan. Van het vierhonderd hectare grote resort gedijen honderd hectare als natuurreservaat en verwennen de fervente golfer met een ongeëvenaarde biologische ervaring.

Na de opening in 2006 werd Pinnacle Point in januari 2007 door het Amerikaanse tijdschrift Travel & Leisure geselecteerd als een van de Top Tien nieuwe golfbanen van de wereld. Sindsdien heeft Pinnacle Point zijn erkenning behouden voor zijn uitstekende servicenormen en is het bedrijf bekroond met de Compleat Golfer 5-sterren-ervaringsprijs. De beoordeling is gebaseerd op verschillende categorieën, waaronder clubhuisfaciliteiten, golfbaan, halfwoning, oefenfaciliteiten, kwaliteit van de klantenservice, prijs-/waarderelatieverhouding, aangeboden diensten en sfeer.


In volle bewondering voor hun werk heeft Matkovich deze linkse golfbaan bestempeld als "de meest dramatische golfbaan site [die hij] ooit ergens ter wereld is tegengekomen", terwijl Clarke Pinnacle Point "de beste golfbaan ter wereld" noemt. Een golfvakantie die Pinnacle Point Golf Course omvat, kan worden gecombineerd met alle schatten die de regio te bieden heeft, van spectaculaire zeevruchten en eetgelegenheden tot kooiduiken met haaien en ontmoetingen met dolfijnen of walvissen.


Toen de Pinnacle Point Golf Course in 2006 werd geopend, beoordeelde het tijdschrift Golf and Leisure het als een van de beste nieuwe golfbanen van Zuid-Afrika. Pinnacle Point heeft sindsdien aan deze hoge verwachtingen voldaan door een onvergetelijke golfervaring te bieden in de Garden Route van Zuid-Afrika.

null

De Pinnacle Point Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Pinnacle Point Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Pinnacle Point Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Pezula Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie in het centrum van Kaapstad."

Pezula Golf Course Zuid-Afrika Golfer

Pezula Golf Course ligt op een van de beroemde Knysna Heads, niet meer dan tien minuten van het centrum van de stad. Deze kampioenschapsgolfbaan biedt een inspirerende omgeving met uitzicht op de Indische Oceaan. Pezula is zeker een uitdaging en een genot voor iedereen die op deze mooie golfbaan afslaat.


Pezula Golf Course slaapplaatsen op de top van Knysna's ruige kustlijn met kliffen. De linkerstijl van de Garden Route behoort tot de mooiste golfervaringen ter wereld. Met een prachtig uitzicht op de lagune en de parelmoerblauwe Indische Oceaan, wordt elke hole aangevuld met deze roerige, wilde omgeving. Tegenover de kustlijn borduurt het dramatische Outeniqua gebergte de horizon op. Course designers Ron Fream en David Dale van GolfPlan USA hebben het knappe uiterlijk van de baan vergeleken met de Gleneagles baan in de Schotse Hooglanden en Pebble Beach in Californië.


Elke hole biedt vijf verschillende tee-opties, zodat elke klasse van golfers kan profiteren van een Pezula-golfervaring. Accolades zijn onder andere Compleat Golfer's Five Star Golf Experience, Best New South African Golf Course in 2001, Best South African Golf Develoment from the Homes Overseas Awards in 2006 en de "Most Outstanding Golf Resort Worldwide" titel uit 2006 van VIP International Traveler's Travel Reader's Awards.


De Pezula Golf Club biedt clubhuisfaciliteiten die in overeenstemming zijn met de algemene vijfsterrenervaring, waaronder een lounge, restaurant en bar die uitkomt op een terras met een spectaculair uitzicht, een proshop, een korte spel oefenruimte en een putting green.


Pezula Golf Course Zuid-Afrika

De Pezula Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Pezula Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Simola Golf Club

Mister Goodlife's 'golf with a view' favoriet

"Golfen met uitzicht over Knysna en The Heads."

Simola Golf Course Zuid-Afrika

Simola Golf Course is gelegen in een inheems bos in de buurt van de stad Knysna. Het is de eerste Jack Nicklaus baan die is ontwikkeld op de Zuid-Afrikaanse Tuinroute. Elke hole heeft een prachtig uitzicht over de Knysna Lagoon of de Knysna Rivier.


