arrow_drop_up arrow_drop_down

Golfbanen in Zuid-Afrika

Top golf courses en golf resorts

The Good Life = The Golf Life

Mister Goodlife & golfbanen in Zuid-Afrika
"The Golf Life in Zuid-Afrika: de mooiste golf courses in de mooiste natuur met de snelste greens."


"Zuid-Afrika heeft meer dan 500 golfbanen en dat aantal groeit nog steeds. De geweldige kwaliteit van de meeste van de golfcourses, de prachtige ligging in vaak spectaculaire natuurlijke setting en de uitdagende lay-out maken dat Zuid-Afrika echt als de ultieme bestemming voor golfers wordt beschouwd. Zuid-Afrika staat daarmee in de top 10 van golf bestemmingen in de wereld. Je kunt  jouw golfreis ook integreren in een uitgebreidere exclusieve rondreis in Zuidelijk Afrika. Ik kom hier graag met je over in gesprek!  Lees hier meer over op de pagina over Maatwerk golfreizen in Zuid-Afrika. Ter inspiratie heb ik ook diverse kant-en-klare Signature golfreizen  voor je samengesteld, golfreizen in Zuid-Afrika zoals ik het zou doen!

Waar in Zuid-Afrika kan ik golfen?

De beste golfbanen Selected by Mister Goodlife

Golf Zuid Afrika

Steenberg Golf Club

Mister Goodlife's favoriete golfbaan in Kaapstad

"Steenberg heeft alles: wijn, accommodatie en restaurants en zeker ook top golf!"


Steenberg golfbaan in Kaapstad


De Steenberg golf course onderscheidt zich door de landschappelijke combinatie van parken, wetlands, Kaapse wijnlanden en fynbossen. De Steenberg golfbaan beschikt over vijf verschillende tees, zodat je als golfer op elk niveau kan genieten. Het oogverblindende Kaapse landschap, met zijn rijke vegetatie en opvallende bergketens, bepaalt het decor van deze lonende baan. Elk seizoen komt met zijn eigen boeiende uitdagingen en speelplezier.

18 unieke holes met meer dan 6120 m met bomen omzoomde fairways en goed verzorgde greens. De kenmerkende par drie 7e hole is te herkennen aan de eilandgreen, die vanuit de vijver door een brede zandgordel van de rivier wordt opgetild en het imposante uitzicht op Devil's Peak. De 14e hole is de meest gedenkwaardige op de baan met zijn golvende groene en zanderige bunker "amfitheater". De Steenberg golf course architect Peter Matkovich heeft zich ertegen verzet dat hij de baan "elke dag" zou kunnen spelen en noemt deze definitieve kwaliteit "het kenmerk van een groots opgezette golfbaan".


De Steenberg golf course maakt deel uit van de illustere Steenberg Farm, met een bekroond wijnbhuis, een luxueus historisch hotel, spa, wellness en kuurfaciliteiten en eigentijdse gastronomische diners in de 2 restaurants. De boerderij dateert uit 1682 en geniet de status van de oudste geregistreerde boerderij van de Kaap - echt een spectaculaire omgeving om te genieten van een rondje golf op deze geweldige golfbaan in Kaapstad!


golfen in zuid afrika steenberg hotel golf wine estate kaapstad


De Steenberg Golf Course is onderdeel van de onderstaande golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature golfreis Kaapstad & De Kaapse Wijnlanden

Steenberg Golf Club Estate

Bekijk de video

Golf Zuid Afrika

Atlantic Beach Golf Club

Mister Goodlife's outsider golfbaan in Kaapstad

"Golfen met zicht op het iconische beeld van de Tafelberg."


Atlantic Beach golfbaan Kaapstad


Een rondje golf op de Atlantic Beach Golf Course zal golfers van alle niveaus zeker bevallen. Deze links baan ligt aan de oevers van de Atlantische Oceaan. Het biedt een prachtig uitzicht op de Tafelberg in de verte en ligt op slechts twintig minuten rijden van het stadscentrum.


Atlantic Beach Golf Course is een lastig parcours in links stijl dat de westelijke duinen van Table Bay in de West-Kaap bestrijkt. Het zomerse spel wordt uitgedaagd door de sterke zuidoostelijke wind en wordt met lage schoten uitgevoerd, terwijl de lichte sturing van de zeewind in de wintermaanden de richting van uw swing zal bepalen. De Atlantic Beach Golf Course is ontworpen met het oog op het behoud van de inheemse flora en als zodanig barsten de zanderige fynbos-enclaves uit langs de 18 holes.


Ontworpen door de internationale golfbaanarchitecten Golf Data, werd de baan geopend in juni 2000. De huidige onberispelijkheid van Atlantic Beach is te danken aan de attente zorg van Southern TWF Maintenance.  De Championship-stijl baan is omgeven door een luxe woonwijk en gezegend met een spectaculair uitzicht rondom.

