canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-header

Canopy tours en Ziplining in Zuid-Afrika

The 'Sky-High' Life

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Sky-High Life

Mister Goodlife & Canopy Tours en ziplines in Zuid Afrika

"The Sky-High Life in Zuid-Afrika: vlieg veilig door de prachtige natuur van Zuid-Afrika."


Een canopy tour is een unieke vorm van eco-toerisme waardoor je een geweldige combinatie van avontuur en natuur ervaart! Via kabels ontdek je op hoge snelheid de omringende natuur, waardoor je een geweldig uitzicht over de hoge bomen en kloven  hebt. Bovendien kom je op plekken die je zonder begeleiding nooit zou kunnen bereiken.


Het is een bijzondere tour want je wandelt en zoeft van de ene naar de andere kant op grote hoogte. In bossen, bergen en regenwouden zijn in de hoge bomen houten vlonders aangebracht, met daar tussen meterslange kabelbanen. De vlonders bevinden zich op een hoogte van dertig meter en de kabelbanen kunnen wel tachtig meter lang zijn!


Een gemiddelde canopy tour duurt ongeveer drie uur en is door de gidsen zorgvuldig uitgezet, zónder de natuur te beschadigen. De gidsen kennen de route als geen ander en weten veel te vertellen over de flora en fauna die in de omgeving te vinden zijn. Uitgerust met een helm, handschoenen en een veiligheidsharnas vertrek je samen met twee gidsen naar het startplatform waar je een ongelofelijke ervaring staat de wachten. Terwijl je op het platform even op adem kan komen en kan wennen aan de hoogte, controleren de gidsen de harnassen en maken ze je vast aan de kabel. Tijdens de tour gaat er een gids vooruit om je op het volgende vlonder op te vangen. Met een enorme adrenalinestoot kom je op het volgende platform aan. Als de groep compleet is vertellen de gidsen het een en ander over de bomen en planten én natuurlijk over de vogels die op deze hoogte goed te zien zijn. Ook het uitzicht, zo hoog in de bomen is super. Vanuit de hoge boomtoppen kun je tot ver kijken en zie je vele vogels en soms zelfs een aapje.

Canopy Tours en Ziplines in Zuid-Afrika

Waar in Zuid-Afrika zijn er Canopy tours?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

Canopy Tours in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent vele gebieden met prachtige natuur, bergen, bossen, zee, rivieren. Er zijn door het hele land daarom diverse plekken waar canopy tours worden georganiseerd. Hieronder de meest populaire canopy tour locaties van het land.
canopy tours en ziplines in zuid afrika couple samen ziplinen

De beste Canopy Tours

Bekijk de video

canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Kaapstad: Constantia Nek

Mister Goodlife & Constantia Nek:

"De leukste plek in Kaapstad om met vrienden of familie het avontuur aan te gaan"


Baan je een weg langs de kronkelende wegen van de Constantia wijnlanden en naar het Constantia Nek bos voor een voorproefje van avontuur bij Acrobranch. Gelegen onder de majestueuze Kaapse bergen, zal deze actievolle luchtactiviteit bezoekers van alle leeftijden laten genieten van de opwindende avonturen in de boomtoppen.


Van het Acro-twigs avonturenparcours voor kinderen tot de 1,4 meter hoge Swinging Tarzan, de Acrobranch ervaring laat je door netten, tokkelbanen, tonnen en nog veel meer navigeren.


Bij Acrobranch Constantia kunt u kiezen uit drie parcours, elk met zijn eigen uitdagingen en obstakels. Kinderen zullen genieten van het Acro-twigs parcours, een avontuur dat nauwlettend in de gaten wordt gehouden door onze gereguleerde veiligheidsgidsen. Tussen 3 en 6 jaar kunnen kinderen 18 hindernissen nemen die hun evenwicht en hun capaciteiten op de proef stellen. De enthousiaste avonturiers kunnen het parcours veilig afleggen terwijl ze de tijd van hun leven hebben.

canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Elgin: Hottentots Hollands Nature Reserve

Mister Goodlife & Hottentots Hollands Nature Reserve

"Een leuk avontuur en een heerlijke afsluiting"


Gelegen in het Hottentots Holland Natuurreservaat, werkt CapeNature samen met Cape Canopy Tour om u mee te nemen naar een voorheen ontoegankelijk en ongerept deel van dit geweldige Werelderfgoed. Op slechts een uur van Kaapstad bieden we een volledig begeleide avontuurlijke activiteit voor natuurliefhebbers van 5 tot 75 jaar!


De huidige vertrektijden zijn op het hele uur van 8u tot 14u, en elke tour duurt ongeveer 4 uur.

Na een veiligheidsinstructie en het omkleden bij de receptie, worden de gasten per 4×4 tot hoog in het gebergte vervoerd: hier begint de pret!


Twee professionele gidsen begeleiden elke kleine groep en zorgen voor strikte veiligheidsnormen, terwijl ze tegelijkertijd een verhelderende en educatieve ervaring bieden met interessante feiten over de natuur en geologie van dit interessante gebied.


Glijd langs staalkabels van platform naar platform, waarbij u langs watervallen en door valleien glijdt, genietend van alles wat moeder natuur te bieden heeft. Met 13 platforms en ziplinen tot 320m lang, zullen zowel natuur- als avonturiers zeker terugkomen voor meer!