Simola Golf Course ligt op een uitgestrekt smaragdgroen landgoed dat een adembenemende achtergrond biedt voor een Zuid-Afrikaanse golfvakantie. Een paar minuten buiten het schilderachtige kustplaatsje Knysna, biedt Simola A-grade spel in de rustige natuurlijke omgeving van de Garden Route. Ingeklemd tussen de indrukwekkende façade van het Outeniqua gebergte en de sprankelende Indische Oceaan, vestigt Simola zich boven andere kustbanen met zijn windbeschermde ligging onder de hoge bergkammen.


Het Simola Golf Clubhuis maakt deel uit van het onlangs opgerichte Simola Hotel. De gasten van het hotel en de clubleden hebben toegang tot hotelfaciliteiten zoals het gastronomische restaurant, het binnenzwembad en het Wellnesscentrum. Het Simola Golf Clubhouse biedt ook ruime kleedkamers en een prachtig ingerichte lounge. Er is ook een proshop met ultramoderne golfuitrusting, stijlvolle golfkleding en een heleboel artikelen om uw golfervaring te verbeteren.


Elke hole heeft een afleidend mooi uitzicht en concentratie is dan ook van groot belang. De kenmerkende Jack Nicklaus Simola Golf Course rolt van de heuvels naar beneden richting de lagune, wat getuigt van zijn typische ontwerpstempel van het aanpassen van de lay-out aan de natuurlijke ligging van het land. Het Knysna-gebied biedt overvloedige binnen- en buitenactiviteiten om uw Simola-belevenis te verbeteren, zoals het ongerepte Natuurreservaat met veren, de rijkdom aan meren en fijne stranden en verrukkelijke zeevruchtenspecialiteiten.


Simola Golf Course Knysna Zuid-Afrika

De Simola Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Simola Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Plettenberg Bay Golf Club

Mister Goodlife's 'easy does it' favoriet

"Golfen met vogels en apen op de Garden Route."

Plettenberg Bay Golf Course Zuid-Afrika

De Plettenbergbaai-golfbaan is omgeven door een klein natuurreservaat in de belangrijke kustplaats Plettenberg Bay, een van de populairste vakantiebestemmingen op de Garden Route. Wanneer je deze Zuid-Afrikaanse golfbaan speelt, zul je zeker genieten van het rijke vogelleven waarmee het gebied is gezegend.

De charmante Plettenberg Golf Club aan zee op de prachtige Garden Route kan dienen als een perfecte aanvulling op een ontspannen strandvakantie. Op enkele minuten van het kustplaatsje Plettenberg Bay (Plett) is de baan typisch voor de regio met zijn weelderige groen en overvloedig inheems vogelleven. De nabijgelegen kustl geeft een aangename briesje op zonovergoten zomerdagen, en ook is er kans dat je tijdens het golfen apen en de Knysna Loerie zullt spotten.


De Plettenberg Bay Golf Club werd in 2000 opgewaardeerd door architect Rob O'Friell. Hij voegde veel bunkers, hellingen en waterpartijen toe en creëerde zo een uitdagende lokale baan die een lust voor het oog blijft. Het spel in parklandsstijl biedt misschien niet de wereldklasse van de meer gedistingeerde clubs in de Garden Route, maar de gelegenheid is toch leuk en lonend en de baan is ontworpen volgens de specificaties van de USGA.  De opvallende omgeving maakt het spelen op deze baan dan ook zeker de moeite waard.


Plettenberg Bay Golf Club Zuid-Afrika

De Plettenberg Bay Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Plettenberg Bay Golf Club

Golfbaan op de Garden Route

Golf Zuid Afrika

Royal Johannesburg & Kensington Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie en traditie in een oase van rust in Johannesburg."

Royal Johannesburg Kensington Golf Club East Course

De Royal Johannesburg en Kensington heeft twee prachtige parkindelingen; het Oosten en het Westen. Het Oosten wordt beschouwd als het kampioenschapscircuit van de Royal Johannesburg. Het heeft de South African Open zeven keer georganiseerd en heeft twee amateur-toernooien van het Gemenebest georganiseerd.


De Royal Johannesburg en Kensington Golf Club bestaat al bijna 130 jaar en biedt twee zeer gewaardeerde banen in het kosmopolitische centrum van Johannesburg. Het fairwayterrein in Parklands-stijl herbergt een weelde aan gevestigde schaduwrijke bomen en treurwilgen die met hun pijnlijke armen het ondiepe water van de lente strelen. Hoge schaduwen strekken zich uit over de greens en beschutten de fervente golfer tegen de brandende zon.

