Informatie over het Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika

Het Madikwe Game Reserve is nummer vier op de ranglijst van grootste game reserves in Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land. In 1991 werd het reservaat opgericht. Niet alleen om het wildlife te beschermen, maar ook voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking en om een mooie omgeving voor hen te creëren.

Met het gigantische project Operation Phoenix werden meer dan 10.000 dieren naar het gebied gebracht. Deze dieren behoorden ooit tot de inheemse fauna van dit gebied, maar werden vrijwel uitgeroeid door de jacht en het aanleggen van boerderijen. Het project duurde maar liefst zeven jaar en de dieren werden uit verschillende regio’s van zuidelijk Afrika gehaald.

Ook de Big Five leeft in het Madikwe Game Reserve. Daarnaast vind je er alle andere belangrijke soorten wildlife en nog eens meer dan 350 soorten vogels. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte grasvelden, bossen, rotsachtige heuvels en bergen. Het is een prachtig, nauwelijks ontdekt park in een unieke, bijna mythische omgeving en een goed alternatief voor het vrij drukke Kruger National Park.

Het Madikwe Game Reserve ligt in het uiterste noorden van North-West Province tegen de grens van Botswana. Het Madikwe Game Reserve is malariavrij en diverse lodges zijn speciaal geschikt voor kinderen. Mister Goodlife helpt u graag met het uitzoeken van de voor u meest geschikte lodge.


Ja, ik wil naar het Madikwe Game Reserve!