Na een korte wandeling terug naar het voertuig, brengen we u terug naar beneden om samen te genieten van een lichte maaltijd. 

canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Citrusdal: Ceres

Mister Goodlife & Ceres:

" Als je in Ceres ben kan je dit niet gemist hebben"


De Ceres Zip slide Tour biedt 8 ziplinen, met een totale lengte van 1,4 km - dit is de beste Zipline Tour in Afrika! De verbazingwekkende rotsformaties en de rivier vormen een perfecte achtergrond voor een leuk, adrenaline-gevuld avontuur! De omliggende Skurweberg Mountains vormen een schilderachtige achtergrond voor uw reis.


Vanaf het drop-off punt, brengt een korte wandeling u naar het vertrekpunt bij de eerste zipline, vanwaar het adembenemende uitzicht reikt over de stad Ceres en over de Ceres Vallei. Hier begint de pret!


De ziplinen variëren in lengte van 100 meter tot 291 meter! Het hoogste punt boven de grond is 40 meter. De duur van de tour is afhankelijk van de groepsgrootte.

canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Tsitsikamma National Park

Mister Goodlife & Tsitsikamma National Park:

"De mooiste manier om Tsitsikamma National Park via een andere manier te bewonderen."


Gelegen op 8 km ten oosten van Storms River Bridge (Paul Sauer brug) aan de N2, biedt het Tsitsikamma Falls Adventure Park spectaculaire Ziplinen over de Kruis Rivier. De acht ziplines, waarvan de langste 211m is, zigzaggen langs kabels over de rivierkloof, zo hoog als 50m boven het water op sommige plaatsen. Elk deel heeft zijn eigen verrassingen, avontuur, wonderen en prachtige uitzichten over de inheemse Tsitsikamma fauna en flora. Gebruikers kunnen zelf de snelheid van hun afdaling bepalen, zodat ze halverwege de kabel kunnen stoppen om te genieten van de prachtige uitzichten over de watervallen. De gidsen geven interessant commentaar over het gebied terwijl de klanten de kloof en de watervallen doorkruisen.

canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Kwazulu Natal: Karkloof

Mister Goodlife & Karkloof:

"De meest abembenemende uitzicht van Kwazulu Natal"


Een spannende activiteit om de adrenaline te laten stromen. 400m lang, dit is een spannende foofie zipline. Een geweldige leuke activiteit voor jong en oud, en kan worden toegevoegd aan een teambuilding uitdaging om dingen pit te geven.


Kom genieten van de geweldige weersomstandigheden, 364 dagen per jaar en het adembenemende uitzicht terwijl je langs iedereen onder je zoeft. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen aan dit avontuur vol actie en sensatie. 


canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Mpumalanga: Sabie - Hazyview

Mister Goodlife & Sabie:

"De ulitme manier om Mpumalanga te ontdekken "


Ervaar de vrijheid van het zweven over een van de laatst overgebleven natuurlijke beboste valleien langs de Sabie rivier grenzend aan het Kruger National Park. De kabelbaan neemt u mee naar beneden in de vallei en stopt onderweg op een aantal verhoogde platforms om de natuurlijke vegetatie, de vogels en het uitzicht op de bosbodem beneden te bewonderen.


Elk deel van het pad varieert in lengte van 70 tot 230 m en verbindt in totaal 10 platforms, waardoor de totale lengte van het pad 1,2 km bedraagt. Het pad is ontworpen en gebouwd volgens Zuid-Afrikaanse civieltechnische normen en al het materiaal is speciaal voor deze activiteit ontworpen.

Waar in Zuid-Afrika zijn er ziplines?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

Ziplines in Zuid-Afrika

Ziplines hebben over de hele wereld andere benamingen: in Australië en Nieuw Zeeland staan deze bekend als de Vliegende Vossen, in de VS als Zipwires of Aerial Runways, de lokale bevolking in Zuid-Afrika noemt de zipline ook wel zipslide of Foefie slide. In Zuid-Afrika zijn op diverse plekken ziplines te vinden.
canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-1

Sun City

Mister Goodlife's aanbevolen zipline locatie:

"Niet te missen als je dan toch in Sun City of in Pilanusberg National Park bent"


canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-3


’s Werelds langste en snelste zipslide ligt op Sun City in Zuid-Afrika. Op nog geen drie uur rijden van Johannesburg ligt deze adrenalinekick voor echte waaghalzen. De zipslide heeft een topsnelheid van 150 km/u en daarmee ga je sneller dan de toegestane snelheid op de wegen! De zipslide is 2 km lang en ligt op 280 meter hoogte. De zipline is ontwikkeld door Unreal, wereldleider op het gebied van ontwerp, bouw en gebruik van extreme zipslides. De Sun City Zipslide is officieel de langste en snelste ter wereld. Uiteraard voldoet deze Zipline aan alle noodzakelijke veiligheidsvoorschriften. Deelnemers gaan alleen dubbel verzekerd aan de free-running trolley via de staalkabel naar beneden. Een unieke ervaring: het voelt alsof je vliegt, sneller dan het licht! Het is mogelijk om zowel solo als tandemafdalingen te maken, daarmee is de zipslide leuk voor het hele gezin!


canopy-tours-ziplining-zuid-afrika-4


Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The 'sky-high' Life