De championship-layout East Course heeft zeven Zuid-Afrikaanse Opens ontvangen en is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Joburg Open. De Royal Johannesburg Golf Course wordt door zowel The Compleat Golfer als Golf Digest voortdurend tot de Top 10 van het land gerekend. De 10e en kenmerkende 11e hole worden beschouwd als de twee langste back-to-back par-fours.


Hoewel minder gewaardeerd, biedt de West Course een zeer comfortabele, pittoreske speelbaarheid voor elke klasse golfer. De West Course was het terrein van de Johannesburg Golf Club toen deze in 1909 voor het eerst naar het huidige terrein verhuisde. In de loop der jaren is de baan geüpgraded en in 1999 is de baan ingrijpend verbouwd. De baan is korter in vergelijking met de oostelijke golfbaan en geeft een mooie illustratie van hoe twee lay-outs in de nabijheid van elkaar nog steeds een onderscheidende en immens goede golfervaring kunnen bieden. 


Royal Johannesburg Kensington Golf Club

De Royal Johannesburg & Kensington Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Royal Johannesburg & Kensington Golf Club

Golfbaan in Johannesburg

Golf Zuid Afrika

Leopard Creek Golf Club

Mister Goodlife's all time favoriete golfervaring

"Golfen voor onbevoegden: de ultieme golf en safari combinatie"

Leopard Creek Golf Course Zuid-Afrika

Leopard Creek Country Club is veruit de meest prestigieuze van de golfbanen rond het Kruger National Park. Met de exclusiviteit van een leden- of een uitnodigingssysteem zijn de enige uitzonderingen voor de gasten van een handvol luxueuze lodges in de buurt. Leopard Creek biedt een unieke Kruger National Park golfervaring, waardoor spelers kunnen genieten van de verwennerij van deze door Gary Player ontworpen golfbaan, terwijl ze een rijkdom aan wilde dieren kunnen observeren die samenkomen rond het water van de Krokodillenrivier. 


De Leopard Creek Golfbaan rust op zijn gebogen grasvelden en kikuyu fairways op de drempel van wild Afrika, gescheiden van het wereldberoemde Kruger National Park wildernisreservaat door de gorgelende Crocodile River. Leopard Creek is populair onder gepassioneerde golfers en natuurliefhebbers, met frequente waarnemingen van buffels, nijlpaarden, krokodillen en een assortiment van antilopen vanuit speelplaatsen. Gelukkige gasten kunnen zelfs olifanten zien die hun dorst verzadigen in de rivier beneden.


De door Gary Player en Johann Rupert ontworpen Leopard Creek Golf Course in parklandsstijl heeft een gevoel van wereldklasse te midden van ongetemde graslanden en doornige acacia's. Uitgebreide waterpartijen en bunkers dagen elk niveau van de golfer uit. De 505 meter par-vijftiende is werkelijk spectaculair, want de green ligt aan de rand van de Crocodile River 32 meter boven het waterniveau - in wezen een adembenemend raam in het park.


Bezoekers worden aangespoord om hun golfervaring te verbeteren met een safari in het Krugerpark - slechts een brugrit over de rivier. Kruger is de beste locatie ter wereld om te genieten van een golfsafari, waarbij de greens van wereldklasse van de naastgelegen golfbaan worden gemengd met de ongerepte magie van het Zuid-Afrikaanse bushveld. Deze ongelooflijke wilde hoek van Zuid-Afrika is echt waar de safari van droomt, en het aanvullen met een exclusieve golfervaring Leopard Creek zal het het uitje van je leven maken.


Leopard Creek Golf Club Zuid-Afrika

De Leopard Creek Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Leopard Creek Golf Club

Golfbaan in het Krugerpark

Golf Zuid Afrika

Sabi River Sun Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golf  & Wild: golfen net buiten het Krugerpark"

Sabi River Sun Golf Course Zuid-Afrika

De golfbaan van de Sabi River Sun ligt op slechts een half uurtje rijden van de wereldberoemde wildernis van het Kruger National Park. Een handvol nijlpaarden en krokodillen bezetten een paar van de waterwegen rond de baan, dus wees op uw hoede bij het halen van eigenzinnige golfballen! Na een 18-holes spelronde op deze parkachtige baan, ga je het park in voor de safaribelevenis van je leven.