Op slechts 20 minuten van het centrum van Kaapstad, in de buurt van Melkbos Beach, is Atlantic Beach Golf Course uniek in zijn opmerkelijke uitzicht op de Tafelberg en de glinsterende baai eronder. De rustige woonomgeving en de fluisterende windstilte van de aangrenzende kust bieden de recreatieve golfer zowel een uitdagende baan als een ontspannende ervaring. Atlantic Beach zorgt voor een kampioenschapsgolfervaring in een prachtige natuurlijke omgeving op korte afstand van de stad.


Atlantic Beach golfbaan Kaapstad


De Atlantic Beach Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Rondreizen in Zuid-Afrika

Golf Zuid Afrika

Clovelly Country Club

Mister Goodlife's familie favoriet in Kaapstad

"Prachtige views op een uitdagende golfbaan onder invloed van mogelijke zeewind."


Clovelly Country Club Golfbaan Kaapstad Zuid-Afrika


Genesteld in de ongerepte en rustige Silvermine Valley vlakbij Fish Hoek, ligt Clovelly Country Club. Met een van de beste golfbanen in Zuid-Afrika biedt Clovelly haar leden en bezoekers een onvergetelijke ervaring. Clovelly - net als fijne Kaapse wijnen - verbetert gestaag met de leeftijd, en haar vintage en kwaliteit is goed ingeburgerd in heel Zuid-Afrika en daarbuiten. De club heeft een rijke geschiedenis en werd in 1932 opgericht. De club was ook de eerste Zuid-Afrikaanse sportfaciliteit die aan het eind van de jaren zeventig de strenge regels van de apartheid doorbreekt. Clovelly staat sindsdien bekend om zijn warme en gastvrije sfeer voor alle bezoekers.


Het parcours zelf staat bekend als een korte maar uitdagende golfbaan die extra lastig wordt als de wind opsteekt. Beide 'Negenen' beginnen met kenmerkende 'dog-leg' holes, waarbij de fairway onder u wegvalt van verhoogde tees die onder het statige clubhuis zijn gepositioneerd. De baan is relatief vlak en zorgt voor een prachtige wandeling door de inheemse fauna en flora.


Er is een ongerepte driving range faciliteit en een Pitch 'n Putt Mashie baan voor de jongeren of voor diegenen die hun korte spel willen verbeteren. Clovelly is ook de thuisbasis van de Raymond Ackerman Golf Academy, waar naast het ontwikkelen van golftalent ook academische en levensvaardigheden met minder geprivilegieerde kinderen uit de omgeving worden ontwikkeld.


Clovelly Country Club Golf Kaapstad


De Clovelly Country Club is onderdeel van onderstaande golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Golfreis Kaapstad & De Kaapse Wijnlanden

Clovelly Country Golf Club

Bekijk de video

Golf Zuid Afrika

Royal Cape Golf Club

Mister Goodlife's stadse favoriet

"Golfhistorie in het centrum van Kaapstad."


Royal Cape golfbaan Kaapstad


Royal Cape is de oudste golfbaan van Zuid-Afrika. Het werd in 1885 opgericht door een groep golfliefhebbers onder leiding van luitenant-generaal Sir Henry Torrens. Deze golfbaan in Kaapstad heeft door de jaren heen generaties Zuid-Afrikaanse golfers verrukt en gefrustreerd, en is een must als uw Zuid-Afrikaanse golfvakantie u naar Kaapstad brengt.

De Royal Cape Golf Course is een historische baan met meer dan 100 jaar golf. Op de achterste hellingen van de Tafelberg in de West-Kaap, dwaalt de baan zijn fairway tapijt over de Wynberg. Een paar dagen nadat Luitenant-Generaal Sir Henry Torrens in 1885 in de kaap aankwam, riep hij een aantal burgers bijeen om de Cape Golf Club op te richten. Met een paar rollen Waterloo Green gaven ze een 9-holes baan vorm en presenteerden ze de eerste maandelijkse medaillewedstrijd in 1886. Een foto van deze historische gelegenheid, waarop generaal Torrens wegrijdt, is bewaard gebleven en hangt in het clubhuis.


In 1910 was de club voor het eerst gastheer van het SA Open en Amateur Kampioenschap. Het was in datzelfde jaar dat de titel "Royal" werd toegekend aan de Cape Golf Club door H M King George V ter herdenking van het bezoek van H R H de Hertog van Connaught, die de koning vertegenwoordigde bij de opening van het eerste parlement van de Unie van Zuid-Afrika.


Deze gevierde oude baan bewijst een uitdagend spel voor veel ervaren golfers, geplaagd zoals zo vaak door de Zuid-Oostelijke wind. De volgroeide bomen zorgen op een slechte dag misschien wel voor de rust van de beruchte Cape Doctor, maar zelfs op een windstille ochtend zal de baan vaak een stimulerende, lonende ervaring zijn. De Royal Cape Golf Course is nu maar liefst tien keer gastheer geweest van de SA Open en is momenteel gastheer van de Lion of Africa Cape Town Open, wat de status van deze baan als kampioenschapsgolfbaan versterkt.


Royal Cape golfbaan Kaapstad


De Royal Cape Golf Club kan onderdeel zijn van je golfreis in Zuid-Afrika:

Mister Goodlife's Signature Maatwerk Rondreizen in Zuid-Afrika

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Golf Life

Cookies