giraffes-in-nambiti_game_reserve-in-south-africa

Nambiti Game Reserve

The Good Life & Safari op de Battlefields Route

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

In het hart van de majestueuze provincie Kwazulu Natal in Zuid-Afrika ligt het Nambiti Game Reserve, een paradijs voor natuurliefhebbers en wildlife-enthousiastelingen. Mister Goodlife liet de chaos van de stad achter je voor de sereniteit van Nambiti Private Game Reserve en ontdekte verschillende accommodatie-mogelijkheden van topkwaliteit. Het Nambiti Game Reserve is ideaal voor koppels op zoek naar een romantisch uitje of families met kinderen. Het Nambiti Game Reserve in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika, getuigt van de natuurlijke pracht en rijke biodiversiteit die Afrika te bieden heeft. Van spannende game drives tot luxe accommodaties biedt dit privé-wildreservaat een ongeëvenaarde safari-ervaring in een malariavrije zone - medicijnen zijn dus niet nodig!


Locatie en bereikbaarheid: Het Nambiti Game Reserve is gunstig gelegen in het hart van Kwazulu Natal, op ongeveer 2,5 uur rijden van Durban en 3,5 uur rijden van Johannesburg. Het reservaat strekt zich uit over 22.000 hectare en biedt diverse ecosystemen en een verscheidenheid aan wildlife. De centrale ligging maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale als internationale toeristen, waardoor het de perfecte plek is om de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika te verkennen. 

Het gebied rond Nambiti is doordrenkt van militaire geschiedenis. Veel van de wreedste conflicten in de regio speelden zich af op een steenworp afstand van het reservaat. De slag om Isandlwana, Rorke's Drift, het beleg van Ladysmith en de slag om Blood River liggen op een paar minuten rijden en een deel van het reservaat ligt op het slagveld van Elandslaagte. Verspreid over het landschap vind je veel ontnuchterende gedenkplaatsen uit de turbulente geschiedenis van het gebied. Nambiti werkt samen met de beste verhalenvertellers en slagveldgidsen uit de regio om je een onvergetelijk kijkje in het verleden te geven, waarbij je van moment tot moment wordt meegenomen door de tijd die Kwazulu-Natal voor altijd heeft gevormd. Nambiti ligt ook op slechts een uur rijden van de Drakensbergen, een Werelderfgoedlocatie met rotsschilderingen van San, een groot aantal avontuurlijke outdooractiviteiten en een adembenemende ervaring van een van 's werelds natuurwonderen. Nambiti is het enige wildreservaat in de omgeving met de Big 5 (leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant) en heeft momenteel meer dan 40 andere soorten wild, waaronder cheetah, giraffe, nijlpaard, hyena, impala, eland en zebra.


Wildlife en game drives: Bereid je voor om betoverd te worden door de overvloed aan wildlife dat vrij rondzwerft in het Nambiti Game Reserve. Het reservaat herbergt de beroemde "Big Five" (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel), evenals een verscheidenheid aan andere diersoorten, waaronder cheeta's, giraffen, zebra's, nijlpaarden en verschillende antilopesoorten. Bezoekers kunnen spannende game drives maken in open 4x4-voertuigen, begeleid door ervaren rangers die deskundig inzicht bieden in de flora en fauna die dit opmerkelijke ecosysteem bewonen.


Vogelparadijs: Vogelliefhebbers zullen verrukt zijn van de opmerkelijke vogelsoorten binnen het Nambiti Game Reserve. Met meer dan 300 vogelsoorten, waaronder roofvogels, watervogels en een verscheidenheid aan kleurrijke zangvogels, biedt het reservaat een paradijs voor fervente vogelaars. Maak prachtige waarnemingen van de Afrikaanse visarend, de kuifarend en de zeldzame Kaapse gier, om er maar een paar te noemen. Begeleide vogelwandelingen en -ritten zijn beschikbaar voor bezoekers om zich volledig onder te dompelen in de vogelpracht van Nambiti.


Luxe lodges: Het Nambiti Game Reserve biedt een selectie van luxe lodges en kampen, die een comfortabele en exclusieve toevlucht bieden te midden van de wildernis. Elke lodge biedt een unieke ervaring, variërend van tentenkampen met een authentieke safari-uitstraling tot luxe lodges met privézwembaden en panoramisch uitzicht. Laat je onderdompelen in de geluiden van de bush terwijl je geniet van eersteklas voorzieningen, uitzonderlijke service en heerlijke gerechten die de beste smaken van Zuid-Afrika laten zien.


Natuurbescherming en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap: Het Nambiti Game Reserve zet zich in voor natuurbescherming en gemeenschapsontwikkeling. Door duurzame praktijken streeft het reservaat ernaar om de natuurlijke hulpbronnen te beschermen en te behouden, zodat er een mooie toekomst is voor het wildlife in de regio. Neem deel aan activiteiten die gemeenschapsontwikkeling bevorderen, zoals een bezoek aan lokale scholen en deelname aan culturele uitwisselingen. Door Nambiti te bezoeken, draag je bij aan de conservatie-inspanningen en ondersteun je de lokale gemeenschappen.


Andere activiteiten en bezienswaardigheden: Naast game drives biedt Nambiti een scala aan activiteiten om je safari-ervaring te verrijken. Verken het reservaat tijdens begeleide bushwandelingen, waardoor je op een intieme manier verbonden raakt met de omgeving en de kleinere wonderen van de bush ontdekt. Geniet van sundowner-cruises op de majestueuze Sundays River, ballonvaart-safari's of zelfs helikoptervluchten over het reservaat, die unieke perspectieven bieden op dit betoverende landschap.

Bekijk foto's van het Nambiti Game Reserve

Nambiti Game Reserve

Bekijk de video

Ja, ik wil naar het Nambiti Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in het Nambiti GR

Bekijk Mister Goodlife's keuze