De Sabi River Sun Golf Course ligt in de provincie Mpumalanga, de thuisbasis van het beroemde Kruger National Park met zijn overvloedige populatie aan Afrikaanse wilde dieren. De baan ligt binnen een handig half uur van het reservaat, net buiten het charmante Lowveldstadje Hazyview. Kikuyu omhult de fairways terwijl de greens bedekt zijn met Bayview gras. Nijlpaarden en krokodillen bewonen de grotere waterhindernissen, dus gasten moeten op hun hoede zijn met eigenzinnige ballen; ze kunnen ze misschien niet terughalen.


Vandaag de dag maakt de Sabi River Sun Golf Course deel uit van een lifestyle-resort en werd oorspronkelijk opgericht door boeren in het gebied die op zoek waren naar recreatie in de buurt. Het is momenteel een van de slechts vier 18-holes banen in Mpumalanga. De baan in parkachtige stijl herbergt 200 verschillende vogelsoorten, wat betekent dat enthousiaste vogelaars nog meer van de natuurlijke verwennerij van de baan zullen genieten.


Het milde klimaat in de regio maakt het mogelijk om het hele jaar door te spelen op het opvallende ongetemde podium van het Lowveld. De Sun Sun-golfbaan van de Sabi-rivier, die vers is geüpgraded, biedt zowel voor de beginner als voor de expert een vermakelijk spel. Een uitstapje naar deze golfbaan moet absoluut worden gecombineerd met een safari naar een van de nabijgelegen privé-spelreservaten of het Krugerpark zelf om er zeker van te zijn dat er maximaal van de ervaring wordt geprofiteerd. Het park is de thuisbasis van een opmerkelijke diversiteit aan soorten en een adembenemend natuurschoon.


Sabi River Sun Golf Club Zuid-Afrika

De Sabi River Sun Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Sabi River Sun Golf Club

Golfbaan nabij het Krugerpark

Golf Zuid Afrika

Kruger Park Lodge Golf Club

Mister Goodlife's 'Quick & Dirty' favoriet

"Klein rondje golf (9 holes) ter afwisseling van Krugerpark bezoek."

Kruger Park Lodge Golf Club Zuid-Afrika

De grootste trekpleister van de Kruger Park Lodge golfbaan is de nabijheid van het Kruger National Park, waardoor bezoekers tussen de rondes door kunnen genieten van spannende gamedrives. Met een ontspannen 9-holes par-36 baan, ontworpen door golflegende Gary Player, biedt de Kruger Park Lodge de ideale gelegenheid om uw Kruger National Park golfervaring om te zetten in een Kruger National Park golfsafari.


De Kruger Park Lodge Golf Course biedt een door Gary Player ontworpen 9-holes golfbaan in het hart van het Lowveld. De Afrikaanse wildernis begint aan de rand van de met kikuyu gecoate fairways, terwijl oogverblindende azalea's en bougainvillea's de greens van Bayview bekronen. Krokodillen en nijlpaarden koloniseren de waterpoelen. Wrattenzwijnen en impala's zwerven over het terrein en maken de toeschouwer heerlijk vrij van meningen. De omringende vegetatie bestaat uit traditionele Lowveld acacia's en struikgewas, als aanvulling op de wilde omgeving.

Hoewel niet uitzonderlijk moeilijk, biedt de par-36 parklandsparcours nog steeds bevredigend spel met brede bunkers en waterhindernissen. Gasten spelen in de nabijheid van het wereldberoemde Kruger National Park - de ideale gelegenheid om een Zuid-Afrikaanse golftour te verbeteren met een onvergetelijke safari ervaring. In een gebied vol met unieke recreatieve activiteiten, van ontmoetingen met leeuwen en cheeta's tot rafting op de rivier, biedt de Kruger Park Lodge golfbaan de complete vakantie-ervaring.


Het terrein kijkt uit over de vruchtbare Sabie rivier die helemaal tot aan het Krugerpark loopt en door Mozambique stroomt. Het resort beschikt over vier tennisbanen, drie zwembaden, een restaurant en diverse kinderspeeltuinactiviteiten. Er is ook een driving range bij de toegangspoort. Verschillende wandelpaden rond de golfbaan en langs de rivier, en gasten kunnen de inwonende nijlpaarden observeren vanuit de veiligheid van een nijlpaard dat aan de rand van een van de vele dammen op het terrein is gebouwd.


Kruger Park Lodge Golf Club Zuid-Afrika Course

De Kruger Park Lodge Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Golf Zuid Afrika

Durban Country Club Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie en klasse in het centrum van Durban."

Durban Country Club Golf Course Zuid-Afrika

De 90-jarige Durban Country Club beschikt over twee cursussen in het pulserende kusthart van Durban. De weelderige vegetatie en de zandduinen aan de kust kenmerken deze uitdagende semi-links banen, die niet worden aanbevolen voor beginners. De verschillende hoogtes bieden een spectaculair uitzicht op de Blue Lagoon riviermonding en de Indische Oceaan in al haar smaragdgroene uitstraling. De par-vijfde hole staat bekend als een van de beste ter wereld.

Veeleisende bunkers, sterke zeeslagen en hoge, volwassen bomen zorgen voor absorberende proeven voor zelfs de meest bekwame golfers. Durban Country Club is de enige baan op het continent die door Golf Magazine USA onder de Top 100 Golf Courses of the World is gerangschikt en momenteel in de Top 11 van Golf Digest SA staat. Het is de gastheer van de Zuid-Afrikaanse Open zeventien keer - meer dan elke andere club in het land.


Het clubhuis van de Durban Country Club is een vorstelijke, witte Kaapse Hollander, gebouwd in 1924 door de architecten Wallace Paton en WG Moffat. Het clubhuis is omgeven door gemanicuurde gazons, een iriserend blauw zwembad, clubvoorzieningen en natuurlijk de internationaal geprezen golfbaan. De club heeft zich gevestigd als een landmark langs wat bekend staat als de "golden mile" van Durban - het meest populaire stuk strand in de stad.

Een golftour door KwaZulu-Natal zou typisch onvolledig zijn zonder dat u kunt genieten van de kustbederf van de badplaatsen aan de noordkust, zoals Umhlanga en Ballito. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, van zwemmen in de warme wateren van de Indische Oceaan tot dolfijncruises of excursies met de Natal Sharks Board.


Durban Country Club biedt een uitdagende golfronde voor bezoekers van deze opwindende kuststad. De baan is iets meer dan 90 jaar oud en heeft maar liefst 17 keer de SA Open georganiseerd. De meer verhoogde holes genieten van een prachtig uitzicht op de lagune, de Indische Oceaan en het illustere Moses Mabhida Stadion. De stad zelf biedt prachtige stranden en spannende attracties zoals uShaka Marine World en de bruisende promenade van The Golden Mile.


Durban Golf Course Zuid-Afrika

De Durban Country Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Durban Country Club

Golfbaan in Durban

Golf Zuid Afrika

Mount Edgecombe Golf Club

Mister Goodlife's favoriet voor strand-golf combinatie

"Golfen in de buurt van het mondaine Umhlanga Rocks."


Mount Edgecombe Country Club ligt om de hoek van Umhlanga Rocks, een van de meest populaire badplaatsen in KwaZulu-Natal. De country club beschikt over twee golfbanen die verrijkt zijn met het opvallende natuurlijke groen van Natal. Beide zijn de afgelopen jaren opnieuw ontworpen door de professionele golfer Hugo Baiocchi.


De twee Parklands-banen van Mount Edgecombe bieden de fanatieke golfer een paar kilometer landinwaarts van de badplaats Umhlanga een kampioensspel. Het terrein is bezaaid met weelderige exotische vegetatie en glanzende waterpoelen en is rijk aan de honingkleurige kriebels van het vogelleven. De gelukkige bezoekers kunnen gezegend zijn met de zandkreet van de visarend, en misschien zelfs met een waarneming. De wilde lokroep van Natal onderscheidt dit parcours.


Oorspronkelijk bekend als de Hullets Country Club, en gecreëerd door Sid Brews in 1936, werd de baan opgewaardeerd en gemoderniseerd in 1992 door Hugh Baiocchi, en is een van de weinige banen in het land om te voldoen aan de USGA specificaties.


De plannen voor de tweede cursus begonnen in 1994. Daysen, De Villiers en Van der Merwe kregen de opdracht om de kampioenschapscursus direct ten zuiden van de bestaande cursus op Estate 1 te ontwerpen. Bij het begin van de ontwikkeling werd rekening gehouden met de topografische kenmerken, golvende heuvels met een geïsoleerde inheemse struik, een stroom die van oost naar west loopt, de Pani-dam en twee gevoelige wetlands.


Herontworpen door professionele golfer Hugh Baiocchi. De twee banen van Mount Edgecombe hebben elk hun eigen clubhuis en unieke kenmerken. Course One biedt drie kenmerkende holes - de 14e tot en met de 16e - die 'de Amen-hoek' worden genoemd, gekenmerkt door hun waterhindernissen. Course Two is aanzienlijk 'wilder', met een overvloed aan inheemse struiken en zwervende antilopen.


Mount Edgecombe Golf Club Course Zuid-Afrika

De Mount Edgecombe Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Mount Edgecombe Golf Club

Golfbaan in Durban

Golf Zuid Afrika

Prince's Grant Golf Club

Mister Goodlife's seaside favoriet

"Prestigieuze top golflocatie ten noorden van Durban"

Prince's Grant Golf Course Zuid-Afrika

Prince's Grant's parklands/links combinatieparcours ligt net ten noorden van de stad Durban. Deze schilderachtige KwaZulu-Natal golfbaan, omgeven door een dichte kustvegetatie, is ontworpen door Peter Matkovich en Dale Hayes. Het uitzicht wisselt af tussen het rijke blauw van de Indische Oceaan en hoge, schaduwrijke bomen.


Prince's Grant Golf Course is een van de meest prestigieuze golfbanen van het land en is uitgerust met een Compleat Golfer 5-sterren golfervaring en wordt ook wel Best Golf Development in South Africa genoemd door de World Property Awards. Prince's Grant ligt net ten noorden van Durban aan de zoute blauwe rokken van de Indische Oceaan, een parklandschap/links combinatie met glooiende duinen en begrenzende waterwegen. Bepaalde holes liggen binnen 100 meter van de zee, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht op de branding tijdens het spelen.


Ontworpen door Peter Matkovich en geopend door de eerste directeur Hugh Baiocchi in 1994, blijkt de Prince's Grant Golf Course uitdagend en bevredigend voor zowel de beginnende als de ervaren golfer. De gematigde winters van KwaZulu-Natal zorgen het hele jaar door voor speelbaarheid in deze schilderachtige omgeving. Mister Goodlife raad je aan te genieten van een rondje Prince's Grant in combinatie met andere pareltjes aan de kust, Zimbali en Mount Edgecombe.


Regionale activiteiten zijn onder andere de spectaculaire zwemstranden aan de noordkust en de activiteiten op de oceaan, zoals excursies in de vroege ochtend met de Natal Sharks Board en dolfijncruises. Een dagtocht naar Durban zou ook spannend zijn. Een populair nieuw hoogtepunt is de SkyCar in het Moses Mabhida Stadium, die een 360 graden uitzicht op de stad en de zee biedt, 106m boven de aarde. uShaka Marine World beschikt over een aquarium van wereldklasse, dolfijn- en zeehondenshows en een gezinsvriendelijk waterpark. Wat ook uw reisinspanning is, de oostkust zal u zeker verplichten.


Prince's Grant Golf Course Zuid-Afrika Golfer

De Prince's Grant Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Prince's Grant Golf Club

Golfbaan nabij Durban

Golf Zuid Afrika

Zimbali Golf Club

Mister Goodlife's resort favoriet

" Wonderschoon golf & beach resort ten noorden van Durban"

Zimbali Golf Club Course Zuid-Afrika

De Zimbali Golfbaan is een weelderig paradijs van palmen, Isle 2000 greens en Royal Blue fairways die zich door de subtropische bossen van het Zimbali Kustresort begeven.  De links/kustbossenbaan kijkt uit over het eindeloze diepe blauw van de Indische Oceaan. In de goed beboste gebieden wonen een zandweggetje van vogels en ondeugende apen. Kleine watervallen, sprankelende zwembaden en moderne badhuizen bevolken dit romantische vakantieoord.

DeZulu naam "Zimbali" vertaalt zich naar "vallei van de bloemen", wat treffend is als men de opvallende natuur van het resort in ogenschouw neemt. Het resort ligt 45 km ten noorden van Durban, wat het ideaal maakt voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen rondje golf met hun zon, zee en surf, of mensen die de oostkust bezoeken voor zaken. Golfen is immers van oudsher een van de beste manieren om een zakelijke deal te sluiten.


De Zimbali golfbaan is ontworpen door voormalig Brits en Zuid-Afrikaans PGA-kampioen Tom Weiskopf. De locatie is ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie met hun golfervaring. Het milde klimaat van KwaZulu-Natal biedt de bezoekers het hele jaar door vrolijke temperaturen, waardoor activiteiten in overvloed mogelijk zijn.


Zimbali Golf Course Zuid-Afrika

De Zimbali Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Zimbali Golf Club

Golfbaan nabij Durban

Golf Zuid Afrika

San Lameer Golf Club

Mister Goodlife's 'tropische' favoriet

"Golfhistorie in tropische sferen ten zuiden van Durban"

San Lameer Golf Course Zuid-Afrika

De San Lameer Golfbaan is een subtropisch natuurreservaat aan de oevers van de zwoele Indische Oceaan dat onlangs is opgewaardeerd door architect Peter Matkovich. De weelderige vegetatie van KwaZulu-Natal aan de zuidkust is een genot voor de sierlijke viervoetige bewoners van het resort; het wordt een medley van impala's, rietbokken, struikbokken en duikers. Het inheemse moerasbos is goed beschermd en een toevluchtsoord voor de caleidoscopische lokale vogels. Dit wilde kustwonderland doet dienst als een paradijs voor golfers.


Gecoat met hemelse palmbomen en glimmende waterpoelen, heeft de renovatie van het parklandschap het tot een van de verschillende groene arena's van wereldklasse verheven.  De San Lameer golfbaan biedt de ideale gelegenheid om een ontspannende strandvakantie te combineren met een kampioenschapsgolfervaring. Voor een meer ontspannen verblijf kunnen de bezoekers genieten van de 9-holes op de Pitch-and-Putt baan.


De San Lameer Country Club biedt ook een proshop met de nieuwste golfkleding en -accessoires. Het a la carte restaurant Halfway House is geschikt voor zowel golfers als bezoekers die even langskomen voor een hapje en zo een warme, gastvrije sfeer creëren als aanvulling op het hartige aanbod. De bar en het loungeterras kijken uit op de 9e en 18e hole - de perfecte plek voor een sundowner na een bevredigende golfronde.


De San Lameer Country Club maakt deel uit van een gewaardeerde kustretraite aan de kust van de Indische Oceaan. Met zijn hoge palmbomen en de verspreiding van inheemse antilopen biedt San Lameer een van de mooiste golfbanen in de provincie KwaZulu-Natal. Maak gebruik van de mogelijkheid om uw ontspannen golftour te combineren met een ontspannen strandvakantie.


San Lameer Estate Golf Course Zuid-Afrika

De San Lameer Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

San Lameer Golf Club

Golfbaan nabij Durban

Golf Zuid Afrika

Gary Player Country Club 

Mister Goodlife's uitdagende favoriet

"Een van de mooiste banen van het land."

Gary Player Golf Course Zuid-Afrika

De Gary Player Golf Course ligt genesteld op het voorname terrein van het Sun City Resort en is een van de meest geprezen groene arena's van het land. De baan is ontworpen door zijn naamgenoot en is de thuisbasis van de jaarlijkse Nedbank Golf Challenge. De baan zal golfliefhebbers uit alle hoeken van de wereld bekoren. Kikuyu fairways en bent-grass greens doorkruisen het wilde bushveld om het beste van beide werelden te combineren; een gentleman's game in ongetemd Afrika.


De Parklands Gary Player golfbaan is nooit bedoeld geweest voor amateurs en claimt vaak het label "zwaarste baan van het zuidelijk halfrond". Toen in 1978 met de bouw van het resort werd begonnen, werd besloten om een golfbaan te bouwen die de beste ter wereld zou evenaren - een status die de baan tot op de dag van vandaag behoudt. Uithoudingsvermogen, nauwkeurigheid en geduld staan centraal.


Tegen de achtergrond van het roemruchte Paleis van de Verloren Stad en de oprukkende wildernis van Pilanesberg, zal een ronde op deze baan onvergetelijk blijken en spelers teruglokken voor meer. Naast de golfbanen van Gary Player en Lost City beschikt het resort over een opmerkelijke overvloed aan activiteiten en faciliteiten, van het opwindende waterpark met zijn hypermoderne golfslagbad en superglijbanen tot avondshows en casino-glamour.


De Gary Player Golf Course is de thuisbasis van Sun City's jaarlijkse Nedbank Golf Challenge, een prestigieus evenement dat golfliefhebbers van over de hele wereld samenbrengt. Een ronde op de parkachtige baan kan gemakkelijk worden gecombineerd met een Big Five safari in het nabijgelegen Pilanesberg Game Reserve voor extra spanning.


Gary Player Golf Course Event

De Gary Player Country Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Gary Player Country Club

Golfbaan in Sun City

Golf Zuid Afrika

Lost City Golf Club

Mister Goodlife's meest spannende favoriet

"Golfen tussen de krokodillen!"

Lost City Golf Course Zuid-Afrika

De Lost City Golf Course staat bekend om een vrij uniek waterrisico dat een handvol jonge Nijlkrokodillen herbergt. Deze Sun City golfbaan is ook ontworpen door Gary Player en is omgeven door het adembenemende bushveld van Pilanesberg. Het resort zelf biedt een schat aan vermaak voor gasten van alle leeftijden.


De Lost City Golf Course in het Sun City Resort biedt een door Gary Player ontworpen baan met een kenmerkende woestijnstijl.  De Lost City, die meer dan 6947 meter lang is met braakliggende bunkers en meerdere tees, heeft een uniek waterrisico met enkele vrij exotische bewoners; een paar dozijn Nijlkrokodillen. In deze dramatische bushveldlocatie kon de groene golfoase geen spannender ervaring bieden voor de spelers.


Het clubhuis ligt op korte loopafstand van het mooiste hotel van het resort - het Paleis van de Verloren Stad. Ontworpen met de Zimbabwaanse ruïnes in het achterhoofd, vormt het gebouw een aanvulling op de mythische Afrikaanse architectuur die typisch is voor Sun City. Het Crocodile Restaurant - natuurlijk vernoemd naar de schubbige bewoners van de cursus - biedt lichte maaltijden en snacks aan tussen de rondes door.


De Lost City Golf Course biedt een bevredigende speelbaarheid voor de meeste golfers. Het Afrikaanse avontuur eindigt echter niet aan de rand van de fairway. Voor bezoekers die hun vakantie-ervaring willen verbeteren, biedt het Sun City Resort een uitgebreid waterpark met een groot golfslagbad, twee casino's, liveshows, spafaciliteiten en safari-excursies naar het nabijgelegen Big Five-dragende Pilanesberg Game Reserve.


Lost City Golf Club Zuid-Afrika

De Lost City Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Lost City Golf Club

Golfbaan in Sun City

Golf Zuid Afrika

Pecanwood Golf Club

Mister Goodlife's 'out of town' favoriet

"Golfen in de natuur nabij Johannesburg en Pretoria."

Pecan Wood Golf Club Zuid-Afrika Course

Pecanwood Golf Course kijkt uit over de enorme blauwe uitgestrektheid van de Hartbeespoort Dam in de glooiende heuvels van de Magaliesberg en behoudt een rang van prestige als een Jack Nicklaus signature golfbaan. Binnen een half uur rijden van Pretoria en Johannesburg, de pittoreske potpourri van zanderige bunkers en glanzende fonteinen vervoert spelers naar een golfbestemming van wereldklasse. Duizelingwekkend groene kikuyu fairways en Crenshaw Bent grass greens kleden het gemanicuurde terrein aan.


Pecanwood heeft veel extra faciliteiten voor vrijetijdsbezoekers, zoals een eigen spa, een bootclub en een tennisacademie. De pittoreske locatie van de baan en het kampioenenspel trekken veel enthousiaste golfers, zowel in het binnen- als in het buitenland. Bij de opening in 1998 werd de baan door het tijdschrift Golf Digest uitgeroepen tot de beste nieuwe baan van het jaar. Pecanwood Golf Course biedt bevredigend spel voor zowel golf greenies als pro-swingers.


De Magaliesberg is de thuisbasis van een ongelooflijke diversiteit aan vogelsoorten, en een ronde op Pecanwood zal de vogelliefhebbers dicht bij een kleurrijk koor brengen. Hoewel het in wezen een vlakke baan is, zorgen de bunkers, hoge heuvels en strategisch geplaatste waterhindernissen ervoor dat zelfs de meest doorgewinterde golfers nog steeds met uitdagend spel worden geconfronteerd. De opvallende waterpartijen, zoals de 12 meter hoge waterfontein en het binnenmeer op de derde hole, dragen bij aan een echt landschappelijk spel.


Pecan Wood Golf Club Zuid-Afrika

De Pecanwood Golf Club kan onderdeel zijn van jouw golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Golfreizen in Zuid-Afrika

Pecanwood Golf Club

Golfbaan nabij Pretoria

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Golf Life